Menu Zoeken English

Lector Validatie & Implementatie Zorgtechnologie bij Kenniscentrum Zorginnovatie (0,5 fte)

Kenniscentrum Zorginnovatie

Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam is, voor een aanstellingsperiode van zes jaar, op zoek naar een Lector Validatie & Implementatie zorgtechnologie voor 2,5 dag per week. Ben jij een gepromoveerde onderzoeker die samenwerkingen opzoekt? Heb je een technisch profiel en ervaring met gezondheids- en zorgvraagstukken? En heb jij je concrete ideeën hoe je onderwijs, onderzoek en de zorg met elkaar verbindt? Dan is onderstaande vacature wellicht iets voor jou.

Wat ga je doen?

Hogeschool Rotterdam heeft Gezondheid en Zorg en daarbinnen het thema zorgtechnologie als één van de zwaartepunten in haar strategie. Dit omdat wij overtuigd zijn van de waarde die zorgtechnologie kan hebben voor ondersteuning van zorgmedewerkers en zorggebruikers.  De hogeschool richt zich hierbij vooral op de toevoegde waarde die technologie in de zorg met zich mee kan brengen. Niet als vervanging van, maar als toevoeging en verbetering van hetgeen er nu is. Zorginnovaties creëren die praktisch van aard zijn, die extra efficiency in het zorgproces opleveren, een toename van zelfmanagement bewerkstelligen en een gevoel van eigen waarde in het dagelijkse leven geven.

Vooral op het gebied van ons onderzoek willen we met behulp van de beoogde lector stappen gaan maken. Onze ideale kandidaat gaat onze studenten, docenten en onderzoekers meenemen in het valideren, opschalen, adapteren en implementeren van onze onderzoeken. Enerzijds gaat om technologische innovaties die zijn ontwikkeld door studenten van hogeschool Rotterdam in samenwerking met de praktijk en eindgebruikers. Deze innovaties bereiken vaak een TRL (technology readiness levels) variërend van 4 t/m 6. De vragen die tot nu toe vaak onbeantwoord blijven is welke voorwaarden en strategieën zijn er om de volgende levels ook te behalen? Dit is een belangrijk aandachtsgebied voor de lector om samen met zorg-, technologie en business studenten aan te werken. Een andere opdracht is het bijdragen aan de kennis over implementatie van zorgtechnologieën en de integratie van de zorgtechnologie in zorgprocessen en/of het leven van alle dag. Hier werkt de lector nauw samen met bedrijven (product- en systeemontwikkelaars en system integrators), zorgorganisaties en eindgebruikers waarbij zorg- en techniekstudenten nauw betrokken zijn. De technische implementatie en integratie moet kloppen en de businesscase moet interessant zijn. Maar het belangrijkste is dat de technologie voor het gevoel van de gebruiker naadloos en logisch past in, en waarde toevoegt aan, het zorgproces of dagelijkse werkwijze. Als lector heb je hierover je eigen ideeën en ervaringen, hoe deze stappen het beste vorm kunnen worden geven. Tevens heb je of ben je in staat om relevante verbindingen aan te gaan.

De rol van een lector laat zich daarnaast beschrijven in de volgende taken:

 • Deskundigheid en expertise van de stakeholders in de zorg én techniek te bevorderen
 • Praktijkgericht onderzoek te initiëren en te acquireren in samenwerking met relevante consortia
 • Betrokken bij onderwijsontwikkeling, praktijkopdrachten en afstudeerprojecten gerelateerd aan de doelstelling van de lectoraatsopdracht
 • Docenten en studenten te professionaliseren
 • Netwerken opbouwen en te onderhouden met strategische partners. Zo maak je deel uit van het Vitale Delta onderzoekprogramma, neem je deel aan een of meerdere living Labs van Medical Delta en ben je onderdeel van Zorgtech010

Wat bieden we jou?

  Contract voor bepaalde tijd (6 jaar) waarbinnen het onderzoek moet plaatsvinden
  Afhankelijk van ervaring tussen de €5.797,43 en maximaal €7.485,19 bruto per maand (schaal 15)
  Een werkplek waar je samen met studenten, docenten, onderzoekers en bedrijfsleven maatschappelijke relevante innovaties creëert en toepast
  Een zelfstandige en dynamische functie
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

 

Het team en de werkplek

Maak kennis met je toekomstige collega's

Je komt te werken bij het Kenniscentrum Zorginnovatie, één van de zes kenniscentra van Hogeschool Rotterdam. Met praktijkgericht onderzoek draagt dit Kenniscentrum bij aan betere zorg en ondersteuning. Dit gebeurt in nauwe samenwerking verschillende instituten van de hogeschool op het snijvlak van zorg, techniek en economie. Je werkt samen met professionals, cliënten, kennisinstituten en de opleidingen van Hogeschool Rotterdam. Wij verbinden op die manier onderwijs, onderzoek en praktijk en jouw onderzoeken en uitkomsten voeden het praktijkgerichte onderwijs van Hogeschool.

Meer informatie over de activiteiten van je collega lectoren kun je vinden op: www.hogeschoolrotterdam.nl/onderzoek/kenniscentra/zorginnovatie/Over-het-kenniscentrum

In jouw rol ga je daarnaast nauw samenwerken met de lector Technische Innovaties in de Zorg (Dr. ir. Linda Wauben) en de lector Point Of Care Testing en Labinnovatie (Dr. Hang Le). De eerste lector is verantwoordelijk voor het ontwerp en het testen van (mobiele) devices in zorgsituaties en ter ondersteuning van zorgvragers, en hun naasten, met langdurige en soms ook levenslange ondersteuningsbehoeften. De lector POCT en Labinnovatie ondersteunt professionals en zorgvragers door lab toepassingen te ontwikkelen en te implementeren die buiten de muren van laboratoria kunnen worden toegepast. Naast deze specifieke samenwerkingen is er uiteraard ook sprake van samenwerking met lectoren en onderzoekers die zich gespecialiseerd hebben in inhoudelijke gezondheidsthema’s, contexten en/of doelgroepen. Deze samenwerkingsverbanden zouden moeten leiden tot interessante vraagstukken en vernieuwende ontwerpen en toepassingen.

Tot slot is al het onderwijs en onderzoek dat Hogeschool Rotterdam uitvoert op het terrein van zorgtechnologie gebundeld onder de noemer Zorgtech010. Zorgtech010 kent een levendige community van docenten, docent-onderzoekers, ontwerpers, lectoren en studenten die samen met het bedrijfsleven en praktijkpartners werken aan het oplossen van uitdagende zorg- en gezondheidsvraagstukken. Waarbij onderlinge samenwerking tussen studenten vanuit verschillende opleidingen essentieel is bij het ontwerpen, testen of implementeren van zorgtechnologie. Dit betekent dat studenten vanuit een technische, ontwerp, logistieke of bedrijfskundige, zorg- en welzijnsopleidingen met elkaar verbonden worden. In deze verbinding speel je als lector een belangrijke rol.

Ben jij wie we zoeken?

We zoeken een persoon die:

 • Een technische en/of bedrijfskundige opleiding heeft genoten.
 • Aantoonbare ervaring heeft met gezondheids- en zorgvraagstukken.
 • Gepromoveerd is.
 • Grote innovatie en praktijkgerichte onderzoeksprojecten heeft verworven en uitgevoerd op het terrein van de geschetste onderzoeksopdracht.
 • Over goede communicatieve en sociale vaardigheden beschikt.
 • Een relevant netwerk heeft passend bij de onderzoeksopdracht.
 • Aantoonbare ervaring met acquisitie.
 • Concrete Ideeën heeft hoe onderwijs, onderzoek en praktijk te verbinden op het onderwerp van het lectoraat.

Kortom een verbindende zelfsturende onderzoeker die vanuit zijn huidige werk of bedrijf parttime zou willen bijdrage aan ons onderwijs. Waarbij wij geen volledige baan aanbieden dus het is noodzakelijk en wenselijk dat je ernaast nog werkt bij een relevante werkgever of binnen een eigen onderneming die opereert in een voor het kenniscentrum relevant werkgebied.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Rochussenstraat

Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou.  Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen