Menu Zoeken English

Docent Taxatieleer (0,4 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO) is van en voor de Rotterdamse regio, maar met een internationaal kenmerk. Het instituut weerspiegelt de stad met haar culturele diversiteit en een praktische benadering van actuele vraagstukken. Met 300 collega’s leiden we hier zo’n 3200 studenten op. Het instituut verbindt zich met zijn opleidingen aan de problematiek rond de duurzame ontwikkeling van grootstedelijke deltagebieden. Competenties die vereist zijn in het beroepenveld staan centraal en vinden hun weerslag in projecten, hoor- en werkcolleges en andere onderwijswerkvormen. We streven naar een integrale benadering rond waterbeheer, logistiek, infrastructuur en de (herbestemming van) bouw in een leefbare en duurzame omgeving.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Voor de opleiding Vastgoed & Makelaardij zijn wij op zoek naar een docent Taxatieleer die affiniteit heeft met het onderwijs en gedeeltelijk of recent werkzaam is/was in dit vakgebied.

Functie

Het docententeam bestaat uit een mix van personen die allen zijn gespecialiseerd in specifieke vastgoedverwante vakgebieden, zoals vastgoedbeleggingen, vastgoedmanagement, projectontwikkeling en huisvestingmanagement. Graag zouden wij ons team versterken met een enthousiaste collega die zorgdraagt voor de colleges en/of projectonderwijs waarin taxaties/waarderen en bemiddelen van vastgoed centraal staan. De onderwerpen waarover de docent Taxatieleer zich dient te ontfermen zijn de modules bemiddelen en waarderen van vastgoed, taxeren van vastgoed en financiering van vastgoed. Je hebt een grote pré als je ook kennis en ervaring hebt in andere takken van de vastgoedsector zoals beleggen of projectontwikkeling.

Hoofdtaken

 • Het verzorgen van onderwijs.
 • Actief deelnemen aan de onderwijsontwikkeling vanuit je vakgebied waarbij uitgegaan wordt van competentiegericht leren.
 • Begeleiden en coachen van studenten.
 • Actief onderhouden van contacten met het beroepenveld.
 • Begeleiden van projectmatig onderwijs.

Profiel

 • Een relevante, afgeronde universitaire opleiding.
 • WO werk- en denkniveau.
 • In het bezit van een didactische aantekening, of bereidheid die te behalen.
 • Op de hoogte van de diverse taxatiemethoden en taxatierichtlijnen.
 • Op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van taxaties en waarderen van vastgoed.
 • Ondernemende en op samenwerking gerichte instelling.
 • In staat om voor studenten een stimulerende leeromgeving te creëren en de student te enthousiasmeren en te motiveren.
 • Flexibele inzetbaarheid en een resultaat- en klantgerichte houding.

Je beschikt over didactische en coachende kwaliteiten en bent op de hoogte van de actuele onderwijskundige inzichten, methoden en technieken. Je bent in staat je inzicht in de relevante, actuele ontwikkelingen in het beroepenveld te verbinden met de onderwijsmethodiek. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van curricula en programmaonderdelen. Bij voorkeur beschik je over een netwerk dat betrokken kan worden bij het vormgeven en uitvoeren van het onderwijs. Je doceert vanuit de didactische uitgangspunten van Hogeschool Rotterdam.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst aan voor de duur van een jaar (D4 cao hbo) met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, €2.769,32tot en met €4.192,37 (schaal 10) bij een volledig dienstverband (1,0 fte), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Martine Borggreve-Weenink, onderwijsmanager Vastgoed & Makelaardij, tel. 010-794 64 75.

Je kunt uitsluitend online via onze website solliciteren!

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.