Afstudeerbegeleider ‘nieuwe stijl’ (0,8 fte)

HR Business School

Lijkt het je leuk om met studenten te werken zónder de hele week klassikale lessen te geven? En wil je studenten begeleiden in hun laatste jaar op weg naar hun diploma? Dan is dit een mooie kans voor jou! Als afstudeerbegeleider help je studenten van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management, aangeboden door de Hogeschool Rotterdam Business School, bij het laatste stukje van de opleiding. De opleiding, die wij een community noemen, werkt niet langer met een traditionele scriptie. Studenten tonen in de praktijk hun competenties op eindniveau aan en daar ga jij hen bij begeleiden!

Wat ga je doen?

Je verzorgt, als docent Afstuderen ‘nieuwe stijl’, onderwijs aan studenten van leerjaar 4 van de community Entrepreneurship. Zoals de naam van de vacature al aangeeft, is er sprake van een nieuwe manier van afstuderen. De community werkt niet langer met een traditionele scriptie, maar studenten tonen in de praktijk hun competenties op eindniveau aan door middel van een portfolio met bewijsstukken. Grofweg is afstuderen 'nieuwe stijl' opgedeeld in 3 fasen:

• Fase 1: Acquisitie van een juiste eindfase-plek;
  • Fase 2: Ontwerpen van een onderzoeksplan;
  • Fase 3: Experimenteren aan de hand van de Build, Measure, Learn methodiek. Elke student doet drie experimenten om impactmeting te kunnen doen. Na de experimenten volgen conclusie, discussie en reflectie op de competenties die de student dient aan te tonen. Dit wordt middels een portfolio en een assessment getoetst.

Als docent Afstuderen ‘nieuwe stijl’ ben je gedurende dit hele traject actief met studenten en bedrijven. Meer weten over ons afstuderen nieuwe stijl? Bekijk dan onze informatie-video!

Wat bieden we jou?

Een contract voor 2 jaar met uitzicht op vast dienstverband
  €2.769,32 - €4.892,37 bruto per maand bij een fulltime aanstelling en afhankelijk; van je kennis en ervaring
  8,3% eindejaarsuitkering
  Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Het kunnen overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Je werkt in een hecht jaarteam van, in totaal, 7 docenten. Samen vormen jullie jaarteam 4 en zijn jullie verantwoordelijk voor gemiddeld 120 studenten die aan hun eindfase werken. Het team is divers van opbouw, zowel in achtergrond als in ervaring en leeftijd. Alle teamleden hebben één ding gemeen: zij gaan tot het uiterste om studenten te ondersteunen tijdens hun laatste stukje van de studie.

Ben jij wie we zoeken?

Een afgeronde WO-opleiding is voor ons een must. Je staat elke morgen op en komt naar de hogeschool om jouw studenten een stapje dichterbij hun diploma te brengen. Daarbij heb je uitstekende communicatieve vaardigheden, ben je onderzoek vaardig en durf je te zeggen waar het op staat. Je deinst dan ook niet terug van een slechtnieuwsgesprek. Uiteraard ben je ook inhoudelijk een expert. Concepten als ‘Build, Measure, Learn’, ‘Business Model Canvas’ en ‘Customer Strategy Canvas’ zijn je bekend. Als we jou in kernwoorden moeten vangen, dan zoeken we: Een teamspeler die accuraat, daadkrachtig, proactief en behulpzaam is.

We waarderen het extra als je ervaring hebt in het commerciële werkveld en/of in het beroepsonderwijs.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs, dan hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn, qua grootte, de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Kralingse Zoom

Kralingse Zoom 91 3063 ND Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Vragen? Berry Andeweg is onderwijsmanager van Ondernemerschap & Retail Management en leidinggevende van Bureau Studentzaken. Hij hoort graag van je. Neem contact met hem op via berry.andeweg@hr.nl

Is dit je droombaan?

Reageer vóór 11 november 2019 of beter nog: nu meteen!

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.