Menu Zoeken English

Instructeur CAD en rapid prototyping opleiding Industrieel Product Ontwerpen (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Sciences

De opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) maakt onderdeel uit van het Instituut voor Engineering & Applied Science en leidt op tot Bachelor of Engineering. De doelstelling van het instituut is het kwalitatief hoogwaardig opleiden van studenten in een omgeving waar wordt samengewerkt aan duurzame en veilige technische en technologische oplossingen voor de maatschappij van de toekomst. Voor zowel het instituut als onze opleiding zijn Health Tech, Circulair Materials en Smart Products belangrijke actuele thema’s. Het instituut heeft een Community of Practice en is verbonden aan meerdere kenniscentra. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs. Van onze docenten verwachten wij dat zij het beroep waarvoor studenten worden opgeleid als uitgangspunt nemen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs.

Bij de opleiding Industrieel Product Ontwerpen leiden wij de ontwerpers van de toekomst op. Deze ontwerpers moeten vanuit hun creatief-technische achtergrond tot haalbare, duurzame oplossingen komen. Wij doen dit volgens een zelf ontwikkelde onderwijsvisie. Het curriculum van de opleiding is gericht op een toenemend probleemoplossend vermogen en een toenemende zelfstandigheid van de student, waarbij deze zijn persoonlijke beroepsidentiteit ontwikkelt. Bij de vormgeving en uitvoering van het op feedback gerichte onderwijs wordt intensief samengewerkt met het beroepenveld, wat tot grote tevredenheid over de opleiding bij alle partijen leidt. Het docententeam doet veel onderzoek naar goed onderwijs dat de potentie van de studenten zoveel mogelijk stimuleert.

Wij zijn voor ons team op zoek naar een instructeur die studenten op diverse manieren ondersteunt bij hun ontwikkeling in diverse praktische ontwerpskills en die de faciliteiten hiervoor ontwikkelt en beheert.

Functie

Als Instructeur IPO begeleid je studenten bij hun ontwikkeling in praktische ontwerpskills, zoals 3D-CAD (SolidWorks), elektronisch ontwerpen (o.a. Arduino), technisch tekenen, (rapid) prototyping en grafische technieken. Hiernaast begeleid je studenten bij het gebruik van de rapid prototypingfaciliteiten. Je beheert samen met een collega het IPO SmartLab en neemt verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de studenten bij de realisatie van hun prototypes. Het IPO Smart Lab is uitgerust met o.a. verschillende 3D printers, lasersnijder en andere prototyping gereedschappen.

Voor zover je zelf nog niet beschikt over de benodigde skills, ontwikkel je jezelf hierin. Ook ga je gaat actief op zoek naar nieuwe skills en tools die van belang kunnen zijn voor de ontwikkeling van studenten. Denk daarbij aan nieuwe rapid prototypingtechnieken, virtual realitytools, elektronische prototyping en 3D-Cad en grafische software. Hierbij betrek je ook collega- instructeurs en docenten.

Je ziet het als een uitdaging studenten zelfredzaam te maken in deze ontwerpskills, zowel door het verzorgen van lessen en instructies en het begeleiden van de studenten tijdens projecten en cases, als door het ontwikkelen van opdrachten en zelfstudiemateriaal.

Profiel

  • Je beschikt over een relevante bacheloropleiding;
  • Je bent ervaren in SolidWorks en het liefst nog andere CAD-pakketten, Photoshop en Illustrator;
  • Je hebt ervaring met 3D printers en lasersnijders;
  • Je beschikt over relevante werkervaring (minimaal 3 jaar in de praktijk) waarbij je producten in verschillende productietechnieken hebt (mede)gerealiseerd;
  • Je hebt een open en toegankelijke houding met interesse in leerprocessen van jonge aankomende professionals;
  • Je bent in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren en te motiveren;
  • Je kunt een veilige omgeving verzorgen voor studenten. Bij voorkeur beschik je over VCA en BHV;
  • Je werkt graag samen met collega’s en hebt een resultaat- en studentgerichte houding;
  • Je vindt het een uitdaging om het lesmateriaal en de faciliteiten up-to-date te houden of nieuw lesmateriaal te ontwikkelen met inzet van digitale leermiddelen.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (D4 cao HBO) met mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van ervaring en opleiding vindt de aanstelling plaats in schaal 8 of 9 (min. €2.529,33 en max. €3.815,57) bruto per maand bij een volledig dienstverband,  exclusief 8 % vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Stephan Blom, onderwijsmanager Industrieel Product Ontwerpen, telefoon 0621 225 609 of e-mail: s.blom@hr.nl.

Sluitingsdatum: 30 juni 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.