Instituut voor Engineering en Applied Science zoekt docenten! (0,2-1,0 fte)

Instituut voor Engineering & Applied Science

Begin een nieuwe carrière! En laat ons het startpunt zijn. Ben je hoogopgeleid, zoekend naar een uitdaging die iedere dag anders is? Inspireer je jongvolwassenen graag met jouw kennis en passie voor het vakgebied dat zich bevindt in de wereld van autotechniek, technische bedrijfskunde, elektrotechniek, en/of werktuigbouwkunde? Dan zoeken wij jou! Maar nog belangrijker, onze studenten hebben jou nodig. Jij geeft de ingenieurs van de toekomst onderwijs en begeleidt hen naar hun carrière. Je daagt onze studenten én organisatie uit met jouw kennis uit de praktijk en visie op onderwijs.

Wat kan jij verwachten?

Je hebt als docent bij ons een divers takenpakket en staat midden in de maatschappij. Vanuit je rol word je ook gestimuleerd om mee te gaan in technologische ontwikkelingen en deze terug te laten komen in jouw onderwijs. Tijdens de lessen krijgen studenten, naast de theorie, ook praktische opdrachten waarbij ze leren om in teamverband echte casussen uit de praktijk op te lossen. We vinden achtergrond, ervaring en opleiding belangrijk, maar ook je motivatie om over te stappen, en hoe jij jezelf ziet. We komen daarom graag in contact om te kijken waar jouw ambities en mogelijkheden liggen. Daarna zullen we kijken welke opleiding het beste aansluit bij jouw mogelijkheden. Dit is afhankelijk van je beschikbaarheid (1 dag in de week is bijvoorbeeld ook een optie), ervaring en opleiding. Afhankelijk van de opleiding waar je aansluit zullen de onderwijsmanager en de directe collega’s samen met jou kijken waar jij het beste kan worden ingezet. Heb je geen onderwijservaring, dan hoef je niet bang te zijn dat je aan je lot wordt overgelaten. Je zal vanaf het begin van je carrière als docent worden uitgedaagd en gefaciliteerd om jezelf te blijven ontwikkelen aangaande je vakkennis en je didactische vaardigheden.

We verwachten dat je:

• Minimaal een hbo-opleiding hebt afgerond in een relevante technische richting.
  • Graag werkt in een zelfsturend professioneel team.
  • Op de hoogte bent van belangrijke technologische ontwikkelingen in het werkveld.
  • Het leuk vindt om studenten te begeleiden en te coachen, zodat zij zich professioneel en persoonlijk ontwikkelen, tevens ben je in staat om een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten te enthousiasmeren en te motiveren.
  • Openstaat voor samenwerking met het aangesloten kenniscentrum dat praktijkgericht onderzoek doet dat relevant is voor de beroepspraktijk en bedraagt aan de kwaliteit van het onderwijs.

Wat bieden we jou?

Een jaarcontract (D4 cao hbo)
  Een salaris afhankelijk van ervaring en opleiding van minimaal €2.845,48 en maximaal€5.026,85 bruto per maand (schaal 10 of 11), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
  Zelfstandige en maatschappelijke functie
  Een goede werk/privé balans: circa 45+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapsverlof 75%, flexibele werktijden

Klinkt dit als iets voor jou? Denk er niet langer over na en stuur ons nu via de website jouw motivatie en informatie over wie je bent en wat je doet/hebt gedaan. Dan zoeken wij een datum voor een mogelijke kennismaking.

Klik hier voor meer informatie over Instituut EAS.

Mocht je andere vragen hebben of wil je gewoon wat meer informatie over de opleiding of de procedure, neem dan contact met onze recruiter, Jean-Paul Weber op telefoonnummer: 0611 330 645 of e-mail: j.weber@hr.nl.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Academieplein

G.J. de Jonghweg 4 - 6 3015 GG Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jean-Paul Weber op: 06-11330645 of via j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.