Menu Zoeken English

Embedded Librarian voor gezondheidszorg opleidingen / medisch informatiespecialist (0,8 fte)

Onderwijs en Ontwikkeling

Het bibliotheek vak ontwikkelt zich continue. Vragen als ‘hoe betrouwbaar is informatie?’ en ‘wie heeft het auteursrecht over online content?’ zijn hot items. Daarnaast beweegt onze mediatheek (afdeling Kennis & Informatie) mee met de veranderende vraag vanuit de opleidingen. Heb jij een frisse blik op het bibliotheek vak en wil je een bijdrage leveren aan de vernieuwing van onze dienstverlening? Breng je innovatieve ideeën mee om studenten en docenten informatievaardig te maken? En is de gezondheid-branche voor jou bekend terrein? Dan gaan wij graag met je in gesprek.

Wat ga je doen?

Als Embedded Librarian draag je bij aan de onderwijskwaliteit van onze gezondheidsopleidingen. Je werkt vooral te midden van docenten en studenten aan de ondersteuning bij het onderwijs- en studieproces. Je helpt hen bij onderzoeksvragen: zowel individueel als klassikaal. Dit doe je via trainingen en andere leermiddelen die je zelf ontwikkelt. Daarnaast adviseer je docenten over het toetsen van informatievaardigheid in het curriculum. Ook hou je jezelf bezig met vraagstukken rondom het publiceren en opslaan van onderzoeksdata. Het samenstellen van de fysieke en digitale collectie aan informatiebronnen hoort ook bij je taken.

Bij het Instituut voor Gezondheidszorg (IvG) ben je de ogen en oren van de mediatheek. Hier haal je vragen op over bijvoorbeeld literatuuronderzoek, bronverwijzen en databanken. Vervolgens schakel je met de experts op dit gebied van de afdeling K&I en stemmen jullie samen af hoe je docenten en studenten optimaal gaat helpen. Ten slotte netwerk je met in- en externe stakeholders op het gebied van informatievraagstukken.

Wat bieden we jou?

  1-jarig contract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
  €2.769,32-€4.892,31 bruto per maand 
  8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld
  Uitstekende scholing- en ontwikkelmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

 

Het team en de werkplek

Maak kennis met je toekomstige collega's

Bij de afdeling Kennis en Informatie werken zo’n 30 medewerkers aan thema’s zoals informatievaardigheid, collectievorming en auteursrecht. Sommige van deze collega’s werken achter de schermen vanuit hun expertise: anderen zijn net als jij verbonden aan een instituut en besteden een groot deel van hun tijd rondom het onderwijs.

Het mediatheekteam heeft afgelopen jaar de behoeften vanuit de opleidingen opnieuw in kaart gebracht en staat nu voor de mooie uitdaging om deze wensen te vertalen in een nieuwe manier van werken. Het inzetten van Embedded Librarians is hierin een eerste stap. Natuurlijk blijven we doorwerken aan de ontwikkeling van onze producten en diensten, en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

De mediatheek van locatie Academieplein is je thuisbasis. Omdat we verbinding met het onderwijs belangrijk vinden, werk je een deel van je aanstelling bij het instituut IvG tussen de studenten en docenten. Zo kun je vanuit jouw rol als Embedded Librarian feilloos oppikken wat er speelt bij de gezondheidszorg opleidingen. Je werkt nauw samen met de verschillende functieteams van de mediatheek en maakt zelf deel uit van het team van Embedded Librarians van verschillende opleidingen.

Ben jij wie we zoeken?

Als Embedded Librarian ben je een daadkrachtige verbinder. Je legt de verbinding tussen vraagstukken binnen onderzoek en onderwijs enerzijds en de dienstverlening van de afdeling K&I anderzijds. Dat betekent dat je regelmatig met verschillende partijen rond de tafel zit. Anderen enthousiasmeren en overtuigen kun je daarom als geen ander. Je beschikt hierbij over sterke advies- en communicatievaardigheden en bent een fijne samenwerkingspartner.

Daarnaast heeft het onderwijsproces voor jou geen geheimen: je kunt je goed verplaatsen in de belevingswereld van studenten en docenten. Je bent vraaggericht en hebt er geen moeite mee om de vraag helder te krijgen door goed te luisteren. Ten slotte ben je in staat om de functie zelfstandig in te vullen en verder te ontwikkelen.

Je herkent jezelf in de woorden: alert, energiek, volhardend, overtuigend, initiatiefrijk, open en luisterend.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Rochussenstraat

Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Solliciteren kan alleen online via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vragen? Marie-José Lampe is Manager Kennis & Informatie. Neem contact met haar op via 0621 859 057.

Is dit je droombaan?

Reageer vóór15 september of beter nog: nu meteen.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.