Menu Zoeken English

Docent Copywriting en Communicatie (0,6 fte)

Rotterdam Academy

Hogeschool Rotterdam brengt werelden samen. Voor toekomstige docenten, onderzoekers, ondersteuners en managers die durven te kiezen voor een baan in het onderwijs. En voor onderwijsprofessionals die willen werken aan de meeste ambitieuze hogeschool van de Randstad met 39.000 studenten en bijna 4000 werknemers. Meer dan 100 nationaliteiten werken en studeren bij ons, met de stad Rotterdam als laboratorium. We delen dezelfde drive: wij zijn hier elke dag om bij te dragen aan de ontwikkeling van studenten.

Wat ga je doen?

Als docent Copywriting en Communicatie word je vooral ingezet om studenten te begeleiden bij het schrijven van social media teksten, campagneteksten, maar ook blogs, interviews en reportages. Naast het verzorgen van onderwijs toets je de leerresultaten van studenten. Je staat natuurlijk niet alleen maar voor de klas. Naast het verzorgen van lessen, ben je actief betrokken bij het begeleiden van studenten in hun project,- stage,- en afstudeeropdrachten. Voorbeelden van projecten zijn het ontwikkelen van een campagne, het organiseren van een evenement of het maken van een (online)magazine. Ook het coachen van studenten in hun studieloopbaan en verdere professionele ontwikkeling maakt een belangrijk onderdeel uit van de functie. Tevens lever je in samenwerking met collega docenten een actieve bijdrage aan de continue (door)ontwikkeling van het curriculum van de opleiding.

Wat bieden we jou?

  Een contract voor 1,5 jaar
  €2.769,32 - €4.192,37 bruto per maand
  Volledige 13e maand
  Uitstekende scholingsmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het onderwijsaanbod van Hogeschool Rotterdam wordt vormgegeven vanuit 13 verschillende instituten. Zo’n 95 verschillende opleidingen zijn op vakgebied geclusterd binnen één van deze instituten. Behalve bij de Rotterdam Academy. De Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband tussen Zadkine, het Albeda college en Hogeschool Rotterdam en is het instituut waar alle Associate degree opleidingen voor alle vakgebieden zijn ondergebracht. Associate degrees zijn praktische tweejarige hbo-opleidingen. Onze belangrijkste doelgroep is de mbo-student die wil doorstuderen in het hbo, en op die manier zijn talenten nóg verder wil ontwikkelen. En dat is de expertise die we bij Rotterdam Academy allemaal inzetten: wij weten hoe we de mbo-instromer de stap laten maken, die hij zonder de mogelijkheden van de Associate degree niet zou hebben gemaakt.

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze studenten? Wij zijn op zoek naar een  docent Copywriting en Communicatie.

Crossmediale Communicatie, er is in onze maatschappij geen ontkomen aan. We zijn dagelijks omringd door een mix van social media en andere signalen. En die veranderen zo snel, dat er heel wat voor nodig is om up-to-date te blijven. Als docent aan de Ad-opleiding Crossmediale Communicatie van de Rotterdam Academy sta je middenin die realiteit. Alles wat we binnen ons tweejarige Ad-onderwijs aanbieden, is nauw verbonden met de beroepspraktijk. Wat onze studenten ook maken – van websites en magazines tot concepten en tekst/beeld – het wordt real-life ontwikkeld en toegepast. Meteen al in het eerste studiejaar. Vaak gebeurt dat via aansprekende projecten met een maatschappelijke signatuur, in en om Rotterdam. Door die sterke interactie tussen onderwijs en praktijk, ben je meer coach dan docent. Het gaat niet puur om lesgeven maar om het overbrengen van kennis en het aanreiken van ideeën. Daarbij focus je op de professionele vaardigheden en programma’s om een heel scala aan media te kunnen beheersen. Dat doe je samen met inspirerende collega’s en bedrijven die jouw enthousiasme delen. Zo begeleid je onze studenten naar het beste resultaat en een solide start van hun carrière. Bij ons krijg je ruimte om je vakmanschap uit te nutten als docent én co-creator van innovatief onderwijs. Ons curriculum is gedeeltelijk ook jóuw curriculum en die verantwoordelijkheid ga je nooit uit de weg, want je wilt iets realiseren waar je blijvend trots op kunt zijn. Zie jij jezelf al aan het werk in deze innovatieve  omgeving?

Ben jij wie we zoeken?

Onze ideale kandidaat is een professional met werkervaring in het communicatiewerkveld met een afgeronde masteropleiding (hbo of wo). Didactische en coachende vaardigheden zijn van belang maar daar kunnen we je ook gaandeweg in door ontwikkelen. Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het werkveld en vakgebied en onderhoudt contacten met het werkveld om zo je kennis up to date te houden en in te brengen in het onderwijs. Je bent in staat om op een inspirerende manier kennis over te dragen aan studenten. Dit doe je in samenwerking met collega docenten die garant staan voor optimaal onderwijs. Verder beschik je over een verbindend, vernieuwend en coachend vermogen. Ervaring in het (hbo)onderwijs is een pré.

Als Rotterdam Academy staan we midden in de Rotterdamse samenleving en willen we daarvan ook een afspiegeling vormen. Naast onze diversiteit aan studenten hecht de Rotterdam Academy waarde aan een divers personeelsbestand. De Rotterdam Academy streeft een inclusieve werk- en leeromgeving na waarin gelijke kansen centraal staan.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Heb je vragen over de inhoud van deze functie of de werving- en selectieprocedure, neem dan contact op met Patrick Bekkenutte (opleidingscoördinator) via email: p.j.bekkenutte@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.