Menu Zoeken English

Docent Logistics Engineering (0,6-0,8 fte)

Rotterdam Mainport Institute

Rotterdam Mainport Institute (RMI) is onderdeel van de samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam (HR) en STC-Group. Instituut Rotterdam Mainport Institute verzorgt de bachelor opleidingen Logistics Engineering, Maritiem Techniek, Maritiem Officier, en Chemische Technologie. De opleiding Logistics Engineering is gesitueerd aan de Rotterdamse haven (locatie Lloydstraat) en heeft een hechte band met het logistieke beroepenveld. Speerpunten van de opleiding zijn Haven- en achterlandverbindingen en Service Logistiek. Technische en didactische innovatie in combinatie met praktijkgericht onderzoek staan centraal in de ontwikkeling van RMI als kennisinstituut. Het instituut heeft als motto: ‘Wij leren de haven innoveren”. Van docenten wordt verwacht dat ze steeds het beroep waartoe studenten worden opgeleid als uitgangspunt nemen bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs. Het leren ‘leren’ van de student staat hierbij centraal. De docent geeft hieraan richting, leiding en sturing. Competenties die vereist zijn in het beroepenveld staan centraal en vinden hun weerslag in projecten, hoor- en werkcolleges en andere onderwijswerkvormen.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum Duurzame HavenStad. Er wordt samen gewerkt aan praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Voor de opleiding Logistics Engineering zijn we op zoek naar een Docent Logistics Engineering (0,6-0,8 fte).

Functie

Je verzorgt binnen de opleiding Logistics Engineering colleges en praktische oefeningen op het gebied van Logistiek en Economie. Onze opleiding richt zich met name op het gebied van haven- en achterlandverbindingen, logistiek management, service logistiek en operations management.

Daarnaast begeleid je studenten in vormen van projectmatig onderwijs en bij stage- en afstudeeropdrachten op het gebied van Logistics Engineering. Tevens draag je zorg voor individuele begeleiding van studenten tijdens hun studieloopbaan. Verder wordt een bijdrage van je verwacht in het verbeteren van onderwijsprogramma’s.

Profiel

  • Je hebt relevante werkervaring (bij voorkeur in service logistiek/operations management);
  • Je wilt deze ervaring graag overdragen aan studenten;
  • Je zoekt actief de verbinding met de branche en de beroepspraktijk;
  • Je bent een veelzijdige collega die het leuk vindt om binnen een klein team zelfstandig aan de slag te gaan;
  • Je bent een proactieve deelnemer in de onderwijs,- en teamontwikkeling binnen de opleiding en het instituut;
  • Je bent een aanjager als het gaat om onderwijsvernieuwing. Je hebt ideeën en weet anderen daar op positieve wijze in te betrekken en voor te motiveren; en draagt bij aan de invulling, uitvoering en evaluatie daarvan;
  • Je bent gericht op samenwerking echter, je kunt ook goed zelfstandig aan de slag;
  • Je beschikt over didactische vaardigheden of bent bereid je op dat vlak te bekwamen;
  • Je bent collegiaal en resultaatgericht;
  • Je bent bereid een relevante masteropleiding te volgen.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €2.769.32 en maximaal €4.892.31 bruto per maand (schaal 10/11) bij een volledig dienstverband (1,0 fte), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Meryem Ozektas-Uysal, onderwijsmanager Logistics Engineering, 010-794 7704.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.