Menu Zoeken English

Hoofddocent voor de opleiding Informatica (0,8-1,0 fte)

Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie

De opleiding Informatica is op zoek naar een onderwijskundig innovator die als hoofddocent wil helpen bij de implementatie van een nieuw curriculum waarmee we meer informatici willen gaan opleiden voor Rotterdam. Ben jij een ervaren docent met een achtergrond in de software-engineering? En ben je op zoek naar de volgende stap in je onderwijscarrière? Dan is onderstaande vacature zeker iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als hoofddocent geef je inhoudelijk leiding aan collega-docenten. Je werkt nauw samen met de onderwijsmanager in het vormgeven van een praktijkgericht curriculum waarbij de student centraal staat. Daarnaast heb je een brede kennis van het vakgebied informatica. Als hoofddocent participeer je actief in kennisdeling met andere hoofddocenten en lectoren binnen en buiten CMI. Ook creëer en onderhoud je netwerken met het beroepenveld en met andere autoriteiten in het vakgebied. Hiermee sluit je de onderwijsontwikkeling aan op toekomstige veranderingen in de maatschappij, het beroepenveld en de samenstelling van de studentpopulatie. De hoofddocent coacht en begeleidt zowel individuele collega’s als groepen collega’s op specifieke vakgebieden, leerjaren of leerlijnen, gericht op verdere verbetering en ontwikkeling van ons onderwijs. Om dit te bereiken heb je contact met docenten, management, alumni, beroepsvereniging, beroepspraktijk, lectoraten en anderen binnen en buiten de hogeschool.

De rol van hoofdocent laat zich beschrijven in de volgende taken:

 • Je bent samen met de curriculumcommissie inhoudelijk verantwoordelijk voor de onderwijsvisie en initieert verbeteringen en vernieuwingen.
 • Je inspireert en creëert draagvlak voor vernieuwende ideeën ten aanzien van pedagogiek en didactiek, draagt standpunten uit en adviseert op basis van bewezen succes in de dagelijkse onderwijspraktijk.
 • Je sluit in de onderwijsontwikkeling aan op ontwikkelingen binnen de maatschappelijke omgeving, het beroepenveld en de samenstelling van de studentpopulatie.
 • Je ontwikkelt en begeleidt een gezamenlijk leerklimaat met en voor het docententeam.
 • Je geeft onderwijs op alle niveaus binnen het instituut.
 • Je opereert niet alleen binnen een specifieke opleiding maar geeft ook over opleidingen heen sturing aan integrale lesprogramma’s en (bijvoorbeeld) de ontwikkeling van multidisciplinair onderwijs.
 • Je participeert actief in kennisdeling en kennisontwikkeling met de hoofddocenten binnen het instituut en Hogeschool Rotterdam.
 • Je werkt als boegbeeld binnen en buiten de organisatie op pedagogisch, didactisch en onderwijsinnovatie terrein.

Al met al een veelzijdige functie waarbij jij op veel gebieden binnen de opleiding  het voortouw neemt!

Wat bieden we jou?

 • Een mogelijkheid om jezelf als docent verder te ontwikkelen.
 • Een goede werk/privé balans (40+ vrije dagen per jaar bij een fulltime dienstverband, mogelijkheid tot betaald ouderschapverlof 75%, flexibele werktijden).
 • Afhankelijk van ervaring tussen € 5.092,01 en  € 6.202,13 bruto per maand (schaal 13).
 • Een zelfstandige en dynamische functie, waarbij je een leidende rol kunt spelen binnen een opleiding en instituut.

Het team en de werkplek

De opleiding maakt deel uit van het Instituut voor Communicatie, Media & Informatietechnologie (CMI) van Hogeschool Rotterdam. Dit instituut bestaat uit vijf opleidingen: Communicatie, Communication and Multimedia Design, Creative Media and Game Technologies, Informatica en Technische Informatica. Het instituut is een mooie mix van verschillende opleidingen die gezamenlijk in de kern innovatief onderwijs geven. Je werkplek is gelegen midden in het hartje van Rotterdam aan de Wijnhaven, waar jij komt te werken bij de opleiding Informatica. Een opleiding met ongeveer 900 studenten per jaar en circa 50 directe collega’s. Een gemêleerd gezelschap van mensen met verschillende opleidingsachtergronden maar met een gemeenschappelijk doel om het onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven.

Ben jij wie we zoeken?

 • Je hebt een afgeronde master in informatica of een aanverwante studie.
 • Je hebt ervaring in de beroepspraktijk van software engineering waarbij leidinggevende ervaring als een pré wordt gezien.
 • Je hebt ervaring binnen het onderwijs.
 • Je bent thuis in verschillende programmeertalen.
 • Je verbindt de belangen van de verschillende stakeholders in onderwijs, onderzoek en werkveld.
 • Je inspireert en creëert draagvlak voor nieuwe ontwikkelingen.
 • Je vertaalt je ideeën over onderwijsontwikkeling in concrete aanpassingen van het curriculum.

Spreekt deze vacature je aan maar twijfel je of deze baan bij je past of andersom? Neem dan gerust contact op met onze recruiter, Jean-Paul Weber, via  mail: j.weber@hr.nl of 06-11330645. We hebben liever dat je bij twijfel belt dan dat je deze kans voorbij laat gaan!

Hogeschool Rotterdam als werkgever

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis, en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Locatie

Hier zijn we te vinden
Foto van locatie Locatie

Wijnhaven 99

Wijnhaven 99 3011 WN Rotterdam

Interesse?

Is dit precies de baan die je zoekt of komt die in de buurt? Dan zijn wij op zoek naar jou. Let wel, het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Vragen? Jean-Paul Weber is de recruiter voor de functie en bereikbaar op 0611 330 645 of j.weber@hr.nl.

Is dit jouw droombaan?

Reageer snel of beter nog: nu meteen.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen