Menu Zoeken English

Kwaliteitsadviseur (0,8 fte)

Instituut voor Sociale Opleidingen

Ben jij een ervaren kwaliteitsadviseur? Wil jij jouw kennis delen en een bijdrage leveren aan de verdere verbetering van de kwaliteit van onze organisatie? Dan is onderstaande vacature iets voor jou!

Wat ga je doen?

Je bent de drijvende kracht in het systematisch en cyclisch (PDCA) monitoren en evalueren van de kwaliteit van ons onderwijs en ondersteunt bij het initiëren van acties ten behoeve van verbetering ervan. Je vertaalt alle beschikbare gegevens naar informatie en adviezen, waarop wij vervolgens met elkaar kunnen sturen en verbeteren.  Je doet dit in nauwe samenwerking met verschillende betrokkenen waaronder de O&K adviseurs, de regisseur van het ontwikkelatelier, cursusbeheerders, de onderwijsmanagers en de toetscommissie.

Je hebt een veelzijdig takenpakket waarbij de focus ligt op onderstaande werkzaamheden:

 • toetsen van de onderwijskwaliteit volgens de PDCA-cyclus, bijvoorbeeld via digitale en mondelinge evaluaties (docent-, kwartaal- en/of module-evaluaties);
 • aansturen van de voorbereiding en uitvoering van de processen met betrekking tot cursus- en curriculumevaluaties. Dit in nauwe samenwerking met de opleidingen en het bedrijfsbureau;
 • borgen en bijstellen en waarbij nodig ontwikkelen van een cyclisch evaluatieproces;
 • adviseren over de vormgeving van evaluaties, toetsen, onderzoeken en te gebruiken methoden en technieken;
 • het verzorgen van kwaliteitszorgrapportages en documentatie en bundeling daarvan t.b.v. de onderwijsmanager(s), teamcoördinatoren en commissies;
 • verzamelen van informatie en analyseren van studieresultaten (per opleiding, klas, student) ten behoeve van de onderwijsmanagers en teamcoördinatoren van de opleiding;
 • analyseren en duiden van diverse externe opleidingsevaluaties zoals de Nationale Studenten Enquête en Keuzegids;
 • ondersteunen en begeleiden bij interne audits en accreditaties;
 • verrichten van nader onderzoek door het analyseren van evaluatiegegevens, signaleren van problemen en het opstellen van nieuwe of aangepaste regelingen, adviezen, instrumenten en procedures richting onderwijsmanagers, regisseur ontwikkelatelier en directeur.
 • mede opstellen van het opleidingsspecifieke deel van de Hogeschoolgids (onderwijs- en examenregeling);
 • bijhouden van Infoland;
 • mede opstellen en actualiseren van het kwaliteitszorgsysteem van de opleidingen;
 • toetsen van regelingen en procedures op gebruikersvriendelijkheid, efficiency en hierover  verslag uitbrengen. Controleren van rapportages en beleidsdocumenten op navolgbaarheid, volledigheid en onderlinge tegenstrijdigheden;
 • stimuleren van het kwaliteitsbewustzijn en zorgdragen voor transparantie over de kwaliteitszorgprocessen zowel naar medewerkers als naar studenten.

Wat bieden we jou?

  Een arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband
  Afhankelijk van ervaring een salaris tot maximaal € 4.192,37 bruto fulltime per maand
  8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Een ruime verlofregeling
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Het team en de opleiding

Maak kennis met je toekomstige collega's

Het Instituut voor Sociale Opleidingen is onderdeel van Hogeschool Rotterdam en biedt de voltijd en deeltijd bacheloropleiding Social Work aan en de masteropleidingen Pedagogiek, Begeleidingskunde en Management & Innovatie. Met ruim 230 medewerkers verzorgen wij onderwijs voor ongeveer 3000 studenten. Wij werken nauw samen met het werkveld en de kenniscentra Talentontwikkeling en Zorginnovatie. Hierdoor sluit de opleiding goed aan op actuele kennis en ontwikkelingen in de beroepspraktijk.

Als kwaliteitsadviseur maak je onderdeel uit van de afdeling bedrijfsbureau. Binnen het bedrijfsbureau worden diverse opleidingsondersteunende taken opgepakt zoals studentadministratie, financiën, HRM, communicatie en kwaliteitszorg. De functie van kwaliteitsadviseur is een zelfstandige positie waarin direct gerapporteerd wordt aan de manager bedrijfsvoering.

Ben jij wie we zoeken?

De kandidaat die wij zoeken beschikt over een relevante afgeronde bacheloropleiding en heeft relevante werkervaring en vakkennis op het gebied van kwaliteitszorg. Inhoudelijk deskundigheid en werken en denken vanuit de PDCA-cyclus is essentieel. Je bent bereid je te verdiepen in het profiel van de verschillende opleidingen en stemt de kwaliteitszorgcyclus en het eigen handelen daar op af. Hierbij ben je in staat het overzicht te behouden in een complexe omgeving.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Binnen onze hogeschool willen we dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de kleurrijke stad Rotterdam. Diversiteit in onze teams zorgt voor verschillende perspectieven. Het stimuleert een onderzoekende houding en verkleint blinde vlekken, ook als het gaat om gelijkwaardige kansen voor alle studenten. Deze onderzoekende houding past bij ons onderwijs. Ook vergroot een divers samengesteld team de kans dat studenten zich kunnen herkennen in hun docenten.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Museumpark

Museumpark 40 3015 CX Rotterdam

Interesse?

Is dit de baan die jij zoekt? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en curriculum vitae via onderstaande sollicitatiebutton! Wij streven ernaar je binnen 2 weken na de sluitingsdatum te informeren over de status van jouw sollicitatie. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 3 en 5 maart a.s. in de middag.

Om bij Hogeschool Rotterdam te kunnen werken heb je een Verklaring Omtrent Gedrag nodig. De kosten hiervan worden vergoed.

Zie je naar aanleiding van deze vacature aanleiding tot acquisitie? Helaas moeten we je teleurstellen.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature of de werving en selectieprocedure? Petra Kanters, onderwijsmanager, beantwoord graag jouw vragen. Petra is bereikbaar via telefoon 010-794 6837 of email p.h.kanters@hr.nl.

Is dit je droombaan?

Reageer snel maar uiterlijk voor 23 februari 2020.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen