Kwartiermaker HR Open Access (0,4 fte)

Ondersteuning Kenniscentra

Het is belangrijk om onderzoek dat met publieke middelen is gefinancierd, ten goede te laten komen aan de gehele samenleving. Een manier om dat te bereiken is het breed toegankelijk maken van onderzoeksresultaten: Open Access publiceren. Publiceren in Open Access tijdschriften en/of databanken zorgt voor aanzienlijk groter bereik. Het vrijelijk delen van papers en data draagt bij aan verspreiding en zichtbaarheid van ons praktijkgericht onderzoek. Juist voor onderzoekers aan de hogeschool voor wie doorwerking en het samen optrekken met praktijkpartners van essentieel belang is, is Open Access publiceren een must. Toch zien we dit nog niet op grote schaal gebeuren. Onderzoekers zijn terughoudend en wellicht onbekend met de mogelijkheden die Hogeschool Rotterdam biedt op dit terrein. Het project ‘HR Open Access’ heeft als doel deze onbekendheid weg te nemen en het Open Access publiceren door onze onderzoekers te stimuleren. Dit project heeft een looptijd van 1 jaar en wordt uitgevoerd vanuit de afdeling Ondersteuning Kenniscentra (OKC). Voor de uitvoering van dit project zijn we per direct op zoek naar een collega (0.4 fte).

Wat ga je doen?

Je brengt de huidige stand van zaken inclusief kansen en mogelijkheden voor Open Access publiceren in kaart. Je onderzoekt wat op dit moment barrières zijn voor onderzoekers van HR om hun werk Open Access te publiceren. Je bevraagt en werkt samen met collega’s van de mediatheek, kenniscentra, subsidie- en onderzoeksbeleid. Je fungeert als kwartiermaker en zet het begrip Open Access publiceren binnen de organisatie op de kaart; iedereen die hierover vragen heeft komt bij jou terecht. Je weet collega’s van verschillende afdelingen en bestuurlijke lagen te overtuigen van het belang van Open Access. Je vertegenwoordigt HR tijdens de internationale Open Access Week in oktober.

Wat bieden we jou?

Afhankelijk van ervaring tussen € 3.658,64 - € 5.026,85 bruto per maand bij een volledig dienstverband (salarisschaal 11)
  Contract van één jaar (D4)
  8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

• Ontwikkelkansen op het gebied van relevante cursussen en netwerkmogelijkheden
  • Een zelfstandige en maatschappelijk relevante functie
  • Bij interne kandidaten worden nadere afspraken gemaakt over de arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld over de mogelijkheden van detachering naar OKC voor 2 dagen per week, voor de duur van 1 jaar
  • De verdeling van de uren (0,4 fte) is in nader overleg af te stemmen

Het team en de werkplek

Je gaat werken binnen de Ondersteuning Kenniscentra en Expertisecentra (OKC): Een centrale dienst die o.a. de zes onderzoekcentra en de twee Centre’s of Expertise (CoE’s) van de hogeschool ondersteunt. Binnen deze kenniscentra en CoE’s zijn collega’s actief die onderzoek verrichten op tal van maatschappelijke relevante onderwerpen op allerlei innovatieve manieren. Je komt terecht in  een gevarieerd team waarbinnen veel wordt samengewerkt.

Ben jij wie we zoeken?

We zoeken een collega die enthousiast wordt van praktijkgericht onderzoek en de principes van Open Science en Open Access kent en van harte onderschrijft. Je hebt ervaring met onderzoek en begrijpt wat onderzoekers drijft. Je gaat gemakkelijk het gesprek aan met collega’s uit verschillende domeinen en van verschillende afdelingen. Je bent zichtbaar en vindbaar binnen de organisatie. Een nieuw dossier is voor jou een prettige uitdaging en maak je jezelf snel eigen. Je sluit aan bij je gesprekspartners en kunt goed luisteren en overtuigen. Weerstand is voor jou geen onoverkomelijk probleem, maar juist een aanknopingspunt om verder door te vragen. Je bent nieuwsgierig, proactief en collegiaal.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Museumpark hoogbouw

Burgemeester S'jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen over deze functie en/of over de selectieprocedure? Je kunt contact opnemen op met Anne Marike Lokhorst: a.m.lokhorst@hr.nl of 06 15956200. Anne Marike is van 16 juli t/m 23 juli en 2 augustus t/m 6 augustus met vakantie.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.