Menu Zoeken English

Coach ICT en Onderwijs voor de Werkplaats Onderwijsleertechnologie (0,8 fte)

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) is onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar de ‘Focus’ op goed onderwijs in de bachelor opleidingen centraal staat. Dit instituut leidt startbekwame leraren op in zowel PO/VO als MBO, die beschikken over vakmanschap en meesterschap. Daarnaast is IVL betrokken bij diverse professionaliseringstrajecten binnen HR. De Werkplaats Onderwijsleertechnologie (WOLT) is één van de acht werkplaatsen van Hogeschool Rotterdam. De werkplaats richt zich op docentprofessionalisering en onderwijsvernieuwing en valt als zodanig onder het Instituut voor Lerarenopleidingen.

De doelstelling van het Instituut voor Engineering & Applied Science (EAS) is kwalitatief hoogwaardig opleiden van studenten in een omgeving waar samengewerkt wordt aan duurzame en veilige technische en technologische oplossingen voor de maatschappij van de toekomst. Bij de vormgeving en uitvoering van het onderwijs wordt intensief samengewerkt met het beroepenveld.

Om de ontwikkelingen op het gebied van onderwijsleertechnologie en docentprofessionalisering goed binnen de opleidingen te ondersteunen is de Werkplaats Onderwijsleertechnologie samen met EAS op zoek naar een collega die het onderwijs zowel vanuit de onderwijskundige als de technische kant kan ondersteunen.

Functie

 • Je werkt mee aan de realisatie van praktijkgerichte onderwijsontwikkeling binnen de Werkplaats Onderwijsleertechnologie en het instituut voor EAS van Hogeschool Rotterdam.
 • Je inspireert, coacht en biedt hands on begeleiding van docenten bij het didactisch verantwoord inzetten van ICT in hun onderwijs.
 • Je fungeert als verbindende factor in de samenwerking met docenten, ondersteunende diensten en de WERKplaats onderwijsleertechnologie.
 • Je ontwikkelt beleid en adviseert vanuit een praktische benadering directie en management.
 • Je bouwt aan een netwerk van enthousiaste docenten met wie je verspreiding van het gebruik van onderwijsleertechnologie vanuit onderwijskundig oogpunt onderbouwt en stimuleert.

Profiel

 • Je beschikt over een bachelor of master diploma op een relevant terrein (bijvoorbeeld een onderwijskundige opleiding, of een opleiding op ICT-gebied).
 • En/of je hebt aantoonbaar ervaring in het vakgebied.
 • Je bent enerzijds dienstverlenend en anderzijds pro-actief ingesteld.
 • Je kan zelfstandig werken en neemt eigen verantwoordelijkheid in het behalen van de doelstellingen.
 • Je denkt spontaan mee vanuit oplossingen.
 • Je kunt zowel docenten praktisch ondersteunen bij de implementatie van technieken in hun onderwijs als beleidsmatig advies geven over inzet van en visie op onderwijsleertechnologie.
 • Je bezit de nodige communicatieve vaardigheden voor een constructieve samenwerking met zowel docenten, management als dienstverlenende delen van de organisatie.
 • Je draagt actief bij aan kennisontwikkeling binnen de organisatie door het inbrengen van eigen kennis en ervaring.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (D4 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 10/11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor informatie over deze functie en de selectieprocedure kan contact opgenomen worden met Judith Vennix, projectleider WERKplaats Onderwijsleertechnologie via mail naar j.j.vennix@hr.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 1 juli 2019.

Sluitingsdatum: 25 juni 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.