Menu Zoeken English

Cursusbeheerder ‘Stadspedagogische Veranderaar’ (0,1 fte op jaarbasis)

Instituut voor Sociale Opleidingen

Hogeschool Rotterdam (HR) is een grootstedelijke hogeschool waar studenten, docenten en onderzoekers vanuit verschillende invalshoeken samenwerken met elkaar en met het werkveld. Het onderwijsaanbod van HR wordt vormgegeven vanuit 13 verschillende instituten.

Het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO) is één van deze 13 instituten en biedt de vol- en deeltijd bacheloropleiding Social Work aan en de masteropleidingen Pedagogiek, Begeleidingskunde en Management & Innovatie. Het instituut verzorgt met ruim 230 medewerkers onderwijs voor zo’n 3000 studenten.  

De Masteropleiding Pedagogiek is voor het studiejaar 2019-2020 op zoek naar een Cursusbeheerder ‘Stadspedagogische Veranderaar’ (0,1 fte op jaarbasis).

De onderwijstaken worden altijd op de vrijdag uitgevoerd.

Profiel van de opleiding

De masteropleiding Pedagogiek (Mped) richt zich op grootstedelijke uitdagingen van jongeren in de leeftijd tussen 0- 27 jaar. De stadspedagoog is geen specialist, maar een netwerker, beleidsmaker, generalist en verbinder. Hij/zij is een regievoerder in complexe vraagstukken waarbij altijd een vraagstuk van ‘het kind, de jeugdige of de jongere’ wordt behandeld. Afgestudeerden zijn werkzaam binnen het onderwijs, landelijke of regionale overheid of binnen een hulporganisatie.

Kerntaken waaraan de student werkt binnen de opleiding zijn vanuit sociaalpedagogisch perspectief vormgeven van visie & beleid t.a.v. grootstedelijke vraagstukken, en ontwikkelen & implementeren van projecten of programma’s t.b.v. grootstedelijke vraagstukken.

De cursus ‘Stadspedagogische Veranderaar’ is de vierde cursus in het eerste jaar van de opleiding. Deze cursus vormt het scharnierpunt tussen jaar 1, waarin studenten veel kennis opdoen, en jaar 2 waarin zij die kennis verder gaan uitbreiden, verdiepen en toepassen in een ontwerpgericht onderzoek binnen een stadspedagogisch thema dat hen aan het hart gaat.

In deze cursus gaan studenten een gekozen thema verkennen, zodat het richting geeft voor het afstudeerjaar. In cursus 4 staan we ook stil bij hoe studenten anderen mee kunnen krijgen en inspireren zodat zij veranderingen kunnen bewerkstelligen. Zij moeten zich bewust worden van hun plek in de organisatie en het netwerk waarbinnen zij onderzoek gaan doen en hoe zij vanuit die plek impact kunnen hebben. Concepten uit de veranderkunde en professioneel handelen zullen een belangrijk onderdeel vormen van deze cursus.

Functie

Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het updaten van de cursushandleiding op basis van de ontwikkelopdracht vanuit de curriculumcommissie. Tevens borg je de samenhang tussen het programma en andere cursussen. Het organiseren en verzorgen van lessen maakt tevens onderdeel uit van de functie. Indien nodig betrekt je experts en gastsprekers. Je bent actief lid van het opleidingsteam Master Pedagogiek, overlegt met collega docenten en neemt deel aan de teamoverleggen.

De cursus Stadspedagogische Veranderaar start op 20 juni 2020 en kent vier lesdagen (tot 10 juli 2020). Studenten ronden de cursus af middels het maken van een digital en het organiseren van een symposium op de startdag van de opleiding (28 augustus 2020).  De concentratie van de uitvoerende taken ligt aan het eind van het studiejaar. I.v.m. kennismaking met de opleiding en de voorbereiding van de cursushandleiding is daaraan voorafgaand ook beperkte inzet nodig.

Profiel

  • Je beschikt over aantoonbare kennis op het gebied veranderkunde op minimaal masterniveau, die relevant is voor het beïnvloeden van stadspedagogische praktijken;
  • Je hebt actuele kennis van en inzicht in professioneel handelen passend bij een stadspedagoog;
  • Je hebt kennis van en inzicht in het werkveld van een stadspedagoog;
  • Je beschikt over onderwijskundige vaardigheden (verbinding kunnen leggen tussen de doelen, het onderwijs en de toets) en pedagogisch-didactische vaardigheden voor het lesgeven aan en begeleiden van professionele masterstudenten.

Aanbod

Wij bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast (D3) voor 0,1 fte. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €3.560,72 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 11) bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten o.a. uitstekende studiemogelijkheden en een pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie?

Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie of de selectieprocedure? Neem dan contact op met Kitt Bosman (opleidingscoördinator) via telefoon 0646 386 411. 

Wil je solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en voldoe je aan de eisen? Klik dan op ‘direct solliciteren’ onderaan deze advertentie om online te solliciteren. Graag ontvangen wij een motivatiebrief en een curriculum vitae. Alleen sollicitaties die via deze route binnenkomen, worden in behandeling genomen. Na de sluitingsdatum wordt de vacaturetekst van de website verwijderd en is solliciteren niet meer mogelijk.

Sluitingsdatum: 18 oktober 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.