Menu Zoeken English

Het Instituut voor Gezondheidszorg heeft een breed aanbod aan gezondheidszorg gerelateerde opleidingen, zowel op bachelor- als masterniveau. De Bachelor opleidingen zijn onder andere Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Verpleegkunde, Verloskunde en de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn (LGW). De masteropleidingen zijn: Kinderfysiotherapie, Manuele therapie, Sportfysiotherapie, Advanced Nursing Practice en Physician Assistant (PA). De masteropleiding Physician Assistant heeft twee varianten: Physician Assistant – algemeen en Physician Assistant- klinisch verloskundige.

Het instituut voor Gezondheidszorg is verbonden aan Kenniscentrum Zorginnovatie. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Het instituut voor Gezondheidszorg is op zoek naar een docent voor tijdelijke vervanging voor 0,4 fte voor de periode juni-oktober 2019, daarna 0,2 fte gedurende 1 jaar.

Masteropleiding Physician Assistant

Deze masteropleiding leidt paramedici op tot Physician assistants. De physician assistant is een medisch zorgprofessional, die op een zelfstandige en structurele wijze medische taken overneemt van een medisch specialist. Dit betekent dat de studenten hun algemene medische kennis en vaardigheden verbreden en verdiepen. Daarnaast ontwikkelen zij zich op professioneel vlak op het gebied van kwaliteitszorg, triage, organisatie van zorg. Gedurende de hele opleiding leggen zij een goede wetenschappelijke basis, wat resulteert in het zelf opzetten, uitvoeren en presenteren van een praktijkgericht onderzoek.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een docent voor de tijdelijke vervanging van een collega. Dit betreft 0,4 fte voor de periode tussen juni en oktober 2019 en daarna 0,2 fte gedurende een jaar. 

Functie

Als docent maak je deel uit van een enthousiast en gemotiveerd (klein) team dat nauw betrokken is bij de ontwikkelingen in het werkveld en in het onderwijs. We zijn op dit moment specifiek op zoek naar een docent die samen met de andere docent-artsen, wilt meewerken aan het leerproces van studenten binnen de wetenschappelijke leerlijn. Specifiek bestaan je taken uit het begeleiden van studenten bij hun literatuurstudie en masterthese onderzoek, lessen over onderzoeksmethodieken en analysemethoden geven en coördinerende taken.

Afhankelijk van de expertise zal het geven van vakken binnen de medische of professionele leerlijn er ook bij horen, evenals coaching van de studenten tijdens het praktijkdeel van de opleiding. Tevens participeer je als docent binnen ons team bij de onderwijsontwikkeling.

Tot de primaire taken behoren:

 • Het bieden van professionele gepersonaliseerde begeleiding aan studenten bij het doen van onderzoek en schrijven van hun literatuurstudie en masterthese;
 • Lessen verzorgen over onderzoek- en analysemethoden;
 • Het creëren van wetenschappelijk denkniveau bij studenten;
 • In samenwerking met de andere docenten een visie op onderzoek binnen de opleiding Physician Assistant uitdragen;
 • Participeren in het docententeam, waarbij een actieve bijdrage verwacht wordt aan de onderwijsontwikkeling vanuit de eigen expertise;
 • We gaan ervan uit dat je ook een bijdrage kunt leveren aan het begeleiden en coachen van studenten in hun leerproces, inclusief het opbouwen en onderhouden van contacten met de praktijkleermeesters (medisch specialisten).

Profiel

 • Je hebt een relevante, afgeronde universitaire studie, bij voorkeur een afgerond PhD-traject, en bent werkzaam als onderzoeker en/of arts;
 • Je hebt onderzoekservaring en ervaring met het geven van onderzoek begeleiding bij voorkeur binnen het medische domein en aan masterstudenten en/of PhD-kandidaten;
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met statistiek en kwalitatief onderzoek;
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met medisch onderwijs;
 • Je hebt een flexibele en op samenwerking gerichte instelling;
 • Je bent in staat om voor studenten een stimulerende leeromgeving te creëren en weet de student te enthousiasmeren en te motiveren;
 • Je beschikt over didactische en coachende kwaliteiten en bent in het bezit van een didactische aantekening of bent bereid deze te halen;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift;
 • Bij voorkeur ben je een (basis) arts;
 • Bij voorkeur beschik je over een netwerk dat betrokken kan worden bij het vormgeven en uitvoeren van het onderzoek.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst (D4) van 1 jaar en 5 maanden. Het salaris bedraagt minimaal €3.560,72 (schaal 11) en maximaal €5.564,23 (schaal 12) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Inschaling conform de CAO-hbo afhankelijk van je achtergrond en ervaring. Het vervullen van de vacature op detacheringbasis behoort tot de mogelijkheden.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

De vaste onderwijsdagen van de studenten zijn dinsdag en woensdag. Beschikbaarheid op deze dagen is noodzakelijk.

Informatie

Meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je verkrijgen bij Jantine van Rijckevorsel via e-mailadres: j.van.rijckevorsel-scheele@hr.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 27 mei 2019.

Sluitingsdatum: maandag 20 mei 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.