Ben jij in staat studenten te motiveren voor zichzelf en een ander door het vuur te laten gaan?  Dan zijn we op zoek naar jou!

De studenten van onze opleiding zijn allen ‘technisch aangelegd’ en hebben veel met elkaar gemeen. Naast deze gezamenlijke passie voor techniek komen er nog bij het volgen van ons onderwijs veel verschillende talenten, kwaliteiten en valkuilen boven drijven. Leren en studeren doen we bij onze opleidingen samen en we zien mooie ontwikkelmogelijkheden in het beter kunnen uitbuiten van elkaars verschillen en kwaliteiten. Mede een uitdaging voor jou om dit (met ons) goed te faciliteren!

Vanaf oktober 2019 zijn wij voor de opleiding Maritieme Techniek en de opleiding Maritiem Officier (beide onderdeel van Rotterdam Mainport Institute, een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam en STC Group voor het verzorgen van haven gerelateerd onderwijs op hoog niveau)  op zoek naar een docent studiesucces, communicatieve/studievaardigheden en coördinator SLC (1.0 fte). Let wel: het betreft, in eerste instantie, een tijdelijke vervangingsaanstelling voor de looptijd van 1 (studie)jaar.

Functie

• Eerste steun en toeverlaat voor studenten met studievertraging;
  • Het motiveren en begeleiden van studenten;
  • Studenten helpen/leren competent te zijn in het leren;
  • Verbinding maken met en adviseren van collega’s en stakeholders;
  • Het geven van workshops/lessen op het gebied van studie en taalvaardigheden;
  • Het begeleiden van studenten in projecten (proces);
  • Het helpen aansluiten/integreren van het studieloopbaanprogramma van de opleiding aan dat van praktijkgestuurde leerlijn, waarbij de nadruk ligt op begeleiding en ontwikkeling;
  • Het begeleiden van intervisiegroepen;
  • Werkt samen andere docenten op het gebied van ontwikkeling pedagogisch, didactisch handelen in de klas.

• Een (afgeronde) bachelor of masteropleiding;
  • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je beheerst de technieken van motiverende gespreksvoering;
  • Je hebt ervaring met het coachen van jonge mensen;
  • Je ziet diversiteit als middel om kansen op studiesucces te vergroten;
  • Je hebt kennis van het ondersteuningsaanbod van Hogeschool Rotterdam.

Kortom: ben jij een motivator, een samenwerker en heb je passie om onze technisch ingestelde studenten verder te helpen? Dan ben jij de persoon die we zoeken.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband van 1 jaar (D4 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €2.769.32 en maximaal €4.892.31 bruto per maand (schaal 10/11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Reageren? Heel graag. Stuur je motivatiebrief en CV via onze website en richt deze aan Marijn Roelof. Hij is onderwijsmanager Maritieme Techniek. Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure, kun je contact met hem opnemen via telefoonnummer: 010-794 7705 of via email: m.roelof@hr.nl.

Sluitingsdatum: 1 september 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.