Menu Zoeken English

Cursusbeheerder ‘Transities in Jeugdbeleid en samenleving’ (0,1 fte op jaarbasis)

Instituut voor Sociale Opleidingen

Hogeschool Rotterdam brengt werelden samen. Voor toekomstige docenten, onderzoekers, ondersteuners en managers die durven te kiezen voor een baan in het onderwijs. En voor onderwijsprofessionals die willen werken aan de meeste ambitieuze hogeschool van de Randstad met 39.000 studenten en bijna 4000 werknemers. Meer dan 100 nationaliteiten werken en studeren bij ons, met de stad Rotterdam als laboratorium. We delen dezelfde drive: wij zijn hier elke dag om bij te dragen aan de ontwikkeling van studenten.

Het onderwijsaanbod van Hogeschool Rotterdam wordt vormgegeven vanuit 13 verschillende instituten. Het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO) is één van deze 13 instituten en biedt de vol- en deeltijd bacheloropleiding Social Work aan en de masteropleidingen Pedagogiek, Begeleidingskunde en Management & Innovatie. Het instituut verzorgt met ruim 230 medewerkers onderwijs voor zo’n 3000 studenten.

De Masteropleiding Pedagogiek is met ingang van het studiejaar 2019-2020 op zoek naar een Cursusbeheerder ‘Transities in Jeugdbeleid en samenleving’ (0,1 fte op jaarbasis).

Onderwijstaken vinden altijd plaats op vrijdag.

Masteropleiding Pedagogiek

De Masteropleiding Pedagogiek (Mped) richt zich op grootstedelijke uitdagingen van jongeren in de leeftijd tussen 0-27 jaar. De stadspedagoog is geen specialist, maar een netwerker, beleidsmaker, generalist en verbinder. Hij/zij is een regievoerder in complexe vraagstukken waarbij altijd een vraagstuk van ‘het kind, de jeugdige of de jongere’ wordt behandeld. Afgestudeerden zijn werkzaam binnen het onderwijs, landelijke of regionale overheid of binnen een hulporganisatie.

Kerntaken waaraan de student werkt tijdens de opleiding zijn vanuit sociaalpedagogisch perspectief vormgeven van visie & beleid t.a.v. grootstedelijke vraagstukken en het ontwikkelen & implementeren van projecten of programma’s t.b.v. grootstedelijke vraagstukken.

De cursus ‘Transities in Jeugdbeleid en samenleving’ is de 2e cursus in het 1e studiejaar van de opleiding. De dragende disciplines zijn sociologie en (historische)maatschappijwetenschap. Kerndoelstelling is het articuleren van het begrip Jeugdbeleid en het inzicht geven in de ontwikkeling en herstructurering van de Nederlandse verzorgingsstaat en de consequenties hiervan voor de stadspedagogische beroepspraktijk. Studenten doen een literatuurstudie waardoor de cursus bijdraagt aan de ontwikkeling van hun onderzoeksvaardigheden. Daarmee is de cursus een logisch onderdeel van de onderzoekslijn die de opleiding kent.

Functie

De functie heeft op jaarbasis een taakbelasting van 165 uur (0,1 fte). Binnen de opleiding wordt gewerkt met onderwijsperiodes van 12 weken. De cursus Transities in Jeugdbeleid en samenleving start eind november/ begin december 2019 en eindigt medio maart 2020. I.v.m. de voorbereiding van de cursushandleiding voor het nieuwe cursusjaar is enkele uren inzet in het lopende opleidingsjaar benodigd.

De belangrijkste werkzaamheden die binnen de functie verricht worden zijn:

  • Het updaten/ her-ontwikkelen van de cursushandleiding o.b.v. de ontwikkelopdracht vanuit de curriculumcommissie
  • Het verzorgen van lessen en het organiseren van lesactiviteiten
  • Het borgen van de samenhang in het programma
  • Het betrekken van experts en gastsprekers
  • Het als teamlid actief betrokken zijn bij de opleiding

Profiel

Wij zoeken een collega die beschikt over een afgeronde masteropleiding. Kennis van sociologie op masterniveau is een must. Verder beschikt de kandidaat over actuele kennis en inzicht in maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het brede jeugddomein. Bij voorkeur heeft de kandidaat een netwerk in het sociaal pedagogisch domein in Rotterdam. De aard van de werkzaamheden vraagt erom dat de kandidaat beschikt over onderwijskundige vaardigheden (verbinding leggen tussen de doelen, het onderwijs en de toets) en pedagogisch didactische vaardigheden voor het lesgeven aan en begeleiden van masterstudenten.

Aanbod

Wij bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast (D3 arbeidsovereenkomst) voor 0,1 fte. Aan de functie is een salarisperspectief gekoppeld van schaal 11 van de cao HBO (maximaal €4.892,31 bruto per maand bij een volledig dienstverband), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden bevatten o.a. uitstekende studiemogelijkheden en een pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie of de selectieprocedure? Neem dan telefonisch contact op met Kitt Bosman (opleidingscoördinator) via 0646 386 411.

Wil je solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en voldoe je aan de eisen? Klik dan op ‘direct solliciteren’ onderaan deze advertentie om online te solliciteren. Graag ontvangen wij een motivatiebrief en een curriculum vitae.

Alleen sollicitaties die via deze route binnenkomen, worden in behandeling genomen. Na de sluitingsdatum wordt de vacaturetekst van de website verwijderd en is solliciteren niet meer mogelijk.

Sluitingsdatum: 10 mei 2019

Je kunt uitsluitend online via onze website solliciteren!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.