Menu Zoeken English

Docent Mens en Techniek-Gezondheidszorg Technologie (3,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Sciences

De opleiding Mens en Techniek, differentiatie Gezondheidszorgtechnologie (GZT) van Hogeschool Rotterdam is ondergebracht bij het Instituut voor Engineering en Applied Science (EAS) en leidt voltijd studenten op tot Bachelor of Science. Op dit moment draaien wij met een team van 17 professionals het onderwijs voor ca 270 studenten. De opleiding GZT positioneert zich in de ruimte waar gezondheidszorg en technologie elkaar overlappen of elkaar nog moeten vinden; zij leidt studenten op tot ‘zorgingenieur’. Het speelveld van de gezondheidszorgtechnoloog bestrijkt een brede context met een diversiteit aan stakeholders zoals technici, wet- en regelgeving, bedrijven en gebruikers van medische apparatuur (medici, verplegend personeel, cliënten). De gezondheidszorgtechnoloog beschikt daarvoor over kennis op (zorg)technologisch en medisch vlak, aangevuld met kennis over kwaliteit- en risicobeheer, wet - en regelgeving en organisatie in de zorg. Daarnaast heeft de gezondheidszorgtechnoloog sterke analytische en communicatieve vaardigheden en is in staat om zelfstandig en in (interprofessioneel) teamverband te werken.

Bij de vormgeving en uitvoering van het onderwijs wordt intensief samengewerkt met het beroepenveld (academische en algemene ziekenhuizen, medische centra, zorginstellingen en de industrie) en met Kenniscentrum Zorginnovatie.

Wij zijn vorig studiejaar in de propedeusefase gestart met een heel nieuw curriculum. Dit jaar is ook jaar 2 ‘om’. In ons nieuwe curriculum zijn de kenmerkende elementen van hedendaags attractief en activerend onderwijs terug te vinden; integraal onderwijs i.p.v. losse vakken, competentiegericht in plaats van inhoud gestuurd en feedback en feedforward als aanjager voor het leren. Dit jaar zijn we, parallel aan het geven van onderwijs, het derde jaar aan het herontwerpen.

Het docententeam is qua opleiding en werkervaring divers van aard; zij bestaat uit collegae die technisch of (para)medisch geschoold zijn, gepromoveerden, alumni van de opleiding zelf

en collegae die nog deels in de beroepspraktijk werkzaam zijn. Wij werken met elkaar aan teamleren en –ontwikkeling. Resultaatverantwoordelijkheid en autonomie van de professional binnen de gegeven kaders staan hoog in het vaandel. We werken samen op basis van wederzijds vertrouwen en begrip, feedback en gezamenlijke besluitvorming.

Functie

Wij zijn op zoek naar nieuwe collegae / docenten voor theorie- en praktijkonderdelen van ons onderwijs op het gebied van (thuis)zorgtechnologie.

Iemand die al langer in het werkveld actief is en de nodige praktijkervaring heeft opgedaan met zorgtechnologie (apparatuur, ICT, etc.) en zorgtechnologische processen. Mis je bovenstaande werkervaring maar heb je wel ervaring in het doceren van technisch onderwijs èn affiniteit met technologie in de gezondheidszorg? Ook dan nodigen we je uit om te reageren.

De aanstellingsgrootte per docent bedraagt minimaal 0,8 fte. 

Als docent GZT ben je breed inzetbaar bij de uitvoering en ontwikkeling van het onderwijs van de betreffende opleiding. Je verzorgt lesinhouden en lesbijeenkomsten en je begeleidt projecten. Naast deze aspecten draag je ook zorg voor individuele begeleiding van studenten tijdens hun studieloopbaan, tijdens de stage en het afstudeertraject.

Profiel

 • Je hebt bij voorkeur aantoonbaar relevante werkervaring in één of meerdere taakgebieden van de gezondheidszorgtechnoloog:
 • Bepalen van een zorgtechnologische behoefte
 • Concretiseren van zorgtechnologische oplossingen
 • Implementeren en beheren van zorgtechnologie
 • Optimaliseren van zorgtechnologie

EN/OF

 • Je hebt aantoonbare relevante werkervaring op het gebied van technisch onderwijs op Hbo of universitair niveau.
 • Je hebt concrete affiniteit met technologie in de gezondheidszorg.

Daarnaast;

 • heb je een technische universitaire opleiding of masteropleiding afgerond of je gaat deze binnen nu en twee jaar afronden (alleen noodzakelijk voor de functie Kerndocent, functieschaal 11).
 • heb je affiniteit met het coachen en begeleiden van Hbo-studenten, opdat zij zich professioneel en persoonlijk ontwikkelen.
 • ben je in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren, om studenten en collegae te enthousiasmeren en te motiveren.
 • ben je bereid en in staat om in een team je verantwoordelijkheid te nemen, feedback te geven en te ontvangen, en in gezamenlijkheid aan kwaliteit en onderwijsinnovatie te werken.
 • ben je daadkrachtig, resultaatgericht en in staat om ook in drukke tijden je hoofd boven water te houden.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (D4 cao hbo) met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen minimaal €2.769,32 en maximaal €4.892,31bruto per maand (schaal 10/11) bij een volledige dienstverband, exclusief 8 % vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden (waaronder de Basiscursus Didactische Bekwaamheid) en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mike van den Berg, onderwijsmanager Gezondheidszorgtechnologie, telefoon 010-794 5440 of e-mail: m.m.p.van.den.berg@hr.nl.

Je kunt uitsluitend online via onze website solliciteren!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.