Menu Zoeken English

Docent Maritieme Maakindustrie (0,8-1,0 fte)

Rotterdam Mainport Institute

Wij zoeken een enthousiaste maritiem technisch ingenieur die er klaar voor is om een volgende generatie scheepsbouwers de kneepjes van het vak te leren en ze klaar te stomen voor een toekomst in de maritieme techniek.

Zo zet jíj je talenten in

Kennis en ervaring heb je genoeg, opgedaan tijdens je studie en bij het uitvoeren van je werkzaamheden als maritiem ingenieur. Je ziet het als een leuke uitdaging om je kennis, vaardigheden en ervaring te delen met onze studenten Maritieme Techniek. Dat doe je door instructie, begeleiding en coaching van de studenten in de vorm van praktijkgericht onderwijs. Je weet hen te boeien en te binden, maar vooral ook te activeren om zelf aan de slag te gaan met situaties uit de beroepspraktijk en met de thema’s die centraal staan in je onderwijs. Je bent in staat om nieuwsgierige studenten te leren, leren.

Je deskundigheid omvat alle facetten van het werk in de maritieme maakindustrie. Je neemt studenten op een enthousiaste manier mee in de wereld van het bedenken, ontwerpen, doorrekenen en maken van drijvende maritieme objecten. Je ziet het als een prachtige uitdaging om de nieuwste innovaties in je vakgebied te delen, opdrachten hierop aan te passen en studenten te prikkelen om hierover na te denken. Je ziet het als je taak de beroepspraktijk je les in te halen. Onze opleiding profileert zich met onderzoek naar duurzame oplossingen van maritiem technische uitdagingen o.a. in het kader van ‘Advanced Structures’, ook hier kan je jouw kennis en enthousiasme in kwijt.

Dat je de praktijk niet gaat missen, daar zorgen onze collega’s en onze faciliteiten voor het uitvoeren van praktijkonderwijs voor. Je geeft met je betrokken en enthousiaste collega’s praktijkonderwijs aan kleine groepen studenten in o.a. ons Aqualab te RDM-campus. Daarnaast laat je de studenten ook kennismaken met bijvoorbeeld Cad, Rhino of Pias. Je rooster ziet er afwisselend uit, met voldoende tijd voor voorbereiding en overleg met collega’s.

Samengevat zijn dit je taken:

 • je verzorgt op inspirerende wijze onderwijs, gebaseerd op authentieke beroepstaken;
 • je past waar nodig en in overleg zowel het lesmateriaal als de onderwijsvorm aan in relatie tot de ontwikkelingen in de toekomst;
 • je geeft praktijkonderwijs op het legendarische RDM-campus terrein;
 • je coacht bij projecten en begeleidt inspirerend en enthousiast projecten

Ben jij de docent die onze studenten nodig hebben?

Je herinnert je vast nog wel die ene docent die jou geïnspireerd en uitgedaagd heeft tijdens je eigen studie. Als jij denkt dat jij die docent kan evenaren, dat je studenten tijdens hun leertraject verder kan helpen en ben je geïnteresseerd in nautische aspecten en onderwijsontwikkelingen, dan ontvangen wij graag je sollicitatie!

Als docent bij Hogeschool Rotterdam moet je in het bezit zijn van een hbo diploma en de basiskwalificatie didactische bekwaamheid. Over de laatst genoemde kunnen we afspraken maken om die te behalen. Hogeschool Rotterdam biedt hier scholingsmogelijkheden voor aan.

In welk instituut vertel jij over jouw expertise?

De opleiding Maritieme Techniek is onderdeel het Rotterdam Mainport Institute. In een enthousiast kernteam met achttien collega’s leid je ruim 250 studenten op tot maritieme professionals. De opleiding bevindt zich op de locatie Lloydstraat, vanaf de 12e verdieping heb je een prachtig uitzicht over de haven van Rotterdam.

Aanbod

Behalve een nieuwe werkkring met maritieme ingenieurs in spé en collega’s met een vergelijkbare achtergrond bieden wij je een (bijna) fulltime functie met:

 • een brutosalaris van maximaal €4.892,31 bruto per maand, op basis van een volledige aanstelling (schaal 11, cao hbo). Waar je precies instroomt in schaal 11, is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • een ruime vakantieregeling
 • een 13e maand
 • uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • verschillende pluspunten die een grote organisatie kan bieden, denk onder meer aan sportfaciliteiten, ouderschapsverlof etc.
 • Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Je treedt in dienst voor bepaalde tijd met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Omzetting in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd geschiedt op basis van de voorwaarden van de cao hbo (artikel D-3 cao hbo).

Hogeschool Rotterdam hecht als grootstedelijke hogeschool veel waarde aan toegankelijkheid voor een brede variëteit aan potentiële studenten en ziet de diversiteit van studenten en medewerkers als een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de instelling.

Ja? Is dit jouw nieuwe baan?

Laat je inspireren door ons filmpje met je mogelijke collega’s en studenten en kijk op onze website hoe wij maritiem ingenieurs opleiden in Rotterdam.

Wil je meer informatie over de functie en de selectieprocedure, neem dan contact op met Marijn Roelof, onderwijsmanager Maritieme Techniek, telefoonnummer 010 794 7705 of via m.roelof@hr.nl.

Weet je al genoeg? Klik dan op de sollicitatielink onderaan de vacature.

Goed om te weten

Om verrassingen te voorkomen, is het wellicht goed om op de hoogte te zijn van de volgende zaken:

 • solliciteren kan alleen via de link op onze website. Sollicitaties die op een andere manier binnenkomen, nemen we niet in behandeling.
 • wij zoeken graag zelf naar onze nieuwe collega, dus aan acquisitie hebben we geen behoefte.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

RDM Campus

RDM-kade 59 3089 JR Rotterdam

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.