Menu Zoeken English

Bestuurssecretaris (2x 0,8–1,0 fte)

ConcernStaf

Ben jij onze nieuwe bestuurssecretaris? Ter versterking en uitbreiding van de afdeling Bestuursondersteuning zijn we op zoek naar twee nieuwe collega’s.

Wat ga je doen?

Als bestuurssecretaris ondersteun je het College van Bestuur en vervul je een spilfunctie tussen het College en de organisatie van Hogeschool Rotterdam. Je vormt een hecht team met de huidige bestuurssecretaris. Jullie vullen elkaar aan en maken samen een passende verdeling van de taken, waarbij verantwoordelijkheden vanuit kennis en kunde evenredig verdeeld worden. Jullie zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de totale ondersteuning, die op hoofdlijnen bestaat uit:

  • Ondersteuning van de voorzitter en leden van het College van Bestuur bij werkzaamheden die voortkomen uit hun portefeuille. Je bent een vraagbaak voor interne collega’s en externe stakeholders.
  • Voorbereiding en opvolging van verschillende interne en externe overleggen, bijvoorbeeld met de Raad van Toezicht, de Centrale Medezeggenschapsraad, onderwijsinstituten en externe (onderwijs)organisaties.
  • Coördinatie van bestuurlijke besluitvormingsprocessen: je stuurt op voorbereiding, ontwikkeling, implementatie en monitoring van besluiten en beleid en communiceert daarover op heldere wijze met de organisatie en betrokkenen.
  • Meebouwen aan de optimalisering van bestuurlijke besluitvormingsprocessen.

De functie valt onder de hiërarchische aansturing van de (nog te werven) manager Strategie, Beleid en Bestuursondersteuning. 

Wat vragen we?

In de functie van bestuurssecretaris ben je een regisseur en weet je wat er in de organisatie speelt. Je bent verbindend en dienstbaar en hebt tegelijk een stevige persoonlijkheid. Je bent bijzonder competent in het opbouwen en onderhouden van relaties en weet op deze manier uitstekend te functioneren als ‘spin in het web’. Je kunt goed schakelen op verschillende niveaus: secretaresse, collega, bestuurder, je weet ze allemaal op de juiste wijze te woord te staan. In een bestuurlijke omgeving weet je snel hoofd- en bijzaken te onderscheiden en communiceer je adequaat, zowel in woord als geschrift. Integer en discreet te werk gaan is voor jou vanzelfsprekend.

Naast organisatiesensitiviteit en gevoel voor verhoudingen, is ook logistiek inzicht van belang om een (bestuurlijk besluitvormings)proces van eindresultaat naar startmoment te kunnen beredeneren. Je beschikt over een strategisch denk- en werkniveau en bent analytisch en probleemoplossend. Een juridische achtergrond is daarnaast mooi meegenomen.

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde opleiding op academisch niveau
  • Ervaring met het werken in complexe organisaties
  • Kennis van en ervaring met het regisseren van bestuursprocessen
  • Kennis van het hoger onderwijs en relevante thema’s
  • Uitstekende communicatieve, schrijf- en adviesvaardigheden

Wat bieden we?

Hogeschool Rotterdam biedt je een dienstverband voor bepaalde tijd voor de duur van 1,5 jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd (art. D-3 cao hbo). Het salaris bedraagt minimaal €4.326,54 en maximaal €5.564,23 bruto per maand (schaal 12) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Wie zijn wij?

Als bestuurssecretaris werk je voor het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam, dat bestaat uit twee leden en een voorzitter. Elk zijn zij verantwoordelijk voor hun eigen portefeuille (link: https://www.hogeschoolrotterdam.nl/contentassets/5e1ebb786c50422e98bbc5942e9b5896/portefeuilleverdeling-cvb-hogeschool-rotterdam-per-1-september-2018.pdf).

Het College wordt ondersteund door de afdeling Bestuursondersteuning, waarin functionarissen uit diverse beroepsgroepen zijn ondergebracht, die met elkaar gemeen hebben dat zij dagelijks met belangrijke, veelal vertrouwelijke en soms urgente informatie omgaan. Dat stelt hoge eisen aan hun gevoel voor bestuurlijke sensitiviteit, prudentie en prioritering.

De afdeling Bestuursondersteuning maakt deel uit van de ondersteunende dienst Concernstaf. De dienst omvat momenteel 7 afdelingen, en er werken circa 90 medewerkers.

De Concernstaf verzorgt de strategische advisering en geïntegreerde ondersteuning van het College van Bestuur (CvB) van Hogeschool Rotterdam. Medewerkers van Concernstaf werken daarnaast nauw samen met en voor de opleidingen, kenniscentra en Centres of Expertise en andere ondersteunende diensten van onze hogeschool om de bestuurlijke agenda te realiseren en richting te geven aan de instellingsstrategie. Collega’s van Concernstaf zijn onder meer verantwoordelijk voor (concern)communicatie, juridische advisering, onderzoek en advies bij strategische beleidsthema’s en levert procesmatige ondersteuning van beleid- en besluitvorming. Concernstaf bevordert tevens de HR-brede governance en compliance o.a. door auditing, monitoring en control.

Meer weten of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annelotte Dijkman, bestuurssecretaris, via telefoonnummer: 0642 316 983.

Spreekt deze vacature je aan? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

Je sollicitatiebrief kun je richten aan mw. mr. Manon Polak, directeur Concernstrategie.

De 1e gespreksronde vindt plaats op donderdag 15 augustus 2019.

Sluitingsdatum: 7 augustus 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.