Menu Zoeken English

Docent Wiskunde B in een werktuigbouwkundige omgeving (0,5 fte)

Rotterdam Academy

Hogeschool Rotterdam brengt werelden samen. Voor toekomstige docenten, onderzoekers, ondersteuners en managers die durven te kiezen voor een baan in het onderwijs. En voor onderwijsprofessionals die willen werken aan de meeste ambitieuze hogeschool van de Randstad met 39.000 studenten en bijna 4000 werknemers. Meer dan 100 nationaliteiten werken en studeren bij ons, met de stad Rotterdam als laboratorium. We delen dezelfde drive: wij zijn hier elke dag om bij te dragen aan de ontwikkeling van studenten.

Wat ga je doen?

Als docent Wiskunde verzorg je voor een gedeelte van jouw aanstelling onderwijs aan groepen studenten waarbij van jou een bijdrage wordt gevraagd op het gebied lessen basis Wiskunde (functies en limieten, differentiëren en integreren)  en Wiskunde B. Naast het verzorgen van onderwijs toets je de leerresultaten van studenten. Maar je staat niet alleen maar voor de klas. Naast het verzorgen van lessen ben je actief betrokken bij het begeleiden van studenten in hun project,- stage,- en afstudeeropdrachten. Ook het coachen van studenten in hun studieloopbaan en verdere professionele ontwikkeling maakt een belangrijk onderdeel uit van de functie. Onderdeel hiervan is het geven van formatieve feedback aan studenten. Tevens lever je in samenwerking met collega docenten een actieve bijdrage aan de continue (door)ontwikkeling van het curriculum van de opleiding.

Wat bieden we jou?

  Een contract voor 1 jaar
  €2.769,32 - €4.892,31 bruto per maand
  Volledige 13e maand
  Uitstekende scholingsmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

 

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het onderwijsaanbod van Hogeschool Rotterdam wordt vormgegeven vanuit 13 verschillende instituten. Zo’n 95 verschillende opleidingen zijn op vakgebied geclusterd binnen één van deze instituten. Behalve bij de Rotterdam Academy. De Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Zadkine, het Albeda college en Hogeschool Rotterdam en is het instituut waar alle Associate degree opleidingen voor alle vakgebieden zijn ondergebracht. Associate degrees zijn praktische tweejarige hbo-opleidingen. Onze belangrijkste doelgroep is de mbo-student die wil doorstuderen in het hbo, en op die manier zijn talenten nóg verder wil ontwikkelen. En dat is de expertise die we bij Rotterdam Academy allemaal inzetten: wij weten hoe we de mbo-instromer de stap laten maken, die hij zonder de mogelijkheden van de Associate degree niet zou hebben gemaakt.

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze studenten? Wij zijn op zoek naar een  docent Wiskunde B.

Stel, je bent een ervaren technisch professional en succesvol in wat je doet. Waarom zou je dan docent willen worden aan de Ad-opleiding Engineering van Rotterdam Academy? Daar zijn een paar hele goede redenen voor! In de regio Rotterdam hangt zoveel dynamiek en initiatief in de lucht, dat er vanuit het werkveld veel behoefte is aan ons tweejarige Ad-onderwijs. Vooral omdat het door zijn heldere en praktijkgerichte opzet nauw aansluit bij de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. Maar ook vanwege de enorme hang naar innovatie, om telkens maar een stapje voor te blijven op de internationale concurrentie. Als docent kun je daarin een prominente rol spelen. Op alle vakgebieden – van ontwerp tot mechatronica – vinden in hoog tempo nieuwe ontwikkelingen plaats. De energietransitie, warmtenetten, wateropslag, slimmere machines, robotisering vergen allemaal een nieuwe manier van denken en werken. Daarbij gaat de opvatting van engineering veel verder dan het technisch ontwerpen van constructies. Het is meer een zoektocht naar praktische technische oplossingen voor concrete behoeften en problemen. Wil het onderwijs daarop aansluiten, dan kan het niet blijven steken in theorie. Daarom legt de Ad-opleiding Engineering een sterke verbinding met de beroepspraktijk. Ook onze ervaren docenten ervaren daar de unieke voordelen van. Want nergens is zoveel relevant werkveld voorhanden als in en rond Rotterdam. Daar kun je, nieuwsgierig als je bent, je hart ophalen aan alle innovaties op je vakgebied, en soms daarbuiten. Door de projecten die onze ‘partnerbedrijven’ aanreiken, fungeren ze bijna als testomgeving voor creatieve concepten vanuit de hogeschool. Het is mogelijk dat je in deeltijd komt lesgeven zodat je nóg  op de praktijk blijft zitten en feeling houdt met het werkveld. Het maakt van jou een belangrijke schakel binnen een gedreven team van hartelijke collega’s. En een steun voor studenten die jouw persoonlijke aandacht en expertise goed kunnen gebruiken.

Ben jij wie we zoeken?

Onze ideale kandidaat is een professional met werkervaring in het technisch werkveld met een afgeronde masteropleiding (hbo of WO) op het gebied van Techniek of Educatief. Didactische en coachende vaardigheden zijn van belang maar daar kunnen we je ook gaandeweg in door ontwikkelen. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het werkveld en vakgebied en onderhoudt contacten met het werkveld om zo je kennis up to date te houden en in te brengen in het onderwijs. Je bent in staat om op een inspirerende manier kennis over te dragen aan studenten. Dit doe je in samenwerking met collega docenten die garant staan voor optimaal onderwijs. Verder beschik je over een verbindend, vernieuwend en coachend vermogen. Ervaring in het (hbo)onderwijs is een pré. 

Als Rotterdam Academy staan we midden in de Rotterdamse samenleving en willen we daarvan ook een afspiegeling vormen. Naast onze diversiteit aan studenten hecht de Rotterdam Academy waarde aan een divers personeelsbestand. De Rotterdam Academy streeft een inclusieve werk- en leeromgeving na waarin gelijke kansen centraal staan.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de werving- en selectieprocedure, neem dan contact op met Sjaco Kaan, onderwijsmanager, telefoon 010-794 5646.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.