Menu Zoeken English

Docent Vehicle Dynamics (1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Science

De opleiding Automotive maakt onderdeel uit van het Instituut voor Engineering & Applied Science (EAS) en leidt op tot Bachelor of Science. Het Instituut EAS biedt met zeven opleidingen technisch onderwijs aan ruim 2000 studenten en heeft zich ontwikkeld als hét onderwijsinstituut voor techniek in de Rotterdamse regio.

De doelstelling van het Instituut voor Engineering & Applied Science is kwalitatief hoogwaardig opleiden van studenten in een omgeving waar samengewerkt wordt aan duurzame en veilige technische en technologische oplossingen voor de maatschappij van de toekomst.

Deze doelstelling is uitgangspunt van het curriculum van de opleiding Automotive. Het onderwijs is gericht op een toenemend probleemoplossend vermogen en een toenemende zelfstandigheid van de student. Bij de vormgeving en uitvoering van het onderwijs wordt intensief samengewerkt met het beroepenveld. Daarnaast is het instituut verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

De opleiding Automotive heeft een viertal thema’s gedefinieerd voor de vernieuwing van het huidige curriculum. Deze thema’s zijn leidend en vormen de verbinding tussen de verschillende modules. Deze vier onderwerpen zijn: student- en docentontwikkeling, Intelligent vehicles, Efficient vehicles en Smart Automotive business. De opleiding Automotive is gesitueerd op een unieke en inspirerende locatie op de RDM in Rotterdam.

Binnen de opleiding is een vacature ontstaan voor een docent op WO-niveau, specifiek voor het onderwerp Intelligent Vehicles. Vrouwen worden nadrukkelijk uitgenodigd te reageren op deze vacature. Bij gelijke geschiktheid zal de voorkeur gegeven worden aan een vrouw.

Het instituut is verbonden aan een kenniscentrum. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Functie

Als docent verzorg je bovenal de onderwijsuitvoering van een aantal specifieke vakken binnen de opleiding. De aandachtsgebieden van de vacature zijn: Model Based Engineering, Voertuigdynamica en Embedded Systems. De exacte invulling geschiedt in samenspraak met de kandidaat. Naast de onderwijsuitvoering verzorg je (mede) onderwijsontwikkeling van eigen vakken en ben je betrokken bij de opbouw van het curriculum van de opleiding. Dit laatste doe je veelal in teamverband met jouw collega-docenten binnen de opleiding, waarbij je inbreng levert vanuit eigen ervaringen met en visie op (ontwikkelingen binnen) het vakgebied. Je onderhoudt contacten met het beroepenveld om ontwikkelingen binnen jouw vakgebied te kunnen monitoren, bijvoorbeeld aan de hand van stage- en afstudeertrajecten.

Profiel

  • Een (op korte termijn) afgeronde relevante masteropleiding, bij voorkeur Automotive of Systems & Control gerelateerd.
  • Aantoonbare kennis van Vehicle Dynamics Engineering, bij voorkeur ervaring met Multibody Dynamics software zoals MSC.Adams
  • Ervaring met Model Based Engineering in een omgeving als Simulink of vergelijkbaar is een vereiste, bij voorkeur heb je hier meerdere jaren werk- en/of doceerervaring mee
  • Een gedegen achtergrond in Embedded Systems en/of Technische Informatica is een pré.
  • Drive om studenten op te leiden voor de beroepspraktijk van Automotive.
  • Open en toegankelijke houding met interesse in de pedagogiek en het leerproces van jonge aankomende professionals.
  • In staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren en te motiveren.
  • Een innovatieve en flexibele instelling.
  • Gericht op samenwerking vanuit een resultaat- en klantgerichte houding.
  • Tot slot, je vindt het een uitdaging om het lesmateriaal up-to-date te houden of nieuw lesmateriaal te ontwikkelen.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (D4 cao hbo) met uitzicht op een vaste dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal €2.769,32en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 10 of 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure (in de vorm van een proefles en meedraaien in de projecten).

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor nadere inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Brahim Boukhari, onderwijscoördinator Automotive, telefoon 010-794 5586 of b.boukhari@hr.nl.

Je kunt uitsluitend online via onze website solliciteren!

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.