Menu Zoeken English

Docent Recht (0,6-1,0 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO) is van en voor de Rotterdamse regio, maar met een internationaal kenmerk. Het instituut weerspiegelt de stad met haar culturele diversiteit en een praktische benadering van actuele vraagstukken. Met 300 collega’s leiden we hier zo’n 3200 studenten op. Het instituut verbindt zich met zijn opleidingen aan de problematiek rond de duurzame ontwikkeling van grootstedelijke deltagebieden. Competenties die vereist zijn in het beroepenveld staan centraal en vinden hun weerslag in projecten, hoor- en werkcolleges en andere onderwijswerkvormen. We streven naar een integrale benadering rond waterbeheer, logistiek, infrastructuur en de (herbestemming van) bouw in een leefbare en duurzame omgeving.

Functie

Voor de opleiding Vastgoed & Makelaardij zijn wij, vanwege de groei van de opleiding, op zoek naar een ervaren docent recht die onder meer privaatrecht, publiekrecht en bestemmingsrecht kan geven. Je hebt geen 9-5 mentaliteit en bent jong van geest, ambitieus ingesteld om met jouw bijdrage het vak recht binnen de opleiding tot een hoger niveau te brengen. Daarnaast heb je ervaring met het ontwikkelen van een leerlijn, weet je hoe je studenten het vak recht op enthousiaste wijze bijbrengt en ben je betrokken bij studenten, bereikbaar voor studenten en inspireer je ze met jouw praktijkvoorbeelden.

Het docententeam bestaat uit een mix van personen die allen zijn gespecialiseerd in specifieke vastgoedverwante vakgebieden, zoals vastgoedbeleggingen, vastgoedmanagement, juridisch, vastgoedeconomisch etc. Graag versterken wij ons team met een enthousiaste collega die zorg draagt voor ontwikkeling, colleges, begeleiding van stages en coaching. De onderwerpen waar de docent recht in gaat lesgeven zijn:

 • Privaatrecht
 • Publiek recht
 • Verbintenissenrecht
 • Besturen en procederen

Ook de begeleiding van stagiaires is één van de taken.

Hoofdtaken

 • Ontwikkelen van de rechtenlijn
 • Verzorgen van hoorcolleges en werkcolleges
 • Begeleiden van stagiaires
 • Coaching van studenten
 • Actief deelnemen aan de onderwijsontwikkeling vanuit je vakgebied 

Profiel

 • Een relevante, afgeronde universitaire opleiding;
 • Leservaring als docent recht;
 • Ervaring met de ontwikkeling van vakken;
 • In het bezit van een didactische aantekening, of bereidheid die te behalen;
 • Een ondernemende en op samenwerking gerichte instelling;
 • In staat om voor studenten een stimulerende leeromgeving te creëren en de student te enthousiasmeren en te motiveren;
 • Flexibele inzetbaarheid en een resultaat- en klantgerichte houding.

Je beschikt over didactische en coachende kwaliteiten en wil studenten laten ervaren hoe interessant recht in de vastgoedsector is. Je bent in staat je inzicht in de relevante, actuele ontwikkelingen in het beroepenveld te verbinden met de onderwijsmethodiek. Je hebt een grote pré als je ook ervaring in de vastgoedsector hebt (projectontwikkeling/beleggen/bemiddelen en waarderen van vastgoed).

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband voor twee jaar met uitzicht op vast (D3 contract CAO HBO). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, €2.769,32 tot en met €4.192,37 (schaal 10) bij een volledig dienstverband (1,0 fte), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Meer informatie

Je kunt reageren tot en met vrijdag 6 september. Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Martine Borggreve-Weenink, onderwijsmanager Vastgoed & Makelaardij, tel. 010-794 6475.

Sluitingsdatum: 6 september 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.