Menu Zoeken English

Docent-Onderzoeker Voeding & Zorg: Primary Food Care (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Gezondheidszorg

Het Instituut voor Gezondheidszorg heeft een breed aanbod aan gezondheids-gerelateerde opleidingen, waaronder Verpleegkunde. Kenniscentrum Zorginnovatie en de opleiding Verpleegkunde werken nauw samen om van waarde te zijn voor de gezondheidszorgpraktijk. Wij leiden professionals op voor deze praktijk en maken en onderzoeken innovaties in en mét deze praktijk. Dit laatste doen we in nauwe verbinding tussen praktijk, onderwijs en onderzoekers. 

Binnen verschillende zorggebieden verlenen verpleegkundigen zorg aan patiënten die gebaat zijn bij goede voedingszorg. Patiënten met een zorgvraag herstellen sneller van ziekte wanneer ze goed eten en drinken. Dit kan met specifieke voedingssupplementen, maar vaak ook met hele gewone voeding. Binnen onze opleiding Verpleegkunde willen we mogelijkheden verkennen om meer aandacht te besteden aan de rol die voeding bij verschillende zorgvragen, zowel preventief als curatief. Binnen Kenniscentrum Zorginnovatie willen we verder investeren om onze kennis en samenwerking op het onderwerp Primary Food Care en de gastrologische benadering in zorg te verstevigen. We hebben daarbij twee aandachtsgebieden: ouderen en mensen die herstellen van een ziekte. Binnen dit deze activiteiten bij Verpleegkunde en Kenniscentrum Zorginnovatie is een vacature ontstaan voor een docent-onderzoeker.

Binnen deze activiteiten bij Verpleegkunde en Kenniscentrum Zorginnovatie is een vacature ontstaan voor een Docent-Onderzoeker (0,4-0,6 fte onderwijs, 0,4 fte onderzoek).

Functie

De docent-onderzoeker verkent samen met een kerndocent/senior onderzoeker de curriculummogelijkheden binnen Verpleegkunde t.a.v. Voeding & Zorg. Dit wordt verweven met de eigen onderzoeksactiviteiten op dit terrein die worden opgezet en al lopen binnen Kenniscentrum Zorginnovatie. De docent-onderzoeker geeft mede invulling aan de verdere opbouw en concretisering van dit onderzoeksthema.

Tot de taken van de docent-onderzoeker behoren:

 • Het verzorgen van onderwijstaken zoals het verzorgen van verpleegkundig inhoudelijke werkgroepen en projecten, en mogelijk studieloopbaancoaching.
 • Het begeleiden van studenten bij hun afstudeerscriptie.
 • Meedenken over de vormgeving van voedingsonderwijs binnen Verpleegkunde.
 • Het onderhouden van contacten met zorginstellingen.
 • Meten, analyseren, schrijven en presenteren rondom onderzoeksprojecten.

Profiel

Wij zoeken iemand met de volgende kwaliteiten:

 • Je beschikt bij voorkeur over een verpleegkundige achtergrond, en/of een relevante masteropleiding, zoals Verplegingswetenschappen, Voeding & Gezondheid, Gezondheidswetenschappen.
 • Je hebt een ondernemende en op samenwerking gerichte instelling.
 • Je bent in staat om voor studenten een stimulerende leeromgeving te creëren en de student te enthousiasmeren en te motiveren.
 • Je beschikt over didactische en coachende kwaliteiten.
 • Je beschikt over goede kennis en vaardigheden in verschillende onderzoeksmethodes, zowel kwalitatief als kwantitatief. Ervaring met SPSS en Atlas.ti is een pre.
 • Het onderschrijven van de belangrijke rol van voeding in de zorg is een must; ervaring met onderzoeksprojecten rondom de combinatie voeding & zorg is een pre.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar (conform artikel D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 10/11, afhankelijk van ervaring en competenties) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je verkrijgen bij Dr. Canan Ziylan, senior onderzoeker en kerndocent Verpleegkunde via 010-7946878 of Marion van Harn, onderwijsmanager Verpleegkunde via 010-7945153.

De gesprekken vinden plaats op 17, 18 of 19 juli 2019.

Sluitingsdatum: 12 juli 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.