Docent ICT Servicemanagement (1,0 fte)

Rotterdam Academy

Hogeschool Rotterdam brengt werelden samen. Voor toekomstige docenten, onderzoekers, ondersteuners en managers die durven te kiezen voor een baan in het onderwijs. En voor onderwijsprofessionals die willen werken aan de meeste ambitieuze hogeschool van de Randstad met 39.000 studenten en bijna 4000 werknemers. Meer dan 100 nationaliteiten werken en studeren bij ons, met de stad Rotterdam als laboratorium. We delen dezelfde drive: wij zijn hier elke dag om bij te dragen aan de ontwikkeling van studenten.

Wat ga je doen?

We leiden onze studenten op tot betrouwbare, servicegerichte IT servicemanagers met oog voor de organisatie en haar bedrijfsprocessen. IT servicemanagementprocessen en bijbehorende frameworks als ITIL en BISL zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding naast meer technische onderdelen zoals beheren van netwerken. IT security en informatiebeveiliging staan centraal in het derde halfjaar.

Als docent ICT Servicemanagement verzorg je voor een gedeelte van jouw aanstelling onderwijs aan groepen studenten waarbij van jou een bijdrage wordt gevraagd op het gebied van ICT servicemanagementprocessen. Denk aan cursussen grondslagenbeheer, Itil, BISL en ook inkoopmanagement. Naast het verzorgen van onderwijs toets je de leerresultaten van studenten. Maar je staat niet alleen maar voor de klas. Naast het verzorgen van lessen ben je actief betrokken bij het begeleiden van studenten in hun project,- stage,- en afstudeeropdrachten. Ook het coachen van studenten in hun studieloopbaan en verdere professionele ontwikkeling maakt een belangrijk onderdeel uit van de functie. Tevens lever je in samenwerking met collega docenten een actieve bijdrage aan de continue (door)ontwikkeling van het curriculum van de opleiding.

Wat bieden we jou?

Een contract voor 1,5 jaar
  €2.769,32 - €4.892,31 bruto per maand
  Volledige 13e maand
  Uitstekende scholingsmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het onderwijsaanbod van Hogeschool Rotterdam wordt vormgegeven vanuit 13 verschillende instituten. Zo’n 95 verschillende opleidingen zijn op vakgebied geclusterd binnen één van deze instituten. Behalve bij de Rotterdam Academy. De Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Zadkine, het Albeda college en Hogeschool Rotterdam en is het instituut waar alle Associate degree opleidingen voor alle vakgebieden zijn ondergebracht. Associate degrees zijn praktische tweejarige hbo-opleidingen. Onze belangrijkste doelgroep is de mbo-student die wil doorstuderen in het hbo, en op die manier zijn talenten nóg verder wil ontwikkelen. En dat is de expertise die we bij Rotterdam Academy allemaal inzetten: wij weten hoe we de mbo-instromer de stap laten maken, die hij zonder de mogelijkheden van de Associate degree niet zou hebben gemaakt.

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze studenten? Wij zijn op zoek naar een  docent ICT Servicemanagement.

Ben jij wie we zoeken?

Heb jij ervaring in de praktijk met IT servicemanagementprocessen en bijbehorende frameworks als ITIL en BISL en ben je bekend met de AVG wetgeving? Heb je oog voor de bedrijfskundige aspecten van automatisering? En vind je het leuk om te werken met jonge professionals, solliciteer dan. Onze ideale kandidaat is een professional met werkervaring in het IT servicemanagement werkveld met een afgeronde masteropleiding (hbo of wo) op het gebied van Business IT Management. Didactische en coachende vaardigheden zijn van belang maar daar kunnen we je ook gaandeweg in door ontwikkelen. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het werkveld en vakgebied en onderhoudt contacten met het werkveld om zo je kennis up to date te houden en in te brengen in het onderwijs. Je bent in staat om op een inspirerende manier kennis over te dragen aan studenten. Dit doe je in samenwerking met collega docenten die garant staan voor optimaal onderwijs. Verder beschik je over een verbindend, vernieuwend en coachend vermogen. Ervaring in het (hbo)onderwijs is een pré.

Als Rotterdam Academy staan we midden in de Rotterdamse samenleving en willen we daarvan ook een afspiegeling vormen. Naast onze diversiteit aan studenten hecht de Rotterdam Academy waarde aan een divers personeelsbestand. De Rotterdam Academy streeft een inclusieve werk- en leeromgeving na waarin gelijke kansen centraal staan.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de werving- en selectieprocedure, neem dan contact op met Janneke Jung (onderwijsmanager) via email: j.i.jung@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.