Docent Bouw en Techniek (Constructie) gezocht!

Instituut voor de Gebouwde Omgeving

Wil jij helpen bij het opleiden van de generatie bouwkundigen die ook in de toekomst gaan zorgen voor betrouwbare en veilige constructies? Wil jij jouw kennis van constructies graag overdragen aan studenten/young professionals? Dan is onderstaande vacature wellicht iets voor jou.

Wat ga je doen?

Binnen de opleiding Bouwkunde, ben je betrokken het uitstroomprofiel Bouw & Techniek. Dit profiel richt zich vooral op de technische uitwerking van gebouwen zodat deze voldoen aan alle comfort-, veiligheids- en milieueisen. Je geeft les op het gebied van bouwtechniek, bouwinnovatie en duurzaamheid, waarbij je kan denken aan vakken als constructief ontwerpen, bouwfysisch ontwerpen en project engineering. Naast het uitstroomprofiel ben je ook betrokken bij het onderwijs in de basisjaren. Ons onderwijs wordt zowel klassikaal als in projecten en stages vormgegeven. Daarnaast is er binnen je functie ruimte voor onderzoek en het professionaliseren van je didactische vaardigheden.

Wat bieden we jou?

Contract met uitzicht op een vast dienstverband
  Afhankelijk van ervaring tussen de €2.769,32 - €4.893,32 bruto per maand
  8,3% eindejaarsuitkering
  Een stabiele werkgeven die met je meedenkt
  Een flexibele arbeidsomvang (indien gewenst)

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het totale team bestaat uit ongeveer 50 collega’s met verschillende achtergronden en opleidingen binnen de bouwkunde, waarbij je samen ongeveer 900 studenten opleidt. Het uitstroomprofiel Bouw & Techniek kent een groep van ongeveer 10 collega’s en jij gaat deel uitmaken van dit team. Je kan bij je collega’s altijd aankloppen voor ondersteuning en zeker in het begin van je carrière als docent zal die ondersteuning er ook zijn in de vorm van een aangewezen buddy-docent. Daarnaast kan je ook altijd terecht bij je onderwijsmanager als je vragen hebt over gewoon even over ideeën zou willen sparren.  Je krijgt namelijk veel vrijheid om ideeën uit te werken en om je eigen werk vorm te geven binnen ons onderwijs.

Ben jij wie we zoeken?

• Enkele jaren ervaring als constructeur, bouwfysicus of werktuigbouwkundige in de bouwsector
  • HBO/WO opgeleid op het gebied van constructie, bouwfysica, werktuigbouwkunde of aanverwant. Het in bezit zijn van een Master is een pré, maar het behoort ook tot de mogelijkheden deze alsnog te gaan behalen.
  • Ondernemende en op samenwerking gerichte instelling
  • Je beschikt over didactische vaardigheden of bent bereid je op dat vlak te bekwamen
  • Relevante werkervaring met BIM, Revit, rekenprogramma’s en andere software is een pré.

Kortom een energieke doener uit het werkveld die het leuk vindt om zijn kennis over te dragen en nieuwe kennis op te doen samen met studenten.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer vóór 11 november of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.