Centrale Medezeggenschapsraad (CMR)
Voel jij je thuis in een werkomgeving waar het draait om hoger beroepsonderwijs? Bij een hogeschool waar diversiteit en inclusiviteit even belangrijk zijn als hoogwaardig, kwalitatief en contextrijk onderwijs? Waar zeggenschap en medezeggenschap ‘recht van spreken’ hebben?

Bij Hogeschool Rotterdam zijn we per direct op zoek naar een ambtelijk secretaris voor de Centrale Medezeggenschapsraad. Kom jij onze Raad ondersteunen?

Om je een indruk te geven van je werkweek hebben we enkele taken voor je op een rij gezet:

• het organiseren en voorbereiden van de agenda’s en vergaderingen, zowel voor die van de CMR zelf als die voor de overlegvergaderingen met het CvB;
  • zorgen voor een correcte, tijdige documentatie en verslaglegging;
  • de procesbewaking van advies- en instemmingstrajecten;
  • strategische beleidsondersteuning van de CMR;
  • het verrichten van beleidsvoorbereidende werkzaamheden, zoals het analyseren van notities, wet- en regelgeving en het formuleren van adviezen;
  • het ondersteunen van de adjunct-secretaris in haar rol van voorzitter van het Centraal Stembureau bij de voorbereiding en uitvoering van medezeggenschapsverkiezingen;
  • het (pro)actief onderhouden van het (in- en externe) Netwerk van de CMR.

CMR
Hogeschool Rotterdam bevindt zich in een transitiefase. Om kwaliteit en studiesucces verder te versterken streeft Hogeschool Rotterdam naar het versterken van de verantwoordelijkheid van diegenen die het dichtst bij de studenten staan: de docententeams. De daarmee gepaard gaande decentralisatie vraagt om een kwalitatief hoogstaande medezeggenschap, die op alle niveaus (opleidingen, instituten, diensten) een sterke sparringpartner is voor het gezag. De medezeggenschap van Hogeschool Rotterdam is op deze verschillende niveaus georganiseerd. In verband met het aanvaarden van een buitenlandse functie, zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe ambtelijk secretaris.

Functie
Binnen het ambtelijk secretariaat werk je samen met de adjunct-secretaris onder leiding van de voorzitter van de CMR. Als ambtelijk secretaris fungeer je als spin in het web voor de dagelijkse gang van zaken binnen de CMR. Je bent de rechterhand van het Dagelijks Bestuur van de CMR en ontzorgt het DB zowel inhoudelijk als procesmatig. Met gevoel voor verhoudingen weet je wanneer je (on)gevraagd adviseert om ervoor te zorgen dat de CMR optimaal functioneert. Je legt je oor te luister op de werkvloer en onderhoudt goede contacten binnen en buiten de organisatie. Daarnaast ben je als ambtelijk secretaris verantwoordelijk voor een goede afstemming met de bestuurssecretaris van het College van Bestuur, alsook met de ondersteunende diensten van Hogeschool Rotterdam. Het ambtelijk secretariaat draagt uiteraard bij aan de voorbereiding en afhandeling van CMR-adviezen en CMR-besluiten.

Profiel
De functie is geschikt voor een stressbestendige, talentrijke “young professional” met een scherp oog voor goede dienstverlening, gevoel voor interpersoonlijke en bestuurlijke verhoudingen en uitstekende communicatievaardigheden.

Wat vraagt dit van jou?

• je hebt een voltooide opleiding op HBO+ of WO niveau;
  • je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een complexe omgeving;
  • je hebt een juridische achtergrond met kennis van relevante rechtsgebieden;
  • je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie vaardigheden (durft je uit te spreken en kan helder, compact en vlot schrijven);
  • je hebt affiniteit met de belevingswereld van de student en beschikt daarnaast over bestuurlijke en politieke sensitiviteit;
  • je hebt een pro actieve houding en bent flexibel ingesteld;
  • je hebt de vaardigheid te notuleren in de vorm van een beknopt verslag op spreker;
  • je hebt vaardigheden om te werken binnen een Office365-omgeving, of bent bereid deze te verwerven en je hebt kennis van het gebruik en de mogelijkheden van social media.

Ons aanbod
Hogeschool Rotterdam biedt je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1,5 jaar (D3 cao hbo), dat bij goed functioneren kan worden omgezet naar een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt minimaal €2.769,32 en maximaal €3.815,57 bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime dienstverband met doorgroeimogelijkheden naar maximaal €4.192,37 (schaal 10), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Meer weten of solliciteren?
Voor meer informatie over de functie en de selectieprodecure kun je telefonisch contact opnemen met Sjoerd van Vliet, Voorzitter CMR: 0644 922 403.

Als deze functie je aanspreekt zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet.
Je sollicitatiebrief kun je richten aan mw. mr. Manon Polak, directeur Concernstrategie.
De 1e gespreksronde vindt plaats op dinsdag 3 september 2019.

Sluitingsdatum: 20 augustus 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.