Menu Zoeken English

Docent/Onderzoeker Watermanagement (2,0 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Hoe ga je zo slim mogelijk om met water in de stad? Alleen in Rotterdam is er een hbo-opleiding Watermanagement die zich concentreert op stedelijk water, en studenten leert integraal te werken aan een technisch ontwerp, met ruimtelijke inpassing en inzicht in de maatschappelijk context. Daar moet je hart als toekomstig docent sneller van gaan kloppen. Want je weet dat er maar weinig vakgebieden zijn waarin zoveel gebeurt. De uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering, de veranderende rollen in de ruimtelijke ontwikkeling. Samen met studenten, collega’s en experts uit het bedrijfsleven zit je bovenop de actuele ontwikkelingen.

Aan de opleiding Watermanagement is dan ook geen studiejaar hetzelfde en dat maak hier werken zo fascinerend. Want ook onderwijsvernieuwing zorgt ervoor dat alles continu stroomt. Jij bepaalt daarbij hoe je studenten van A naar B brengt. Naast vakinhoudelijke kennis heb je dan ook sterke coachende kwaliteiten. Onze studenten zijn mondig en assertief, jij begeleidt ze om hun plek te vinden in de grote wereld van watermanagement. Die stopt niet aan de landsgrenzen. Met projecten van Zuid-Afrika tot de Filipijnen zijn we internationaal georiënteerd en dat opent de ogen. Het open karakter is sowieso iets dat de opleiding typeert. Open binnen het team en naar de studenten toe en open naar buiten toe. Veel docenten zijn zelf nog meerdere dagen per week actief in de praktijk en zo is er voortdurend kennisuitwisseling over en weer. Het verschil met werken als adviseur, ingenieur of beleidsmaker is dat de cycli aan Hogeschool Rotterdam zoveel korter zijn; geen projecten van jaren, maar vandaag iets bedenken - morgen uitvoeren of onderzoeken. Het ideale klimaat voor docent-onderzoekers die zichzelf willen onderdompelen in binnenstedelijk watermanagement.

We zijn op zoek naar een docent die het leuk vindt om fulltime of in deeltijd in teamverband jonge talenten te begeleiden, toekomstgericht onderwijs kan maken en dit weet te verbinden aan praktijk gericht onderzoek. Daarnaast zijn er kansen voor de docent om ook zelf onderzoek te doen in samenwerking met het kenniscentrum Duurzame Havenstad.

Profiel

 • je hebt relevante werk en/of onderzoekservaring op het gebied van grootstedelijke water- en klimaatvraagstukken binnen Deltadesign, Deltatechniek en/of Deltagovernance en bij voorkeur de integrale toepassing daarvan
 • je beschikt over sterke coachende kwaliteiten en wil dit graag verder ontwikkelen
 • je hebt een opleiding op masterniveau
 • je bent in staat in het Engels les te geven of bent bereidt dit te ontwikkelen
 • je hebt bij kennis van één of meer van de volgende gebieden :
  • de wettelijke of economische kant van besluitvormingstrajecten
  • projectmanagement
  • ruimtelijke inpassing van wateropgaven
  • vormgeving (handmatig en digitaal)
  • het analyseren van watersystemen gericht op grondwater en/of waterkwaliteit
  • Python

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke dienstverband voor twee jaar met uitzicht op vast voor 1,0 fte (D3 contract). Het is ook mogelijk om in deeltijd met een minimum van 0,4 fte te werken. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal €2.769,32 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 10 of 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Erica Boers-Gerlings, onderwijsmanager Watermanagement, telefoon 0621 154 705.

Je kunt uitsluitend online via onze website solliciteren!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.