Menu Zoeken English

Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam biedt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van de visuele cultuur, kunst, vormgeving, vak docentschap en Leisure Management.

De beroepen waarvoor de academie opleidt vormen het hart van de creatieve industrie. De kunstopleidingen spelen een dominante rol in verschillende kennisdomeinen zoals communicatie & technologie en kunst & sociaal engagement.

Deze opleidingen bereiden voor op een carrière in de culturele maakindustrie: als kunstenaar, als ontwerper, als maker en uitvoerder, als docent, als onderzoeker of als organisator.

Het onderwijs van de Willem de Kooning Academie gaat uit van de zelfstandigheid van de studenten die in groepen aan projecten werken. Naast inhoudelijke begeleiding door docenten kunnen studenten vaardigheden leren en toepassen in de Stations.

Over het Fabric Station

Het Fabric Station is een omgeving waar studenten hun textiel/modeproducten kunnen uitwerken en worden uitgedaagd om nieuwe materialen te (her)ontwikkelen. Door de grote diversiteit in de leervragen van studenten wordt van het team instructeurs een brede vakkennis gevraagd, waarbinnen iedere instructeur en coördinator een eigen specialisatie heeft. Binnen het Fabric Station worden basis- en geavanceerde mode- en textieltechnieken door middel van instructies aangeboden. Daarnaast wordt er tijd en aandacht besteed aan individuele begeleiding waarin we studenten stimuleren om op innovatieve wijze technieken in te zetten bij het uitvoeren van hun projecten.

Binnen het Fabric Station wordt er ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen die relevant zijn voor de vervaardiging van nieuwe materialen, textiel en modeproducten. Fabric Station volgt de ontwikkelingen in de beroepspraktijk en daarmee samenhangend het onderwijs op de voet. Het Fabric Station onderscheid zich van een werkplaats mode en textiel doordat de nadruk ligt op maak-onderzoek waarin onderwerpen zoals digitalisering en duurzaamheid in praktijk worden gebracht.

Technieken die wij aanbieden zijn continu aan veranderingen onderhevig op dit moment hebben we expertise in de volgende technieken:

Textiel: tuften, weven, breien, machinaal borduren, vilten en verven van textiel.

Mode: 3D (Clo) ontwerpen en realiseren van patronen (cadcam), moulage, leerverwerken en naaitechnieken.

Samen met externe partners richten wij ons op innovaties op het gebied van nieuwe materialen, textiel en modeproducten. Denk hierbij aan o.a. bio-design en de ontwikkeling van ‘non-woven’ materialen.

Functie

Binnen het Fabric Station zijn wij op zoek naar een coördinator die het centrale aanspreekpunt is, werkt als floormanager, les en/of instructie kan geven en leiding kan geven aan de instructeurs die werkzaam zijn binnen het station. De station coördinator heeft relevante kennis van textiel en/of model in de breedste zin van het woord op zowel het analoge en digitale vlak, levert een actieve bijdrage aan het onderwijs en kennisdomein en weet station-instructeurs en docenten hiervoor te enthousiasmeren.

De coördinator ontwikkelt, samen met zijn team, zijn direct leidinggevende en collega’s van de major en practices, een visie op de identiteit, betekenis en vernieuwing binnen het station en is er medeverantwoordelijk voor dat deze visie vertaalt wordt naar de onderwijsprogramma’s, inrichting van de ruimte en overige activiteiten.

De kandidaat heeft een uitgesproken opvatting, hoe, - in een tijd waarin de textiel en mode-industrie onder vuur ligt vanwege de enorme belasting op het milieu – textiel en mode onderwezen zou moeten worden.

Ook houdt de coördinator zich bezig met de opbouw en verdere uitbouw van een netwerk van relevante externe partners (binnen en buiten Rotterdam), interessante leveranciers en innovatieve bedrijven en technieken.

Eisen

  • Aantoonbare ervaring in het (kunst)onderwijs is een vereiste.
  • Je hebt aantoonbare relevante werkervaring in relatie tot textiel en/of mode en bent in staat het (vaardigheid)onderwijs in het Station inhoud te geven en te verdiepen.
  • Je hebt kennis van de laatste nieuwe technologieën en ontwikkelingen die relevant zijn voor het Fabric Station en bent in staat om deze te vertalen naar onderwijsprogramma’s en faciliteiten binnen het station.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in organiseren.
  • Je bent in staat leiding te geven aan een team.
  • Je bent in staat om voor studenten een stimulerende leeromgeving te creëren en de student te enthousiasmeren en te motiveren.
  • Je bent nieuwsgierig, innovatief, samenwerkend en resultaatgericht.
  • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift op voldoende niveau om hierin les te kunnen geven en ben je  instaat om met collega`s en externe partners te communiceren.
  • Je hebt kennis van diverse software programma`s als, photoshop, illustrator, indesign en Clo3D of bereidt bent hier een training in te volgen.
  • Je hebt een HBO kunstopleiding genoten.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt een tijdelijk dienstverband vanaf 1 september 2019 tot en met 31 augustus 2020 met intentie tot verlenging. Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.192,37 bruto per maand (schaal 10) bij een volledige aanstelling. Bedragen zijn exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten o.a. uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer inhoudelijk informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met de manager stations Liesbeth van der Geest; telefonisch bereikbaar op 0646 156 757 of via e-mail: e.w.m.van.der.geest@hr.nl. In verband met de vakantie bereikbaar tot vrijdag 26 juli en vanaf maandag 19 augustus).

Een uitgebreide functie omschrijving is, bij interesse, op aanvraag verkrijgbaar.

De eerste gespreken vinden plaats op donderdag 12 september 2019.

Mogelijke 2e gesprekken op donderdag 19 september 2019.

Je kunt online solliciteren door toezending van je sollicitatiebrief met curriculum vitae voor maandag 2 september 2019.

Sluitingsdatum: 1 september 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.