Menu Zoeken English

Functioneel Beheerder Office 365 (1,0 fte)

Faciliteiten en Informatietechnologie

De functie en organisatorische context

Hogeschool Rotterdam staat aan de vooravond van een digitale transformatie, waarbij vanuit O365 wordt ingezet op plaats en tijdsonafhankelijk werken en Microsoft Teams vooral op het stimuleren van meer digitaal samenwerken en communiceren.

Het beheren van een Cloud omgeving zoals Office365 vraagt een andere manier van denken en werken dan het traditioneel functioneel beheer. Je zal in staat moeten zijn om samen met de medewerkers van de IT afdeling grip te houden op de continue veranderingen vanuit Microsoft. Je vervult een regiefunctie en moet in de schoenen kunnen staan van de gebruiker om de impact voor hen te bepalen. Op basis van het “Cloud operating model” zullen de wijzigingen in de organisatie geïmplementeerd worden. Je neemt het voortouw om het gebruik van O365 binnen Hogeschool Rotterdam te stimuleren en maakt daarvoor voorstellen. Je zal een nauwe samenwerking met de servicedesk hebben om meldingen te analyseren om aantoonbaar te maken wat er speelt bij de gebruiker en daarmee de customer experience te verbeteren. Als functioneel beheerder ben je namens systeemeigenaren verantwoordelijk voor de continuïteit en het optimaal functioneren van Office 365.

In de organisatie is functioneel beheer een team binnen de IT afdeling van de dienst Faciliteiten en Informatietechnologie. De dienst heeft als doel om alle gasten welkom en thuis te laten voelen bij Hogeschool Rotterdam. Zowel in onze communicatie als in ons gedrag dragen onze medewerkers hieraan bij. We hebben een 5-tal waarden hoog in het vaandel staan: vakkundig, samenwerkend, scherpzinnig, optimistisch en daadkrachtig. Het functioneel beheer team staat onder leiding van het hoofd functioneel beheer. Functioneel beheerders onderhouden nauw contact met de key users en/of gebruikers binnen de instituten. Daarnaast is er binnen de afdeling IT veel contact met applicatie- en technisch beheerders voor de werking van het informatiesysteem; met servicemanagers voor de besturing van de levering van de dienstverlening; met informatiemanagers voor de vraagontwikkeling en informatiebehoefte in de organisatie.

Resultaatgebieden en verantwoordelijkheden

Gebruiksbeheer

Je bent verantwoordelijk voor de gebruikersondersteuning van key users in de instituten en diensten, die op hun beurt diverse medewerkers ondersteunen. Incidenten en problemen die de gebruikersorganisatie ondervinden met het informatiesysteem worden verholpen. Je communiceert op de juiste tijdstippen en manieren met de gebruikersorganisatie hierover. Waar nodig zoek je zelf de samenwerking met andere specialisten en/of coördineer je een multidisciplinaire projectgroep. Daarnaast beheer je waar nodig de autorisaties voor de logische toegangsbeveiliging van het informatiesysteem. Je onderhoudt op operationeel niveau de contacten met de leverancier(s) van het informatiesysteem.

Transitie- en wijzigingenbeheer

Met gebruikers uit de instituten en diensten bepaal je de behoefte aan operationele- en managementinformatie. Je beheert wijzigingsverzoeken voor het informatiesysteem, bepaalt de impact van deze wijzigingen en prioriteert in samenspraak met de beheergroep O365. Hierbij heb je de bevoegdheid om gevraagd en ongevraagd advies te geven op onderwerpen die het proces of het informatiesysteem raken. Daarnaast draag je zorg voor het op een correcte manier daadwerkelijk doorvoeren van wijzigingen in de informatiesystemen.

Functionaliteitenbeheer

Om met gebruikers en leverancier(s) te komen tot een eenduidig beeld van de vereiste werking van het informatiesysteem, stel je specificaties op en beheert deze. Bij oplevering van (functionele of technische) wijzigingen/releases stel je met en/of namens de gebruikersorganisatie acceptatietesten op en begeleid je de uitvoering hiervan. Als onderdeel van de implementatie vervaardig en onderhoud je waar nodig gebruikersdocumentatie, trainingsmateriaal, procedures en richtlijnen en aanvullende hulpmiddelen zoals formulieren en geef je zelf trainingen aan medewerkers. Je accepteert namens de gebruikersorganisatie de gewijzigde informatievoorziening en geeft daarmee wijzigingen vrij voor productie.

Profiel

  • Je beschikt over ruime Office 365 kennis en ervaring;
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je bent communicatief vaardig en presenteert zowel mondeling als schriftelijk goed;
  • Je werkt goed en graag in teamverband en verbindt collega’s met verschillende achtergronden;
  • Je bent klant- en servicegericht;
  • Je bent resultaatgericht en accuraat;
  • Je beschikt over goed probleemoplossend vermogen;
  • Je denkt in oplossingen zonder het grote geheel uit het oog te verliezen;
  • Je hebt een natuurlijke interesse voor ontwikkelingen in jouw vakgebied binnen het onderwijs;
  • Kennis en ervaring met het uitvoeren van de werkzaamheden volgens modellen, methoden en technieken zoals BiSL, Agile (SCRUM), PRINCE2, ITIL,TMAP is een pré.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam bied je een arbeidsovereenkomst voor de duur van twee jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd (art. D3 cao-hbo). De functie is ingeschaald in salarisschalen 9 of 10, zijnde minimaal €2.769,32 maximaal €4.192,37 bruto per maand exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering bij volledig dienstverband. De secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Nadere inlichtingen over deze functie of de selectieprocedure zijn te verkrijgen bij JoAn Herremans, hoofd functioneel beheer per e-mail j.c.herremans@hr.nl of telefonisch via secretariaat FIT 010-794 4302.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.