Menu Zoeken English

Het Instituut voor Gezondheidszorg heeft een breed aanbod aan gezondheidszorg gerelateerde opleidingen, zowel op bachelor- als masterniveau. De Bachelor opleidingen zijn onder andere Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Verpleegkunde, Verloskunde en de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn (LGW). De masteropleidingen zijn: Kinderfysiotherapie, Manuele therapie, Sportfysiotherapie, Advanced Nursing Practice en Physician Assistant (PA).

Het instituut voor Gezondheidszorg is verbonden aan Kenniscentrum Zorginnovatie. Samen doen zij praktijkgericht onderzoek dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Masteropleiding Physician Assistant

De Masteropleiding Physician Assistant (MPA) aan de Hogeschool Rotterdam kent een uitstroomrichting voor klinisch verloskundigen en voor algemene PA’s. We zijn op dit moment specifiek op zoek naar een docent-arts die, samen met de andere docent-artsen, de verantwoordelijkheid wil nemen voor het leerproces van studenten binnen de medische leerlijn.  Voel je je aangetrokken tot het onderwijs en zie je het als een uitdaging om naast je werk als medisch deskundige, je kennis over te dragen aan toekomstige beroepsgenoten? Dan zijn wij in jou geïnteresseerd!

Afhankelijk van je belangstelling ben je betrokken bij het onderwijs van alle aangeboden medische thema’s of van specifieke medische thema’s. Je bent in het laatste geval slechts betrokken bij de medische thema’s die vallen binnen jouw specialisme.

Daarnaast zijn wij op zoek naar een mogelijkheid tot het begeleiden van studenten bij hun masterthese onderzoek en/of coaching van de studenten tijdens het praktijkdeel van de opleiding. Tevens levert elke docent binnen ons team een bijdrage aan de onderwijsontwikkeling. Je takenpakket en aanstelling kunnen hierop worden aangepast

Functie

Als docent-arts maak je deel uit van een kleinschalig, hoogopgeleid en gemotiveerd team dat nauw betrokken is bij de ontwikkelingen in het werkveld en het onderwijs. Het takenpakket is divers en bestaat, afhankelijk van de soort aanstelling, uit het begeleiden en coachen van studenten en het ontwikkelen, coördineren en verzorgen van onderwijs.

Tot de primaire taken behoren:

 • Het ontwikkelen, organiseren en toetsen van het medische onderwijs. Dit houdt in dat je de samenhang van het onderwijs ontwikkelt, in sommige gevallen het onderwijs zelf verzorgt en soms het onderwijs laat verzorgen door onze vast gastdocenten (specifieke medisch specialisten);
 • Het ontwikkelen en het op niveau houden van toetsen;
 • Een integratie ontwikkelen tussen het binnen- en buitenschoolse medische onderwijs en de overige leerlijnen binnen de opleiding;
 • Waar nodig contacten leggen met (nieuwe) relevante gastdocenten en hen in het onderwijs betrekken;
 • Participeren in het docententeam, waarbij een actieve bijdrage verwacht wordt aan de onderwijsontwikkeling vanuit de eigen expertise. 

Eventueel naar gelang je expertise kunnen ook de volgende taken tot de mogelijkheden behoren:

 • Het begeleiden van studenten bij het verrichten van praktijkgericht onderzoek en bij het schrijven van hun masterthese;
 • Het begeleiden en coachen van studenten in hun leerproces inclusief het opbouwen en onderhouden van contacten met de praktijkleermeesters (medisch specialisten).

Profiel

Je bent een afgestudeerd arts met enkele jaren relevante werkervaring. Onderwijservaring strekt tot aanbeveling. Je beschikt over een klantgerichte en proactieve werkhouding en hebt onderzoekservaring. Ervaring met onderwijsontwikkeling is een pre. Je bent in staat zelfstandig te werken, maar je bent ook een teamspeler. Verder kun je prioriteiten stellen en ben je sociaal en communicatief vaardig. Je bent in staat de belangen van de opleiding op alle niveaus goed te behartigen.

 • Ervaring in de geboortezorg is een pré;
 • Je hebt een relevante, afgeronde, universitaire opleiding, een afgeronde PhD-traject is een pré;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met medisch onderwijs op masterniveau;
 • Je hebt een flexibele en op samenwerking gerichte instelling;
 • Je bent in staat om voor studenten een stimulerende leeromgeving te creëren en weet hen te enthousiasmeren en te motiveren;
 • Je beschikt over didactische en coachende kwaliteiten en bent zo nodig bereid om een didactische aantekening te halen.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst (D3) van twee jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €3.560,72 en maximaal €5.564,23 (schaal 11/12) bruto per maand bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Inschaling conform de CAO-hbo afhankelijk van je achtergrond en ervaring. Het vervullen van de vacature op detacheringbasis behoort tot de mogelijkheden.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling. Daarmee is het mogelijk om een baan bij de MPA te combineren met een baan in de praktijk.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Meer informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je verkrijgen bij Bernice Engeltjes via b.engeltjes@hr.nl of 0641 804 881.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 27 mei 2019.

Sluitingsdatum: maandag 20 mei 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.