Menu English

Informatieanalist (1,0 fte)

Faciliteiten en Informatietechnologie

Ben jij een communicatieve informatieanalist die snapt wat er nodig is om informatiesystemen - binnen de grenzen van bedrijfsvoering, architectuur, security en privacy - optimaal voor het onderwijs te laten werken? Dan hopen wij bij Hogeschool Rotterdam nog wat van jou te kunnen leren. Onze ideale kandidaat is proactief, creatief en wordt graag uitgedaagd om complexe vraagstukken te doorgronden en processen te verbeteren. Zie jij jezelf dankzij jouw kennis en inlevingsvermogen samenwerken met zowel mede-specialisten, als onderwijsvertegenwoordigers en stafdiensten? Dan is deze functie een kans die je zeker wilt grijpen.

Wat ga je doen?

Als Informatieanalist word je onderdeel van team ‘Demand & Supply’. Je gaat het informatiebeleid helpen ontwikkelen en de informatie- en gegevensverwerkingsstrategie,  onder meer op het gebied van architectuur en informatiebeveiliging, uitdragen.

Het beheren en ontwikkelen van het gegevenslandschap van Hogeschool Rotterdam valt (mede) onder jouw verantwoordelijkheid. Je vertaalt de business behoeften binnen het onderwijs naar specificaties en identificeert wat dit betekent voor (de koppeling tussen) bestaande en nieuwe informatiesystemen. Ook de ontwikkeling en het bewaken van standaarden op het gebied van quality assurance, toegespitst op de kwaliteitseisen van informatiesystemen worden aan jou toevertrouwd. Jouw bijdrage helpt om requirements management, quality assurance en data-analyse binnen Hogeschool Rotterdam verder te professionaliseren. Verder neem je als adviseur deel aan programma’s, projecten en overleggen die betrekking hebben op informatievoorziening en gegevensverwerking. Vanuit jouw inzicht in de gang van zaken in het onderwijs en je kennis van het gegevenslandschap doe je voorstellen voor het optimaliseren van processen. Dit wissel je af met het uitvoeren van innovatieve projecten en acties die op de change kalender staan, zoals het implementeren van nieuwe functionaliteiten of het doorvoeren van wijzigingen.

Wat bieden we jou?

  Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
  €3.881,09 - €5.332,48 bruto per maand o.b.v. 1 fte
  8,3% eindejaarsuitkering
  Uitstekende scholings- en ontwikkelmogelijkheden
  Aantrekkelijke pensioenregeling via ABP

Om bij Hogeschool Rotterdam te komen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Het team

Maak kennis met je toekomstige collega's

Word jij onderdeel van het team waar ze pas tevreden zijn als de klant dat ook is? Dan ben je omgeven door ervaren professionals met een hart voor IT en onderwijs, waar je veel van én met elkaar kunt leren. Als afdeling Demand & Supply, bevinden de service manager, informatie manager, projectleider, business analist en informatie analist zich aan het begin van de IT-keten. In multidisciplinaire teams verbeteren jullie i.s.m. de IT-beheerders, de gehele keten van IT componenten die de functionele dienst vormen.

Dat betekent telkens weer efficiënter werken door voor elkaar klaar te staan en verantwoordelijkheid te pakken. Jouw inbreng wordt op waarde geschat, maar ook als je nog niet zoveel ervaring hebt is er voor jou een mooie plek in dit bevlogen team.

Ben jij wie we zoeken?

Met jouw oplossingsgerichte, creatieve geest word je graag geprikkeld door complexe vraagstukken. Dankzij jouw analytisch inzicht doorzie je snel hoe dingen werken. Dat geldt niet alleen voor informatiestromen, maar bijvoorbeeld ook voor de structuren binnen je werkomgeving. Communiceren gaat jou gemakkelijk af: je spreekt graag heldere taal. Met je peers én met de collega’s uit andere vakgebieden. Het opbouwen en onderhouden van een netwerk van specialisten binnen Hogeschool Rotterdam zal jou dan ook weinig moeite kosten.

Je bent op hoogte van nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en uiteraard ook in IT.

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Blaak 555

Blaak 555 3011 GB

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team vergroot.

Inhoudelijke vragen? Wouter Paalvast is hoofd IT Informatieanlayse & applicatiebeheer 010-794 -1337 . Je vragen mailen kan ook, stuur een berichtje naar: w.a.paalvast@hr.nl

Vragen rondom het proces kun je stellen aan Eveline do Rosário Lopes-Wetter via personeelszaken-fit@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen