Kwaliteitsmedewerker met affiniteit voor onderwijs (0,8 fte)

Onderwijs en Ontwikkeling

Hogeschool Rotterdam is een dynamische onderwijsinstelling voor hoger beroepsonderwijs. De hogeschool kent vier stafdiensten. Deze diensten zijn onder meer verantwoordelijk voor concernprocessen, medewerker-, student- en onderwijsontwikkeling, personele-, financiële- en studentenadministratie en vastgoed en IT. Iedere dienst heeft haar eigen afdelingen en MT. De directeuren van de vier diensten vergaderen regelmatig over dienstenbrede opdrachten. De vier diensten worden ondersteund door de bedrijfsvoering bestaande uit diverse domeinen: Organisatie, Personeel, Financiën, Kwaliteit en Communicatie. Bij de diensten zorgen we ervoor dat studenten optimaal kunnen studeren en medewerkers hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Maar hoe bewaken we de kwaliteit van ons eigen werk? Hoe kunnen we een lerende organisatie creëren? En hoe stemmen we ons werk intern af?

Wat ga je doen?

Dit zijn een aantal uitdagingen waar je als nieuw lid van het team Kwaliteit mee te maken krijgt. Als kwaliteitsmedewerker vervul je een belangrijke spilfunctie en heb je zowel adviserende als uitvoerende taken. Je bent aanspreekpunt voor kwaliteit en zorgt samen met je collega’s dat voldaan wordt aan alle eisen vanuit de wetgeving, de klant en de ISO norm.

Met jouw frisse blik draag je bij aan de verdere ontwikkeling van ons kwaliteitsbeleid en de uitvoering hiervan. Je taken en verantwoordelijkheden behelzen onder meer:

• Het up-to-date houden van (onderdelen van) het kwaliteitsmanagementsysteem zoals een jaarkalender en het uitzetten van tevredenheidsonderzoeken.
  • Het voorbereiden en opvolgen van interne- en externe audits.
  • Bespreken van constateringen en bevindingen in diverse overleggen.
  • Het handhaven van de kwaliteitsplanning.
  • Zorgdragen voor een continu kwaliteitsbewustzijn binnen de organisatie.
  • Het bieden van praktische ondersteuning bij de dagelijkse vraagstukken op het gebied van kwaliteit.
  • Documentbeheer.

Wat bieden we jou?

Een zelfstandige functie met functie-inhoudelijke uitdaging en een informele werksfeer, waarbij sprake is van korte communicatielijnen en met gevoel voor humor wordt samengewerkt. De functie vraagt om een inzet van 32 uur per week (0,8 fte) Daarnaast bieden wij jou een:

1 jarig contract
  Salaris van minimaal € 2845,48 en maximaal € 4307,66 euro bruto per maand (schaal 10) bij een volledig dienstverband
  8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

• De ruimte en middelen om voor een goede werk- en privébalans te zorgen
  • Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Het team en de werkplek

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het bedrijfsbureau van de dienst Onderwijs en Ontwikkeling (OeO) is je thuisbasis. Bij het bedrijfsbureau werken zo’n 28 collega’s die zich bezighouden met het ondersteunen van de dienst op bedrijfsvoering. Je werkt samen met een collega onder aansturing van de staf-adviseur Kwaliteit aan vraagstukken van de dienst Onderwijs en Ontwikkeling.

Voor team Kwaliteit is betrokkenheid bij de dienstverlening en weten wat er speelt binnen de diensten van groot belang. Dit betekent dat je, naast je werkplek op het bedrijfsbureau, ook regelmatig over de vloer komt bij andere afdelingen. Binnen de dienst is een kwaliteitsplatform actief waarin samenwerking op het gebied van kwaliteit tot stand komt. Deelname aan dit platform hoort bij jouw rol.

Ben jij wie we zoeken?

Als een kameleon ben jij in staat om met verschillende mensen op allerlei functies te communiceren. Je kunt instrumenteel denken en hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Je bent in staat draagvlak te creëren voor jouw positie binnen de teams en onder de stakeholders en reflecteert regelmatig op je rol.

Je hebt ook een actieve netwerkrol en bent in staat op tactisch niveau te denken en te werken. Je kan goed omgaan met veranderende context en toch je doel voor ogen blijven houden. Dat je hiertoe inzet op samenwerking is voor jou vanzelfsprekend.

Je gaat voor een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan de eisen uit de ISO norm en stelt daarbij niet het systeem, maar de organisatieontwikkeling voorop. Je werkt als aanjager en bewaker van processen; niet het produceren van handboeken, maar ervoor zorgen dat de stakeholders enthousiast worden van de verbeteringen staat voorop. Je denkt in kansen in plaats van risico’s en zoekt naar praktische oplossingen.

Wat voor persoonlijkheid heb je?

• Je bent positief, flexibel en leergierig
  • Jij bent kritisch, nauwkeurig en hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
  • Je bent een echte doener, maar niet zonder plan
  • Je hebt zelfvertrouwen, bent oprecht en enthousiast
  • Je bent zelfstandig, proactief en stressbestendig
  • Je krijgt energie van het werken met collega’s

Wat breng je mee aan kennis?

• HBO werk- en denkniveau
  • Ruime ervaring met Microsoft Office
  • Actuele vakkennis: je volgt ontwikkelingen in het vakgebied op de voet
  • Kennis van kwaliteitsstandaarden zoals ISO 9001; praktijkervaring met ISO 9001 is een pré
  • Kennis van bedrijfsvoeringsprocessen en verandermanagement
  • Kennis van de A3 methodiek is een pré

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Rochussenstraat

Rochussenstraat 198 3015 EK Rotterdam

Vragen? Mirelle Bouts is kwaliteitsadviseur bij de dienst Onderwijs en Ontwikkeling. Neem contact met haar op via m.m.bouts@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.