Ervaren Docent Logistics Engineering gezocht (0,6-0,8 fte)

Rotterdam Mainport Institute

Ben jij een logistiek onderlegde docent met ervaring in het middelbaar en/of hoger onderwijs? Wil je het liefst werken op een plek waar de theorie en praktijk elkaar tegenkomen? Dan is onderstaande vacature zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Je gaat werken binnen het Rotterdam Mainport Institute of applied sciences (RMI). Dit is een samenwerking tussen STC Group en Hogeschool Rotterdam. Het RMI biedt op de locatie Lloydstraat in Rotterdam de volgende vier hbo-bacheloropleidingen aan: Chemische Technologie/Procestechnologie, Maritieme Techniek, Maritiem Officier en Logistics Engineering. Dagelijks werkt een team van 80 gedreven collega’s aan aantrekkelijk onderwijs voor onze studenten. Als docent Logistics engineering verzorg je colleges en praktische oefeningen op het gebied van logistiek en transporttechnieken. Onze opleiding richt zich met name op het gebied van haven- en achterlandverbindingen, service logistiek en operations management.  Er wordt van je verwacht dat je het beroep waartoe studenten worden opgeleid als uitgangspunt neemt bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs. Het leren ‘leren’ van de student staat hierbij centraal. Competenties die vereist zijn in het beroepenveld staan centraal en vinden hun weerslag in projecten, hoor- en werkcolleges en andere onderwijswerkvormen. Als docent is het dus van belang dat je connecties aan blijft gaan met het beroepenveld. Je haalt als het ware de praktijk je les in. Naast klassikaal les geef je projectmatig onderwijs en ondersteun je bij stage- en afstudeeropdrachten. Ook draag je zorg voor individuele begeleiding van studenten tijdens hun studieloopbaan. Tot slot help je doormiddel van je ervaring en inzichten bij het verbeteren van het onderwijs binnen de opleiding.

Wat bieden we jou?

Als docent bij RMI werk je bij dé onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie in Nederland en daarbuiten. Een uitdagende leeromgeving waarin we continu streven naar verbetering en innovatie. ‘Leading in Learning’ noemen we dat. Inschaling vindt plaats in schaal 10 of 11 en het salaris ligt tussen €2.769,32 - €4.893,32 bruto per maand. Naast je salaris ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%, een woon-werk vergoeding, de mogelijkheid tot een collectieve ziektekostenverzekering, een pensioenregeling bij ABP en 8% vakantiegeld. Je start met een aanstelling voor een jaar, met zicht op verlenging. Tot slot krijg je als docent een grote hoeveelheid vakantiedagen; met circa 50 dagen per jaar ben je bijna elke schoolvakantie vrij.

Om te kunnen werken bij Hogeschool Rotterdam, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Het team

Maak kennis met je toekomstige collega's

Binnen de opleiding wordt er lesgegeven aan ruim 200 studenten door 16 collega’s met verschillende achtergronden vanuit de logistiek en het onderwijs. Ondanks je zelfstandige rol als docent heb je dus genoeg mensen om je heen. Waarbij je voor ondersteuning altijd terecht kan bij een collega of bij je manager Meryem.

Ben jij wie we zoeken?

Als onze nieuwe collega vragen wij het volgende van je:

• je hebt relevante onderwijs en logistieke ervaring (bij voorkeur in service logistiek/operations management);
  • je bent in het bezit van een afgeronde master opleiding of je bent bereid deze te volgen;
  • je wilt jouw ervaring graag delen met studenten;
  • je zoekt actief de verbinding met de branche en de beroepspraktijk;
  • je bent een veelzijdige collega die het leuk vindt om binnen een klein team zelfstandig aan de slag te gaan;
  • je bent een proactieve deelnemer in de onderwijs,- en teamontwikkeling binnen de opleiding en het instituut;
  • je bent een aanjager als het gaat om onderwijsvernieuwing. Je hebt ideeën en weet anderen daar op positieve wijze in te betrekken en voor te motiveren; en draagt bij aan de invulling, uitvoering en evaluatie daarvan;
  • je bent gericht op samenwerking en je kunt ook goed zelfstandig aan de slag;
  • je bent collegiaal en resultaatgericht.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Lloydstraat

Lloydstraat 300 3024 EA Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Vragen? Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Meryem Ozektas-Uysal, onderwijsmanager Logistics Engineering, via 010-794 77 04. Vragen over de sollicitatieprocedure, stel je aan Tamara Pols (010-448 62 00) of Jean-Paul Weber (0611 330 645), recruiters STC Group & Hogeschool Rotterdam.

Is dit je droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.