Docenten Social Work (0,6-0,8 fte)

Instituut voor Sociale Opleidingen

Hogeschool Rotterdam (HR) is een grootstedelijke hogeschool waar studenten, docenten en onderzoekers vanuit verschillende invalshoeken samenwerken met elkaar en met het werkveld. Het onderwijsaanbod van HR wordt vormgegeven vanuit 13 verschillende instituten.

Het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO) is één van deze 13 instituten en biedt de vol- en deeltijd bacheloropleiding Social Work aan en de masteropleidingen Pedagogiek, Begeleidingskunde en Management & Innovatie. Het instituut verzorgt met ruim 230 medewerkers onderwijs voor zo’n 3000 studenten.

Het instituut staat midden in de Rotterdamse samenleving en werkt nauw samen met het sociale werkveld binnen de regio. Social Work is een nieuwe bacheloropleiding vervangt de sociaal agogische opleidingen Pedagogiek, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en Culturele & Maatschappelijke Vorming.

Binnen de opleiding Social Work maken studenten in studiejaar 1 en 2 kennis met het brede aspect van het sociaal werk. In het 3e studiejaar wordt gekozen voor één van volgende profielen: Jeugd, Welzijn & Samenleving, Zorg of Zorg GGZ.

Het instituut is verbonden aan de kenniscentra Talentontwikkeling en Zorginnovatie. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en dat bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs. Verder kenmerkt het instituut zich door een grote diversiteit aan studenten. Ons streven is om ons personeelsbestand hiervan een afspiegeling te laten zijn.

Functie

De opleiding en onze opleidingsteams zijn continue in ontwikkeling en bieden een uitdagende werkomgeving met veel mogelijkheden. Onze docenten dragen zorg voor talentgericht, uitdagend en activerend onderwijs. Hierbij leren zij de studenten met een onderzoekende blik integrale oplossingen aan te dragen voor sociale vraagstukken uit het werkveld. Onze docenten streven daarbij naar een goede balans tussen zelfstandigheid en passende begeleiding, zodat studenten zich ontwikkelen tot verantwoordelijke en reflecterende sociale professionals.

Wij zoeken zo spoedig mogelijk nieuwe docenten Social Work voor studiejaar 1-2 (0,6 tot 0,8 fte).

Taken docent Social Work studiejaar 1-2:

• Het verzorgen van onderwijs rondom diverse thema’s, waaronder superdiversiteit, macht en onmacht en inclusie
  • Het coachen van individuele en groepen studenten, waaronder studieloopbaancoaching
  • Het vertalen van actuele ontwikkelingen naar de dagelijkse onderwijspraktijk
  • Het begeleiden van studenten in de praktijk
  • Een bijdrage leveren aan kennisontwikkeling en onderwijsinnovatie
  • Samenwerken met collega docenten in één van de vijf clusterteams

Profiel

Wij verwachten dat je een rolmodel bent voor onze studenten en dat je beschikt over werkervaring en actuele kennis van de ontwikkelingen in het sociale werkveld. Daarnaast voldoe je aan de volgende functie-eisen:

• een relevante afgeronde masteropleiding is een must
  • beschikbaarheid op de woensdagen is een must
  • een onderwijsbevoegdheid of bereidheid deze te behalen
  • een teamspeler die continu gericht is op samenwerking met collega’s, studenten en het werkveld
  • verbindend, coachend en stimulerend vermogen
  • een onderzoekende, open en betrokken houding
  • reflecterend vermogen en bereidheid om je continue te ontwikkelen
  • vaardigheid in het onderwijskundig toepassen van ICT of bereidheid je hierin te ontwikkelen

Aanbod

Wij bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast voor 0,6-0,8 fte. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 bruto per maand (schaal 10) bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Op termijn behoort promotie naar de functie van kerndocent met een inschaling in salarisschaal 11 (maximaal €4.892,31 bruto fulltime per maand) tot de mogelijkheden. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten o.a. uitstekende studiemogelijkheden en een pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Inzet op basis van zelfstandig ondernemerschap (ZZP) behoort niet tot de mogelijkheden.

Informatie?

Wil je meer informatie over de inhoud van deze functies of de selectieprocedure? Neem dan contact op met Yvette van Meenen (HRM adviseur) via telefoon 0610 460 987

Wil je solliciteren?

Herken je jezelf in één van de bovenstaande profielen en voldoe je aan de eisen? Klik dan voor 10 juni 2019 op ‘direct solliciteren’ onderaan deze vacature op de website van Hogeschool Rotterdam om online te solliciteren. Graag ontvangen wij een motivatiebrief en een curriculum vitae inclusief een foto. Alleen sollicitaties die via deze route binnenkomen, worden in behandeling genomen. Na de sluitingsdatum wordt de vacaturetekst van de website verwijderd en is solliciteren niet meer mogelijk.

Sluitingsdatum: 9 juni 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.