Docenten Social Work (0,6-1,0 fte)

Instituut voor Sociale Opleidingen

Hogeschool Rotterdam brengt werelden samen. Voor toekomstige docenten, onderzoekers, ondersteuners en managers die durven te kiezen voor een baan in het onderwijs. En voor onderwijsprofessionals die willen werken aan een ambitieuze hogeschool in een dynamische stad.

Meer dan 100 nationaliteiten werken en studeren bij ons, met de stad Rotterdam als laboratorium. We delen dezelfde drive: wij zijn hier elke dag om bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge mensen. Onze studenten zijn heel divers: ze verschillen in vooropleiding, leerstijl, achtergrond, thuissituatie en levenservaring en de ambitie die zij hebben. Dat moet je aanspreken, want het raakt aan de kern van wie we zijn. Dat vraagt om oprechte interesse in studenten. Evenals in collega's. Want de wereld verandert snel; beroepen en werkvelden veranderen mee. Dat stelt andere eisen aan ons onderwijs. Dat moet je weten te vertalen naar aantrekkelijk onderwijs, samen met collega's, interdisciplinair en als het even kan heel dicht op de praktijk.

Wie zijn wij?

Het onderwijsaanbod van Hogeschool Rotterdam wordt vormgegeven vanuit 13 verschillende instituten. Het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO) is één van deze 13 instituten en biedt de vol- en deeltijd bacheloropleiding Social Work aan en de masteropleidingen Pedagogiek, Begeleidingskunde en Management & Innovatie. Het instituut verzorgt met ruim 230 medewerkers onderwijs voor zo’n 3000 studenten.

Het ISO staat midden in de Rotterdamse samenleving en werkt nauw samen met het sociale werkveld binnen de regio. De opleiding Social Work is een vrij nieuwe opleiding die sinds september 2016 wordt aangeboden. Binnen de opleiding Social Work maken studenten in studiejaar 1 en 2 kennis met het brede aspect van het sociaal werk. In het 3e studiejaar wordt gekozen voor één van volgende profielen: Jeugd, Welzijn & Samenleving, Zorg of Zorg GGZ. Het instituut is verbonden aan de kenniscentra Talentontwikkeling en Zorginnovatie. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en dat bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Wat ga je doen?

De opleiding en onze opleidingsteams zijn continue in ontwikkeling en bieden een uitdagende werkomgeving met veel mogelijkheden. Onze docenten dragen zorg voor talentgericht, uitdagend en activerend onderwijs. Hierbij leren zij de studenten met een onderzoekende blik integrale oplossingen aan te dragen voor sociale vraagstukken uit het werkveld. Onze docenten streven daarbij naar een goede balans tussen zelfstandigheid en passende begeleiding, zodat studenten zich ontwikkelen tot verantwoordelijke en reflecterende sociale professionals.

Als docent Social Work verzorg je voor een gedeelte van jouw aanstelling onderwijs aan groepen studenten en toets je de leerresultaten van studenten. Maar je staat niet alleen maar voor de klas. Naast het verzorgen van lessen ben je – afhankelijk van je talenten in interesses- actief betrokken bij het begeleiden van studenten in bijvoorbeeld project,- stage,- of afstudeeropdrachten. Ook het coachen van studenten in hun studieloopbaan en verdere professionele ontwikkeling maakt een belangrijk onderdeel uit van de functie.

Ben jij wie we zoeken?

Onze ideale kandidaat is een professional met werkervaring in het sociale werkveld met een relevante afgeronde masteropleiding. Didactische en coachende vaardigheden zijn van belang maar daar kunnen we je ook gaandeweg in door ontwikkelen. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het sociale werkveld en vakgebied en onderhoudt contacten met het werkveld om zo je kennis up to date te houden en in te brengen in het onderwijs. Je bent in staat om op een inspirerende manier kennis over te dragen aan studenten. Dit doe je in samenwerking met collega docenten en het werkveld.

Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen:

• samenwerkend, verbindend, coachend en stimulerend vermogen
  • een onderzoekende, open en betrokken houding
  • reflecterend vermogen en bereidheid om je continue te ontwikkelen
  • beschikbaarheid op de woensdagen is een pré

Wat bieden we jou?

Wij bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast voor 0,6 -1,0 fte (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 bruto per maand (schaal 10) bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Op termijn behoort promotie naar de functie van kerndocent met een inschaling in salarisschaal 11 (maximaal €4.892,31 bruto fulltime per maand) tot de mogelijkheden. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten o.a. uitstekende studiemogelijkheden en een pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Solliciteren?

Is dit jouw baan? Solliciteer dan snel door jouw motivatiebrief en curriculum vitae (inclusief pasfoto) te uploaden via de website! Dit kan tot en met 31 oktober 2019.

Heb je naar aanleiding van deze vacaturetekst nog vragen over de inhoud van de functie of de procedure, neem dan contact op met Yvette van Meenen, HRM Business Partner, per telefoon 0610 460 987.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.