Lerarenopleiders voor Pabo Hogeschool Rotterdam

Instituut voor Lerarenopleidingen

Het Instituut voor Lerarenopleidingen (IvL) is onderdeel van Hogeschool Rotterdam waar de ‘Focus’ op goed onderwijs in de bachelor opleidingen centraal staat. IvL wordt gevormd door de pabo, de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs, de masteropleiding Leren & Innoveren en de Unit Onderwijs & Educatie. Het instituut is verder nauw verbonden aan het kenniscentrum Talentontwikkeling. Dit kenniscentrum voert praktijkgericht onderzoek uit dat relevant is voor de beroepspraktijk en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

IvL leidt startbekwame leraren op die beschikken over vakmanschap en meesterschap. De leeromgeving is uitdagend, innovatief en flexibel, doordat attractief en intensief onderwijs wordt aangeboden. IvL is een kennisinstituut waar praktijkervaring en bewezen praktijkkennis elkaar ontmoeten.

Het uitgangspunt voor al ons handelen is: “Teach as you preach!”.  Dit is zichtbaar in vier kernwaarden die ons werk binnen het instituut inhoud en richting geven:

• Studentgericht,
  • Verbonden en betrokken,
  • Innovatief –extern georiënteerd,
  • Resultaat –en doelgericht.

Functie

Als lerarenopleider aan de lerarenopleiding basisonderwijs houd je je met name bezig met het verzorgen van lessen aan voltijd- en deeltijdstudenten. Daarnaast neem je actief deel aan de onderwijsvernieuwing vanuit jouw vakgebied en verzorg je opleidingsbrede onderdelen zoals studieloopbaancoaching, stagebegeleiding, onderzoeksbegeleiding en projectbegeleiding.

• Je hebt bij voorkeur een afgeronde academische opleiding;
  • Je hebt bij voorkeur een lesbevoegdheid en ervaring in het basisonderwijs;
  • Je bent ervarings- en inhoudsdeskundig op een van de vakgebieden in het basisonderwijs of een master onderwijskunde of een master pedagogiek;
  • Je bent in staat studenten te begeleiden en te coachen in een competentiegerichte opleiding in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling (ook tijdens hun stage);
  • Je bent in staat om voor de student een stimulerende leeromgeving te creëren en de student te enthousiasmeren en te motiveren;
  • Je bent innovatief, samenwerkend en resultaatgericht.

Aanbod

We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s voor tijdelijke aanstellingen. Een mooie manier om via detachering of extra werken kennis te maken met werken in het HBO. Mochten er vacatures zijn met uitzicht op vast dan word je daar vroegtijdig van op de hoogte gesteld.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden, een aantrekkelijke pensioenregeling. Inschaling wordt is afhankelijk van werkervaring en opleiding.

Geef bij je sollicitatie duidelijk aan: in welke periode je beschikbaar bent, voor hoeveel uren en welke werkzaamheden je aanspreken.

Mocht je voorkeur uitgaan naar een wat langer dienstverband, schroom niet om te solliciteren, maar vermeld het duidelijk in je brief.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Je kunt solliciteren tot en met vrijdag 5 juli, maar bij voorkeur eerder.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats nadat de vacatureruimte voor de diverse vakken bekend is.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anita Derks, via telefoon: 0624 966 935 of Wendy Klaver, via telefoon: 0648 188 525 de onderwijsmanagers van Pabo Hogeschool Rotterdam.

Sluitingsdatum: 5 juli 2019

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.