Menu Zoeken English

Docent Belastingrecht (1,0 fte)

Instituut voor Financieel Management

Binnen Hogeschool Rotterdam Business School studeren ca. 12.000 studenten aan internationale, bedrijfskundige en economische opleidingen. De Business School profileert zich met drie inhoudelijke accenten in haar activiteiten: sociaal, duurzaam en digitaal. Het zijn bij uitstek déze drie accenten die de Business School verbinden aan de regio Rotterdam.

De Business School is een gemeenschap van professionals die samen met onze studenten een dynamische onderwijsinstelling vormt voor het economisch werkveld. De Business School biedt onderwijs dat voor iedereen toegankelijk is, in een leeromgeving die lijkt op de beroepspraktijk en waar het werkveld actief participeert. In het onderwijs staat de ontwikkeling van de studenten centraal en wordt de student voorbereid op een wereld die steeds verandert.

Het Instituut voor Financieel Management is onderdeel van deze Business School en verzorgt met 150 medewerkers voor ongeveer 2500 studenten onderwijs in de opleidingen Accountancy, Finance & Control, Finance Tax and Advice (FTA).

Wij zoeken een docent Belastingrecht voor de opleiding FTA.

Ontwikkelingen binnen de Business School

De HR Business School zit in een transitiefase. Er wordt gewerkt aan onderwijsvernieuwing, een nieuwe organisatiestructuur (in 2019) en een nieuwe inrichting van de dienstverlening. De onderwijskwaliteit heeft onze permanente aandacht en de opleiding moet adequaat inspelen op de ontwikkelingen, die relevant zijn voor het werkveld en modern hoger beroepsonderwijs. Dit vereist flexibel onderwijs met een professioneel team.

De huidige instituten van het economisch domein van Hogeschool Rotterdam (waaronder ook het Instituut voor Financieel Management) worden opgeheven en worden met Kenniscentrum Business Innovation samengevoegd tot de Hogeschool Rotterdam Business School.

Centraal staat het vergroten van de wendbaarheid van de opleidingsteams. Opleidingsteams met professionals die autonomie ervaren en verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Autonomie binnen een helder kader. Opleidingsteams die de kracht van het collectief benutten om sneller te innoveren. De onderwijsmanagers van onze opleidingsteams spelen een cruciale rol in de begeleiding van deze transitie. 

Thema’s binnen de opleiding FTA

De opleidingen Fiscaal Recht en Economie (FRE) en Financial Services Management (FSM) zijn vanaf 1 september 2018 gezamenlijk verder gegaan onder het nieuwe Croho FTA met differentiaties Tax Law & Economics (TLE) en Banking & Insurance (B&I).

De opleiding FTA leidt studenten op tot financieel specialisten in het fiscale werkveld, de bank- en verzekeringssector. Hiermee bieden we hen uitstekende carrièreperspectieven op een baan als o.a. aangiftemedewerker, belastingadviseur, bedrijfsfiscalist of bijvoorbeeld financieel adviseur bij een bank of verzekeringsmaatschappij. De opleiding is op het gebied van studentinstroom en studenttevredenheid landelijk gezien marktleider.

Functie

Voor de opleiding FTA zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met een fiscaal-juridische achtergrond en aantoonbare affiniteit met het onderwijs. Je hebt een passie om studenten op te leiden tot de fiscalist van de toekomst. In deze functie is je kernopgave het geven van attractief en activerend onderwijs.

Naast het verzorgen van diverse cursussen uit de leerlijn belastingrecht ben je in staat cursussen uit de bedrijfsadministratieve c.q. bedrijfseconomische leerlijn te verzorgen en te verbinden met het fiscale vakgebied. Ook ben je in staat om de relevantie van deze kennis voor de hbo-fiscalist inzichtelijk en toepasbaar te maken met behulp van relevante, actuele en tot de verbeelding sprekende casuïstiek. Je neemt proactief verantwoordelijkheid om het leer- en studierendement te monitoren en vergroten.

Naast lesgevende taken kan jouw takenpakket verder bestaan uit stage- en afstudeerbegeleiding, het beheren van cursussen en studieloopbaancoaching.

Profiel

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding Fiscaal Recht of Fiscale Economie;
  • Je hebt in ieder geval aantoonbare affiniteit met onderwijs. Het beschikken over een didactische aantekening is een pre.

Daarnaast ben je:

  • een allround vakspecialist op fiscaal vlak die in staat is om over het eigen vakgebied heen te kijken. Actuele ontwikkelingen uit de beroepspraktijk weet je te vertalen naar innovatief en attractief onderwijs;
  • in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren, te motiveren en te binden door je pedagogische vaardigheden;
  • innovatief, flexibel en beschik je over een samenwerkingsgerichte houding;
  • goed in staat om te reflecteren op je eigen handelen en bereid om je continu te ontwikkelen;
  • in staat jouw ICT-vaardigheden toe te passen ten behoeve van het onderwijs;
  • een rolmodel voor studenten.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een aanstelling voor de duur van twee jaar (D3 cao hbo) met ingang van 1 september 2019. Er geldt een proeftijd van 2 maanden. Het salaris bedraagt maximaal €4.192,37 bruto per maand (schaal 10) bij een volledige aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het verzorgen van een college maakt onderdeel uit van deze sollicitatieprocedure.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Widjai Kailas, onderwijsmanager FTA, telefoon 010-794 6468.

Sluitingsdatum: 22 mei 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.