Menu Zoeken English

Docent Ondernemen (1,0 fte)

Rotterdam Academy

Hogeschool Rotterdam brengt werelden samen. Voor toekomstige docenten, onderzoekers, ondersteuners en managers die durven te kiezen voor een baan in het onderwijs. En voor onderwijsprofessionals die willen werken aan de meeste ambitieuze hogeschool van de Randstad met 39.000 studenten en bijna 4000 werknemers. Meer dan 100 nationaliteiten werken en studeren bij ons, met de stad Rotterdam als laboratorium. We delen dezelfde drive: wij zijn hier elke dag om bij te dragen aan de ontwikkeling van studenten.

Wat ga je doen?

Als docent Ondernemen verzorg je voor een gedeelte van jouw aanstelling onderwijs aan groepen studenten waarbij van jou een bijdrage wordt gevraagd op het gebied van ondernemerschap en marketing. Naast het verzorgen van onderwijs toets je de leerresultaten van studenten. Maar je staat niet alleen maar voor de klas. Naast het verzorgen van lessen ben je actief betrokken bij het begeleiden van studenten in hun project,- stage,- en afstudeeropdrachten. Ook het coachen van studenten in hun studieloopbaan en verdere professionele ontwikkeling maakt een belangrijk onderdeel uit van de functie. Tevens lever je in samenwerking met collega docenten een actieve bijdrage aan de continue (door)ontwikkeling van het curriculum van de opleiding.

Wat bieden we jou?

  Een contract voor 1,5 jaar
  €2.769,32 - €4.892,31 bruto per maand
  Volledige 13e maand
  Uitstekende scholingsmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

 

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het onderwijsaanbod van Hogeschool Rotterdam wordt vormgegeven vanuit 13 verschillende instituten. Zo’n 95 verschillende opleidingen zijn op vakgebied geclusterd binnen één van deze instituten. Behalve bij de Rotterdam Academy. De Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Zadkine, het Albeda college en Hogeschool Rotterdam en is het instituut waar alle Associate degree opleidingen voor alle vakgebieden zijn ondergebracht. Associate degrees zijn praktische tweejarige hbo-opleidingen. Onze belangrijkste doelgroep is de mbo-student die wil doorstuderen in het hbo, en op die manier zijn talenten nóg verder wil ontwikkelen. En dat is de expertise die we bij Rotterdam Academy allemaal inzetten: wij weten hoe we de mbo-instromer de stap laten maken, die hij zonder de mogelijkheden van de Associate degree niet zou hebben gemaakt.

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze studenten? Wij zijn op zoek naar een  docent Ondernemen voor de Ad-opleiding Ondernemen.

Ondernemerschap is hot. De vrijheid om zelf te bepalen en te doen wat je wilt in het leven. Bij Rotterdam Academy melden zich steeds meer studenten voor de Ad-opleiding Ondernemen. Een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding die ze helpt bij het starten en uitbouwen van een eigen bedrijf. Of bij het verdiepen van hun kennis. Daar hebben we de beste docenten voor nodig die we kunnen krijgen. En wat ons betreft komen die zó uit het actieve bedrijfsleven. Jij misschien? Want er is veel voor te zeggen om ons team te komen versterken. Er gebeurt van alles op het gebied van ondernemen en daar moet je direct op kunnen inhaken. Alert reageren op veranderingen in de markt met een curriculum dat die bewegingen bijbeent. Geen geringe uitdaging! Als docent kun jij de schakel zijn om ons onderwijs wendbaarder en beter te maken. Natuurlijk, je reikt je studenten de juiste tools aan om entrepreneur (of intrapreneur) te worden. En je geeft ze net dat zetje om zichzelf te kunnen verbazen. Maar je moet zelf ook pionieren om op voorsprong te blijven. Gelukkig is het bij ons een team effort, we proberen collectief om onze studenten naar een next level te tillen. Het verbinden van kennis en beroepspraktijk is onze kracht. Daarin willen we landelijk echt ‘leading’ zijn. Je krijgt als docent de kans om je kennis van ondernemerschap te delen met studenten, collega’s en bedrijven. De samenwerking met het Rotterdamse ondernemersleven verloopt soepel en daar zijn al mooie voorbeelden van. Bij de opleiding Ondernemen mag je elkaar prikkelen en uitdagen, dat kan heel verfrissend werken. Zo blijven we een lerende organisatie en worden we er allemáál wijzer van.

Ben jij wie we zoeken?

Onze ideale kandidaat is een professional met affiniteit en/of ervaring met ondernemerschap met een afgeronde masteropleiding (hbo of wo) richting Bedrijfskunde, Economie, Marketing of Entrepreneurship. Didactische en coachende vaardigheden zijn van belang maar daar kunnen we je ook gaandeweg in door ontwikkelen. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het werkveld en vakgebied en onderhoudt contacten met het werkveld om zo je kennis up to date te houden en in te brengen in het onderwijs. Je bent in staat om op een inspirerende manier kennis over te dragen aan studenten. Dit doe je in samenwerking met collega docenten die garant staan voor optimaal onderwijs. Verder beschik je over een verbindend, vernieuwend en coachend vermogen. Ervaring in het (hbo)onderwijs is een pré.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de werving- en selectieprocedure, neem dan contact op met John Sosrojoedo (onderwijsmanager) via email: j.h.sosrojoedo@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.