Instructeur Werkplaatsen gezocht! (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Science

Ben jij technisch en praktijkgericht? Een uitvinder die graag anderen op weg helpt bij het maken van allerlei constructies en prototypes? Zie je het als een uitdaging studenten zelfredzaam te maken bij allerlei praktische vaardigheden? Vind je het leuk om met verschillende materialen bezig te zijn en heb je meerdere technische interesses? Dan is instructeur in onze werkplaatsen iets voor jou.

Wat ga je doen?

Je gaat werken binnen de verschillende werkplaatsen op onze locatie RDM. Jouw rol binnen het team is die van vliegende keep waarbij je ingezet wordt in de werkplaats waar het op dat moment nodig is. Zo hebben wij een mobiliteitslab, een houtwerkplaats en een materialentestlab. Jij ondersteunt onze studenten op diverse manieren bij hun ontwikkeling van praktische vaardigheden en jij beheert samen met het team de faciliteiten hiervoor en ontwikkelt ze verder.

In je dagelijkse werk help je studenten bij het maken van de vertaalslag van ontwerpen naar product en/of prototypes. Je draagt zorg voor de organisatie van de praktijklessen en je werkt hierbij samen met de docenten en de andere instructeurs van de aanwezige praktijkruimtes. Daarnaast geef je instructie bij het gebruik van diverse materialen en apparatuur. Ook neem je verantwoordelijkheid voor de veiligheid tijdens de praktijkles. Voor zover je zelf nog niet beschikt over de benodigde vaardigheden, is er ook voor jou ruimte om je te ontwikkelen. Binnen je functie kan je actief op zoek te gaan naar nieuwe vaardigheden en middelen die van belang  zijn voor de ontwikkeling van onze studenten en de werkplaatsen. Je werk ziet er afwisselend uit, met voldoende tijd voor voorbereiding en overleg met collega’s. Een mooie functie waarbij je midden in het onderwijs staat en je dagelijks bezig bent met het opleiden, begeleiden en klaarstomen van jonge professionals voor de beroepspraktijk. Indien je geen onderwijservaring hebt, is dat geen breekpunt. Vanaf het begin van je carrière word je uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te ontwikkelen als het gaat om je didactische vaardigheden.

Wat bieden we jou?

• Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden).
  • Salaris, afhankelijk van ervaring, van minimaal €2.598,89 en maximaal €3.920,50 per maand (schaal 8 of 9) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Zelfstandig en maatschappelijk relevante functie.

Het team en de werkplek

Je komt te werken op onze satellietlocatie RDM Campus. De RDM Campus ligt midden in haven van Rotterdam. Een plek die innovatie en techniek ademt en waar al meer dan 10 jaar praktijkgericht onderwijs wordt gegeven waar voornamelijk de technische opleidingen binnen de Hogeschool Rotterdam gebruik van kunnen maken.  Het team bestaat uit 11 collega’s die de diverse labs bedienen, zoals de hout- en metaalwerkplaats, het mobiliteits- en materialentestlab, het aqualab en een lab waar 3D en lasertechnieken te vinden zijn. Met deze collega’s werk je samen en draag je gezamenlijk de verantwoordelijkheid over de veiligheid en kwaliteit van de werkplaatsen en labs. Daarnaast werk je in je rol veel samen met docenten van de verschillende opleidingen en de studenten.

Ben jij wie we zoeken?

We zoeken een proactieve, flexibele collega die het leuk vind om jongeren te helpen bij het in de praktijk brengen van de theorie en het verder ontwikkelen van hun (technische) talenten.

Daarnaast voldoe je grotendeels aan onderstaande voorwaarden:

• Je beschikt over minimaal een mbo 4 opleiding in een technische richting.
  • Je hebt interesse in Automotive, hout en kunststoffen en/of je bent bereid dit je verder eigen te maken.
  • Je beschikt bij voorkeur over relevante werkervaring.
  • Je hebt een open en toegankelijke houding met interesse in leerprocessen van jonge aankomende professionals.
  • Je bent in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren en te motiveren.
  • Je werkt graag samen met collega’s en hebt een resultaat- en studentgerichte houding.
  • Je vindt het een uitdaging om het lesmateriaal en de faciliteiten up-to-date te houden of nieuw lesmateriaal te ontwikkelen met inzet van digitale leermiddelen.

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

RDM Campus

RDM-kade 59 3089 JR Rotterdam

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.