Menu Zoeken English

Docent Prototyping & Creative Technologies (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

Communication & Multimedia Design (CMD) is dé ontwerpopleiding voor interactieve diensten en producten die van betekenis zijn voor de omgeving en gebruikers en die hun leven veraangenamen en verbeteren.

Onze Rotterdamse opleiding is mensgericht heeft zijn eigen positie binnen het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI). We werken met nieuwsgierige en creatieve studenten die op scherp gezet willen worden. Dat doen we met echte opdrachten in samenwerking met bedrijfsleven en non-profit organisaties.

CMD is gevestigd in hartje Rotterdam aan de Wijnhaven en met de opleidingen CMGT, Informatica en Technische Informatica en Communicatie onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI).

CMD is op zoek naar een docent Prototyping & Creative Technologies (0,8-1,0 fte).

Functie

 • Als docent ben je een inspirerende professional die door-en-door ervaring heeft in het combineren van creativiteit en (digitale) technologie en een heldere visie heeft op het vakgebied.
 • Je overziet de laatste ontwikkelingen en kan vroege signalen uit de praktijk het onderwijs in brengen waarmee je de toekomst van onze studenten waarborgt. Je levert daarmee een fundamentele bijdrage om voor de komende jaren relevant onderwijs neer te zetten.
 • Je thuisbasis wordt het Prototyping Lab waar je studenten lesgeeft en verder helpt met hun vragen en hen helpt te experimenteren met de nieuwste digitale technologiën. Daarnaast kun je ook stagiaires, workshops en feedback-bijeenkomsten begeleiden op jouw vakgebied.
 • Je werkt zelfstandig en betrokken met studenten en collega’s bij het geven en doorontwikkelen van onderwijs. Je weet ontwikkelingen in het vakgebied te vertalen naar goed en uitdagend ontwerponderwijs.
 • Je neemt altijd het creatieve concept als uitgangspunt voor de wijze waarop je technologie inzet. Je weet verschillende soorten prototypes tot stand te brengen. Uiteraard ben je bekend met gangbare prototyping tools voor digitale producten en diensten, maar ook met webtechnologieën zoals HMTL/CSS en JavaScript, hardware platforms zoals Arduino en creatieve programmeeromgevingen zoals Processing en VVVV.
 • Je begeleidt studenten in groepen en individueel bij hun ontwikkeling tot zelfstandige en wendbare professionals. Studenten werken daarbij aan echte opdrachten uit de praktijk. Je geeft stimulerende feedback die hen verder helpt in het realiseren van innovatieve creatieve concepten.
 • Je wordt onderdeel van een creatieve en diverse groep collega’s die staan voor hun studenten om samen in de contextrijke omgeving van Rotterdam eigenzinnig ontwerponderwijs neer te zetten.

Profiel

 • Je hebt rond de 5-7 jaar ervaring als Creatieve Technoloog.
 • Je houdt ervan professionals in de dop te inspireren en coachend te begeleiden.
 • Je houdt van aanpakken en je bent hands-on.
 • Je bent een echte maker.
 • Je creëert overzicht voor je omgeving.
 • HBO-niveau en bij voorkeur een afgeronde Masteropleiding.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband van in eerste instantie een jaar (D3 cao hbo), met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt minimaal €3.560,72 en maximaal €5.564,23 (schaal 11/12) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Annemieke Later, onderwijsmanager CMD, e-mail: j.m.l.later@hr.nl.

Je kunt uitsluitend online via de website solliciteren!

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.