Het Instituut voor Gezondheidszorg heeft een breed aanbod aan gezondheidszorg gerelateerde opleidingen. Hieronder vallen onder andere de Bachelor opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Verpleegkunde, Verloskunde en de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn (LGW) en verschillende master opleidingen. Het Instituut voor Gezondheidszorg is op zoek naar een kerndocent voor de opleiding LGW.

De opleiding LGW

• Leidt studenten op voor het lesgeven in (voorbereidend) beroepsonderwijs in de sector Gezondheidszorg en welzijn;
  • Wordt alleen in deeltijd aangeboden (lesmomenten maandag en dinsdag middag en  avond);
  • Kent zowel een bachelor als een associate degree;
  • Heeft als doelgroep volwassenen met een vooropleiding op MBO- of HBO niveau.

Een klein docententeam (10 docenten) verzorgt het onderwijs met de daarbij voorkomende taken.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Functie

Als docent verzorg je onderwijs aan studenten van de LGW. Tot je taken behoren:

• het ontwikkelen, uitvoeren en toetsen van onderwijs gerelateerd aan het beroep van leraar Gezondheidszorg en Welzijn;
  • het verzorgen van individuele coaching;
  • participeren in het docententeam en andere overleggen;
  • het begeleiden van studenten bij hun stages en afstuderen.

Je beschikt over:

• werkervaring in het (voorbereidend) beroepsonderwijs binnen het domein zorg en welzijn;
  • een tweedegraads onderwijsbevoegdheid;
  • pedagogische, didactische, en coachende kwaliteiten;
  • een ondernemende en op samenwerking gerichte instelling.
  • een masteropleiding bij voorkeur op het gebied van onderwijskunde of andere, voor dit type opleiding, relevante master;
  • ervaring in werken met- en ontwikkelen van digitaal onderwijsmateriaal is een pre.

Verder ben je in staat om:

• een stimulerende leeromgeving te creëren voor de volwassen deeltijd student;
  • de student te enthousiasmeren en te motiveren;
  • samen te werken in een klein team en bij te dragen aan het behalen van beoogde resultaten;
  • lessen te verzorgen in de avonduren op maandag of dinsdag;
  • een rolmodel te zijn voor studenten.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een dienstverband voor de duur van een jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd (art. D3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €3.560,72 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering). Het vervullen van de vacature op detacheringbasis behoort tot de mogelijkheden. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten o.a. uitstekende scholingsmogelijkheden, een goede vakantieregeling, een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je verkrijgen bij Yvette Bijloo-Stedehouder, HRM Business Partner, via email: y.bijloo-stedehouder@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.