Menu Zoeken English

Docent Development Creative Technologies (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

Creative Media & Game Technologies (CMGT) is dé creatieve programmeeropleiding. We ontwerpen en ontwikkelen innovatieve op digitale technologie gebaseerde producten en stellen de gebruiker centraal in dit proces. We doen dit met nieuwsgierige en creatieve studenten die op scherp gezet willen worden. In de mix van digitale producten die de studenten leren maken bevinden zich bijvoorbeeld mobile apps, web apps, games en internet of things oplossingen. Dat doen ze in de context van zorg-, logistieke-, educatieve- en andere maatschappelijke- of commerciële vraagstukken.

Ons uitgangspunt is het opleiden van flexibele creatieve programmeurs die klaar zijn voor de toekomst en de snelle ontwikkelingen in het vakgebied.

CMGT is gevestigd in hartje Rotterdam aan de Wijnhaven en, met de opleidingen Communication & Multimedia Design, Informatica, Technische Informatica en Communicatie, onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI).

CMGT is op zoek naar een docent Development Creative Technologies (0,8-1,0 fte).

Functie

Als docent ben je een inspirerende professional die het vak van programmeren goed kent, ervaring heeft in het combineren van creativiteit en digitale technologie en een heldere visie heeft op het vakgebied.

Je overziet de laatste ontwikkelingen en kan vroege signalen uit de praktijk het onderwijs in brengen waarmee je de toekomst van onze studenten waarborgt. Je levert daarmee een belangrijke bijdrage om voor de komende jaren relevant onderwijs neer te zetten.

Je thuisbasis wordt die van programmeerdocent waar je studenten lesgeeft en verder helpt met hun ontwikkeling. Daarnaast word je ingezet als projectcoach, ga je stagiaires begeleiden, workshops geven en feedback-bijeenkomsten begeleiden.

Je werkt zelfstandig en betrokken met studenten en collega’s bij het geven en doorontwikkelen van onderwijs. Je weet ontwikkelingen in het vakgebied te vertalen naar goed en uitdagend onderwijs.

Je neemt altijd het creatieve concept als uitgangspunt voor de wijze waarop je technologie inzet. Je kan programmeren met JavaScript, PHP, en andere programmeertalen en in diverse frameworks. Je voegt graag hardware elementen toe zoals het werken met sensoren.

Je wordt onderdeel van een creatieve groep collega’s die samen met de studenten in de contextrijke omgeving die Rotterdam biedt eigenzinnig ontwerp- en ontwikkelonderwijs neerzet.

Profiel

  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als programmeur, bij voorkeur in een creatieve omgeving
  • Je houdt ervan professionals in de dop te inspireren en coachend te begeleiden
  • Je bent een aanpakker en je werkt hands-on
  • Je bent een echte maker
  • Je hebt een Bachelor of Master opleiding (HBO/WO) afgerond

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband van in eerste instantie een jaar (D3-cao-hbo), met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.892,31 (schaal 10/11) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3 % eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Emiel Bakker, onderwijsmanager CMGT, e-mail: e.p.bakker@hr.nl.

Je kunt uitsluitend online via de website solliciteren!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 99

Wijnhaven 99 3011 WN Rotterdam

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.