De opleiding Bouwkunde en specifiek het team Bouw en Innovatie zoekt versterking. We zijn op zoek naar iemand die ervaring heeft opgedaan in de bouwpraktijk. Dat kan zijn in uitvoering, bouwtechniek of in de bouwfysica.  In deze functie ga jij helpen bij het opleiden van de nieuwe generatie bouwkundigen die Nederland gaat verduurzamen.

Wat heb je nodig?

• Heb jij een drive om integraal duurzaam te bouwen of digitale vernieuwingen in de bouw toe te passen?
  • Kun jij studenten enthousiast maken over de laatste technologische ontwikkelingen?
  • Word jij geïnspireerd door de circulaire economie en kun jij de vertaalslag maken naar de bouw?
  • Kun jij studenten inspireren en aanmoedigen om out-of-the-box te durven denken?

Thematiek die binnen het team speelt:

• Duurzaamheid (materiaalgebruik, energiesystemen, waterhuishouding, voedselvoorzieningen, ecologie & biodiversiteit, sociaal & leefbaar, gezond bouwen)
  • Circulaire economie (biobased materialen, hergebruikte materialen, oogstkaart, bouwen voor hergebruik, materialenpaspoort, metabolisme, van bezit naar gebruik)
  • Technische innovatie (robotisering, 3D printen, kunstmatige intelligentie, sensoring, drones, virtual & augmented reality, parametrisch ontwerpen)

Profiel

• Je hebt een afgeronde bijpassende (HBO-) Master of bent bereid een Master in de loop van de tijd te behalen. De Hogeschool biedt hiervoor goede faciliteiten;
  • Je hebt relevante bouwkundige werkervaring opgedaan in de bouwwereld;
  • Je bent op de hoogte van en volgt de actuele ontwikkelingen in de bouwwereld;
  • Je bent in staat om studenten vaardigheden en kennis van het vakgebied bij te brengen;
  • Relevante werkervaring met BIM, Revit, rekenprogramma’s en andere software is een pré;
  • Je wilt deze ervaring graag overdragen aan studenten;
  • Je beschikt over didactische vaardigheden of bent bereid je op dat vlak te bekwamen;
  • Je kunt goed samenwerken, bent collegiaal en resultaatgericht.

Werklocatie

Je gaat werken bij het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO) en specifiek de opleiding Bouwkunde. Een brede opleiding die zich richt op alle facetten binnen de bouw. IGO is gehuisvest aan de Coolhaven, aan de rand van het centrum van Rotterdam.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst aan van twee jaar met uitzicht op een vast dienstverband (D3 cao hbo). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €2.769,32 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 10/11) bij een volledige dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Op termijn is promotie naar een hogere functie mogelijk. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber, telefoon 0611330645, of mailen naar: j.weber@hr.nl.

Sluitingsdatum: 9 september 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.