Docent Interaction Design/Front-End Development (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

Creative Media & Game Technologies (CMGT) is dé creatieve programmeeropleiding van Rotterdam. We ontwerpen en ontwikkelen innovatieve op digitale technologie gebaseerde producten en stellen de gebruiker centraal in dit proces. We doen dit met nieuwsgierige en creatieve studenten die op scherp gezet willen worden. In de mix van digitale producten die de studenten leren maken bevinden zich bijvoorbeeld mobile apps, web apps, games en internet of things oplossingen. Dat doen ze in de context van zorg-, logistieke-, educatieve- en andere maatschappelijke- of commerciële vraagstukken.

Ons uitgangspunt is het opleiden van flexibele, creatieve, ontwerpgerichte programmeurs die klaar zijn voor de toekomst en de snelle ontwikkelingen in het vakgebied.

CMGT is gevestigd in hartje Rotterdam aan de Wijnhaven en, met de opleidingen Communication & Multimedia Design, Informatica, Technische Informatica en Communicatie, onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI).

CMGT is op zoek naar een docent Interaction Design/Front End Development (0,8-1,0 fte).

Functie

Als docent ben je een inspirerende professional die het vak van Interaction Design goed kent. Daarnaast heb je enige ervaring met front-end development zodat je ook de uitdagingen kent van het technisch uitwerken van producten.

Je hebt ervaring met ontwerpen voor scherm- en eventueel ook schermloze interactie (tangible, sensoren, etc.).

Je overziet de laatste ontwikkelingen en kan vroege signalen uit de praktijk het onderwijs inbrengen waarmee je de toekomst van onze studenten waarborgt. Je levert daarmee een fundamentele bijdrage om voor de komende jaren relevant onderwijs neer te zetten.

Je werkt zelfstandig en betrokken met studenten en collega’s bij het geven en doorontwikkelen van onderwijs. Je weet ontwikkelingen in het vakgebied te vertalen naar goed en uitdagend (ontwerp)onderwijs gerelateerd aan de ontwikkeling van de digitale producten.

Je begeleidt studenten in groepen en individueel bij hun ontwikkeling tot zelfstandige en wendbare professionals. Studenten werken daarbij aan echte opdrachten uit de praktijk. Je geeft stimulerende feedback die hen verder helpt op zoek naar wat voor de eindgebruiker van betekenis, relevant en prikkelend kan zijn.

Je wordt onderdeel van een creatieve en diverse groep collega’s die staan voor hun studenten om samen in de contextrijke omgeving van Rotterdam eigenzinnig onderwijs neer te zetten. Je wordt in eerste instantie ingezet als docent Ontwerpen en draait mee in projecten.

Profiel

• Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als Interaction Designer of front-end developer.
  • Je houdt ervan professionals in de dop te inspireren en coachend te begeleiden.
  • Je houdt van aanpakken en je bent hands-on.
  • Je creëert overzicht voor je omgeving.
  • HBO-niveau en bij voorkeur een afgeronde Masteropleiding.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband van in eerste instantie een jaar (D3-cao-hbo). Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 (schaal 10) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Emiel Bakker, onderwijsmanager CMGT, e-mail: e.p.bakker@hr.nl.

Sluitingsdatum: 4 oktober 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.