De dienst Onderwijs en Ontwikkeling (OeO) is één van de vier diensten binnen Hogeschool Rotterdam. De dienst richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs door te verbinden, te inspireren, te adviseren en te ondersteunen met producten en diensten. De dienst wil als samenwerkingspartner een bijdrage leveren aan het bereiken van de doelen van Hogeschool Rotterdam en heeft diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel.

De medewerkers van de afdeling OkP (Onderwijskwaliteit en Personeel) staan voor deskundigheid, klantgerichtheid en betrouwbaarheid. Zij volgen de ontwikkelingen binnen en buiten de hogeschool en adviseren en ondersteunen instituten, opleidingen, kenniscentra en diensten over en bij activiteiten op het gebied van onderwijsontwikkeling, kwaliteitszorg en personeelskwaliteit. De focus van OkP ligt op de expertisegebieden ‘Inclusieve en digitale pedagogiek/didactiek’ en ‘Personeelsontwikkeling en leiderschap’.

Je gaat samenwerken in een team van adviseurs die ‘opleidingsnabij’ instituten, kenniscentra en diensten ondersteunen. De afdeling bestaat uit 70 collega’s, verdeeld over teams die vanuit de verschillende disciplines de onderwijsinstituten integraal ondersteunen.

Functie

Bij de afdeling OkP zijn we op zoek naar een gedreven Adviseur Onderwijskwaliteit. Als Adviseur Onderwijskwaliteit adviseer en ondersteun je opleidingsinstituten bij het ontwikkelen van de kwaliteit van het onderwijs. Daarbij voer je activiteiten uit die gericht zijn op de ontwikkeling van beleid en de ontwikkeling van onderwijsprogramma’s in de breedste zin van het woord. Vanuit je kennis van kwaliteitszorg begeleid je daarnaast accreditatieprocessen.

Je werkzaamheden zijn o.a. gericht op de verbetering van onderwijskwaliteit in relatie tot studiesucces en diversiteit, het versterken van de pedagogisch- didactische aanpak van en deskundigheid binnen het onderwijsteam en het intensiveren van de samenwerking met het werkveld. Je gesprekspartners zijn docenten, onderwijsmanagers en directie.

Binnen de bovenstaande werkzaamheden houd je je voor ongeveer 0,4 fte van je aanstelling specifiek bezig met het ontwikkelen, versterken en inbedden van het honoursonderwijs als lid van het HR-brede Honours programmateam. Dit betekent in de praktijk o.m. het adviseren over het vormgeven van honoursonderwijs en een bijdrage leveren aan het ontwerpen van honoursonderwijs. Daarnaast ben je samen met de collega’s verantwoordelijk voor de organisatie, inhoud en professionalisering op het gebied van eindassessment honours.

Profiel

• Je hebt een universitaire opleiding bij voorkeur gericht op onderwijsontwikkeling.
  • Je hebt ervaring met en bent deskundig op het gebied van ontwikkelen van onderwijsprogramma’s.
  • Naast onderwijskundige kennis ben je in staat om verbeterprocessen te begeleiden.
  • Je kunt zowel zelfstandig als samen werken, maar je werkt altijd vanuit het resultaat.
  • In je advisering ben je gewend interne en externe ontwikkelingen te signaleren, te analyseren en die om te zetten naar activiteiten.
  • Binnen een complexe organisatie als een hogeschool is organisatiesensitiviteit een belangrijke eigenschap, maar ook flexibiliteit, doorzettingsvermogen en het kunnen omgaan met druk zijn kenmerken die je moeiteloos herkent.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn een must!

Aanbod

Hogeschool Rotterdam biedt je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op vast dienstverband (conform artikel D3 cao hbo). De ingangsdatum is zo spoedig als mogelijk. Het salaris bedraagt minimaal €3.560,72 en maximaal €4.892,31 bruto per maand (schaal 11) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Informatie

Meer weten over deze interessante functie? Neem dan contact op met Mariska Wit, Manager afdeling OkP, via m.wit@hr.nl (voor vragen).

Sluitingsdatum: 10 april 2019

Je kunt uitsluitend online via de website solliciteren!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.