Menu Zoeken English

Business Controller (0,8-1,0 fte)

Administratie, Informatievoorziening en Control

Hogeschool Rotterdam is continu in ontwikkeling en wil de beste hogeschool van de Randstand zijn. De opleidingsteams staan centraal en er worden hoge eisen gesteld aan het verhogen van de onderwijskwaliteit. Tegelijkertijd moet er een efficiencyslag worden gemaakt. Als Business Controller help jij deze ambities te bereiken. Jij bent een stevige gesprekspartner die met verbetervoorstellen durft te komen en adviseert over een breed scala aan financieel en niet financiële onderwerpen.

Jouw functie

Als Business Controller breng je de hogeschool in beweging om strategische keuzes te maken en verder te professionaliseren. Je adviseert gevraagd en ongevraagd de directeur en het MT van opleidingsinstituten op een breed scala van onderwerpen. Je hebt een belangrijke bijdrage aan het effectief en efficiënt inrichten van processen.

Als Business Controller heb je een uiteenlopend pakket van werkzaamheden en verantwoordelijkheden voor één of meerdere organisatieonderdelen, waaronder:

 • planning & control-cyclus implementeren bij de organisatie onderdelen;
 • beoordelen en bespreken van middellange termijnplanning en jaarprognose;
 • adviseren en kritisch meedenken in het verbeteren van interne processen ;
 • verantwoordelijk voor de begroting en (maand)rapportages;
 • vaststellen, controleren en analyseren van de maandcijfers;
 • beoordelen, opstellen en bespreken van periodieke rapportages;
 • ontwikkelen van score cards/kengetallen;
 • opstellen van business cases;
 • meewerken om (administratieve) processen te verbeteren.

Jouw profiel

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over relevante werkervaring (5-8 jaar) in vergelijkbare functie;
 • Ervaring in de profit sector is een randvoorwaarde;
 • Naast je vakinhoudelijke kwaliteiten breng je een ondernemende, zelfstandige en enthousiaste persoonlijkheid met je mee;
 • Je durft kritisch te zijn en bent leergierig;
 • Je weet je snel aan te passen in veranderende omgevingen, goed processen doorgronden en die waar nodig verbeteren;
 • Je analytische competenties weet je te combineren met goede sociale vaardigheden en je weet je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken;
 • Je werkt ‘hands on’ en weet concepten en analyses te vertalen naar eenvoudig toepasbare voorstellen en adviezen.

Jouw afdeling

De afdeling Control is onderdeel van de Dienst Administratie, Informatievoorziening en Control (AIC). Onder deze dienst vallen nog vier andere afdeling: Studenten Service Center, Personeel Service Center, Financiën Service Center en Informatievoorziening.

Voor de afdeling, bestaande uit Concern Control, Business Control, Financial Control en Management informatie, zoeken we een zeer ervaren Business Controller met een gezonde dosis lef om de afdeling te versterken. In het verder uitbouwen van de nieuwe rol voor business control zijn er volop uitdagingen op de snijvlakken van financiën, onderwijs en door te voeren organisatie- en systeemveranderingen.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een dienstverband voor de duur van één jaar (D3 cao hbo) met uitzicht op vast dienstverband. De functie wordt gewaardeerd in schaal 11 of 12 van de cao hbo (inschaling is afhankelijk van ervaring), waarbij het maximale salaris €4.892,31 of €5.564,23 bruto per maand (schaal 11/12) bedraagt bij een volledig dienstverband. Daarnaast heb je recht op 8% vakantiegeld, meer dan 40 vrij opneembare dagen bij een volledig dienstverband en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten tevens goede scholingsmogelijkheden (een opleiding tot Register Controller is bespreekbaar) en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Kom jij ons team versterken zodat we met elkaar de financiële functie uitbouwen naar topniveau? Spreekt de functie je aan en herken je jezelf in het profiel, dan nodigen we je van harte uit om online te solliciteren.

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze vacature of de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Elise Kemphorst, Senior Controller via het telefoonnummer 010-794 5060.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.