Menu Zoeken English

Het instituut Rotterdam Academy (RAc) is opgericht op initiatief van Hogeschool Rotterdam en de ROC’s Albeda College en Zadkine. Rotterdam Academy is één van de elf instituten binnen Hogeschool Rotterdam. Het instituut biedt studenten een tweejarige hbo aan met een Associate degree diploma. Bij Rotterdam Academy worden de kernwaarden vakmanschap, verbinden en vernieuwen breed gedragen. Docenten die werkzaam zijn voor de Rotterdam Academy dragen deze waarden uit in de dagelijkse onderwijspraktijk.

Vakmanschap van de docent

Een docent van de Rotterdam Academy is zich zeer bewust van de kenmerken van zijn doelgroep en schakelt moeiteloos tussen verschillende didactische vormen. Het is een inspirerend persoon die zich door zijn positieve benadering profileert als voorbeeld voor de studenten.

Verbondenheid van de docent

De Rotterdam Academy docent is een betrokken persoon, altijd bereikbaar voor studenten en open voor samenwerking met collega’s. De docent voelt zich verbonden met de Rotterdam Academy en zoekt en onderhoudt relaties met het beroepenveld.

Vernieuwing van de docent

Onder vernieuwing wordt bij de Rotterdam Academy verstaan dat een docent creatief durft te zijn en met nieuwe ideeën anderen kan overtuigen. Hiervoor bestaat binnen de Rotterdam Academy immers alle ruimte! De docent heeft een open mind voor innovaties in lesmethoden, ICT gebruik of praktijkonderwijs en komt ook tot tastbare resultaten.

De opleiding

Studenten die bij Rotterdam Academy willen studeren kunnen kiezen uit veertien verschillende Ad- opleidingen. Deze opleidingen zijn afgestemd op een specifiek beroepsprofiel dat is opgesteld in intensieve samenwerking tussen hbo, mbo en de beroepspraktijk. Eén daarvan is de opleiding Ad Arts & Crafts.

Als je komt lesgeven aan de hbo-opleiding Arts & Crafts, speel je een sleutelrol in de ontwikkeling van creatieve talenten. En niet zomaar, want dit is een van de weinige creatieve Ad-opleidingen van Nederland. Bij ons draait het om creativiteit in dienst van de maakindustrie. Met een duidelijke focus op innovatief (her)gebruik van materialen, alternatieve bronnen en circulaire economie. Noem het vormgeving in de context van tijd en toekomst. Of maatschappelijk betrokken innovatie. Daar zit jij als Arts & Crafts docent middenin, al is het misschien maar voor een paar uur per week. Je krijgt te maken met een markt die vraagt om nieuwe impulsen en vakmensen die toegepaste creativiteit weten te verduurzamen. Het vakgebied is op ontdekkingsreis en die reis maak je samen met je studenten, je collega’s en het bedrijfsleven. Niet alleen vanuit de super-de-luxe werkplaatsen van de Willem de Kooning Academie, waar alle studio’s en faciliteiten aanwezig zijn die je maar kunt bedenken. Maar ook bij de bedrijven, die maar wat graag met ons samenwerken om voorop te blijven lopen. Hier worden alle ideeën in de praktijk gebracht en getoetst, wat juist de kern en de kracht is van ons Ad-onderwijs. Voor jou betekent het meer dan lesgeven en begeleiden, het is samen pionieren en innoveren. Door jouw inbreng krijgen je studenten meer zelfvertrouwen en stijgen ze boven zichzelf uit. Je leert ze hoe ze kunst en ambacht met elkaar kunnen verbinden en biedt ze voortdurend prikkelende stof tot nadenken aan. Je bezoekt beurzen, werkt met nieuwe technieken zoals 3D-printing, speurt naar trends en zoekt de grenzen van het vakgebied op. Die vrijheid heb je, omdat nieuwe ideeën en concepten het fundament van onze opleiding zijn. In feite beoefen je het vak van docent zélf op een creatieve manier! Kan het mooier?

Bij de Ad-opleiding Arts & Crafts is er een vacature ontstaan voor een Docent Packaging.

Functie

Als Docent Packaging zal je ingezet worden om de cursus ‘Vakklas Packaging’ te verzorgen.

Je bent een kritisch persoon die constant de praktijkrelevantie van het vak toetst en graag een bijdrage levert in de optimalisatie van het gehele curriculum van Arts & Crafts.

Profiel

  • Je kunt je vinden in de kernwaarden van de Rotterdam Academy
  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en over een recente beroepspraktijk als Packaging ontwerper van minimaal 3 dagen per week
  • Je beschikt over een Bachelor opleiding Grafisch Vormgeven, bij voorkeur Master
  • Je beschikt over degelijke kennis van software beeldbewerking (Photoshop, Illustrator, Indesign).
  • Je beschikt over kennis van de meest actuele ontwikkelingen en je hebt een degelijke en vooruitstrevende artistieke visie op het ontwerpen en vormgeven van verpakkingen, branding en instore presentaties
  • Je beschikt over kennis en technische vaardigheden van verschillende materialen
  • Je beschikt over kennis en ervaring van verschillen facetten van communicatie op twee-dimensionaal niveau (grafisch ontwerpen, typografie) en driedimensionaal niveau (instore presentaties).
  • Je beschikt over een goed organisatorisch vermogen om een grote groep studenten aan te sturen.
  • Je beschikt over overtuigende communicatieve vaardigheden om de inhoud van het lesaanbod over te brengen

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.892,31 (schaal 10/11) bruto per maand bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor aanvullende informatie over de vacature en de selectieprocedure kun je contact opnemen met John Sosrojoedo, onderwijsmanager Arts & Crafts via email: j.h.sosrojoedo@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.