Docent Communicatieve Vaardigheden Opleiding Bouwkunde (0,6 fte)

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Aan de rand van het centrum van Rotterdam, gehuisvest aan de Coolhaven, verzorgt het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO) de bacheloropleidingen Bouwkunde, Ruimtelijke Ordening & Planologie, Vastgoed & Makelaardij, Civiele Techniek, Facility Management en Logistics Management. Het instituut verbindt zich met zijn opleidingen aan de problematiek rond de duurzame ontwikkeling van grootstedelijke deltagebieden. We streven naar een integrale benadering rond waterbeheer, logistiek, infrastructuur en de (herbestemming van) bouw in een leefbare en duurzame omgeving.

De opleiding Bouwkunde zoekt versterking. Binnen deze opleiding werken wij aan het opleiden van ondernemende bouwkundige ingenieurs die in alle fasen van de levenscyclus van een gebouw kunnen werken. De opleiding kenmerkt zich door het willen bieden van hoogstaande kwaliteit. De focus in de opleiding ligt op circulair bouwen, renovatie & transformatie en bouw & uitvoering binnen een grootstedelijke context. De projecten in de opleiding spelen zich voornamelijk af in Rotterdam met verschillende bouwondernemingen uit de regio.

Heb je een brede ervaring in het geven van trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden en vind je het leuk om als studieloopbaancoach studenten te begeleiden? Solliciteer dan direct naar een plek in het Bouwkunde-docententeam.

Functie

Je verzorgt binnen de opleiding Bouwkunde lessen in communicatieve vaardigheden (presenteren, argumenteren, adviseren, schrijven, interculturele communicatie). Je weet deze lessen met overtuiging uit te dragen en leert studenten hoe zij hun vaardigheden en kennis op dit gebied optimaal kunnen inzetten als professional. Ook draag je zorg voor coaching van studenten.

• Je hebt een afgeronde academische opleiding
  • Je hebt ruime ervaring in communicatieve vaardigheden, gespreksvaardigheden, presenteren en debatteren
  • Je weet jonge mensen te boeien en te enthousiasmeren
  • Je bent een teamspeler
  • Je bent gestructureerd
  • Je bent ambitieus en bent zeer gedreven het beste onderwijs te verzorgen
  • Indien je al een didactische aantekening hebt en/of ook ervaring hebt in schriftelijke vaardigheden is dit een grote pré
  • Onderwijservaring is een groot voordeel
  • Als je in staat bent om lessen in het Engels te verzorgen, is dit zeker een pré

Spreekt de functie je aan en herken je je in het bovenstaande profiel, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar (artikel D3 cao HBO). Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 (schaal 10) bij een volledig dienstverband (1,0 fte), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Meer Informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met W.F.M. Leferink, onderwijsmanager Bouwkunde, 0643 232 830.

Sluitingsdatum: 18 augustus 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.