Wie zijn wij en wat doen we

De Rotterdam Academy (RAc) is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam, ROC Zadkine en Albeda College dat in 2011 is opgericht. RAc is één van de 10 instituten van Hogeschool Rotterdam. We zijn een aanbieder van Associate degree-opleidingen (Ad).

Associate degrees zijn praktische tweejarige hbo-opleidingen. Onze belangrijkste doelgroep is de mbo-student die wil doorstuderen in het hbo, en op die manier zijn talenten nóg verder wil ontwikkelen.  Het Ad-onderwijs heeft zich duidelijk gepositioneerd tussen niveau 4 (mbo) en niveau 6 (hbo-bachelor), met behoud van de verantwoordelijkheid voor inhoud en kwaliteit bij de Hogeschool Rotterdam.

Het werkveld en onderwijs

In de logistiek spelen automatisering, robotisering en onderliggende processen een steeds grotere rol. Op dat vlak verandert alles zó snel, dat we als hogeschool echt bovenop de actualiteit moet zitten. Dat doen we door een sterke verbinding met de beroepspraktijk. Daarbij wachten we niet totdat bedrijven projecten uitzetten, maar starten we voor en met bedrijven projecten op. Ons hele curriculum is hierop geënt. Per periode staat één thema uit de logistiek centraal en alles in die periode wordt daaraan gekoppeld. Van warehousing tot marketing en sales. Wij bieden integraal praktijkonderwijs van nu, waardoor de aansluiting met het werkveld maximaal is. Een werkveld dat ook meekijkt, meedenkt en mee pioniert om tot resultaten en nieuwe oplossingen te komen.

Wat ga je doen?

Wij zoeken een docent Logistiek, die actief wil participeren in het onderwijssucces van morgen en een bijdrage levert in de optimalisatie van het gehele curriculum van Logistiek Management.

De continue wisselwerking tussen onderwijs en het werkveld levert telkens weer nieuwe inzichten en perspectieven op die jij kunt verwerken in het (digitaal) onderwijs.

Als docent Logistiek word je ingezet om diverse cursussen omtrent het vakgebied te doceren, te ontwikkelen en verzorgen. Tijdens de opleiding staan de deelgebieden warehousing, transport, productie, integrale logistiek, voorraadbeheer en fysieke distributie centraal in een onderwijsperiode. De theorie en praktijklessen focussen zich dan ook op deze deelgebieden. Je weet de praktijk naar binnen te halen en je kan je netwerk in zetten t.b.v. het onderwijs/de studenten. Tevens ben je in staat om studenten te begeleiden bij projecten, afstuderen en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben je beschikbaar om toetsen te schrijven en denk je mee in het ontwikkelen van de opleiding.

Wie ben jij?

Onze ideale kandidaat heeft onderwijservaring en is een professional die beschikt over een afgeronde masteropleiding (hbo of wo). Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen en inzichten binnen het vakgebied. Door het praktijkgerichte karakter van de opleiding is relevante praktijkervaring een pré en kun je je eigen netwerk in de logistiek inzetten.

Verder ben je een constructief kritisch persoon die constant de praktijkrelevantie van de theorie toetst en graag een bijdrage levert in de optimalisatie van het gehele curriculum van Logistiek Management.

Wat vragen we?

• Je hebt een afgeronde masteropleiding (harde eis).
  • Je beschikt over didactische en coachende kwaliteiten en bent op de hoogte van de actuele onderwijskundige inzichten, methoden en technieken.
  • Je hebt relevante werk- en onderwijservaring bij voorkeur in service logistiek/operations management.
  • Je hebt de vaardigheid in het onderwijskundig toepassen van ICT middelen.
  • Je wilt deze ervaring graag overdragen aan studenten.
  • Je zoekt actief de verbinding met de branche en de beroepspraktijk en verwerkt dit in het onderwijs.
  • Je bent een veelzijdige collega die het leuk vindt om binnen een klein team zelfstandig aan de slag te gaan.
  • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van curricula en programmaonderdelen.
  • Je hebt ideeën en weet anderen daar op positieve wijze in te betrekken en voor te motiveren.
  • Je bent gericht is op samenwerking en flexibel, zelfstandig en proactief is.
  • Je bent collegiaal en resultaatgericht.

Wat bieden we?

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal € 2.769,32 en maximaal € 4.192,37 bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Bijzonderheden

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Heb je (nog) vragen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de werving- selectieprocedure, neem dan contact op met Jeroen Vrins (opleidingscoördinator) via email: j.vrins@hr.nl.

Sluitingsdatum: 29 november 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.