Menu Zoeken English

De bacheloropleiding Verloskunde (Ba VKV) is een onderdeel van het Instituut voor Gezondheidszorg (IVG) van Hogeschool Rotterdam. Binnen het IVG worden naast een breed aanbod aan gezondheidszorg gerelateerde bacheloropleidingen ook de masteropleidingen Physician Assistant (klinische verloskunde) verzorgd.

Het Instituut voor Gezondheidszorg heeft een stevige verbinding met het Kenniscentrum Zorginnovatie (KCZI). Het onderzoeksprogramma van het KCZI kent vier samenhangende thema’s:

 • Integrale Zorg
 • Zorgtechnologie
 • Zelfmanagement, Eigen regie en Participatie
 • Preventie, Gezondheid en Vitaliteit

Binnen ieder opleidingsteam van het IVG werken hoofddocenten. Zij vervullen vanuit de opleiding waar zij werkzaam zijn een spilfunctie onderwijs en onderzoek op een eigen aandachtsgebied. Bij de bachelor Verloskunde opleiding zijn de specifieke aandachtsgebieden woman centred care, preventie en sociale verloskunde. Voor deze vacature zijn we op zoek naar een hoofddocent die expertise heeft op het gebied van woman centred care. De hoofddocent maakt vanuit het onderwijs verbinding met het onderzoek dat binnen het KCZI plaatsvindt en met de praktijk in de regio. De belangrijkste opdracht voor de hoofddocent is om onderzoek en inbedding van woman centred care in de verloskunde verder vorm te geven en uit te werken in het curriculum. Je werkt daarbij samen met een collega hoofddocent binnen de opleiding.

Functie

De focus van de functie hoofddocent bij de Ba VKV ligt op het snijvlak van onderwijs, praktijk en onderzoek. Dit betekent dat je als hoofddocent een leidende rol hebt in het doen van onderzoek, docenten en studenten laat participeren hierin, uitkomsten en nieuwe ontwikkelingen deelt en een directe rol hebt in het begeleiden van studenten binnen het onderwijsprogramma. 

Je hebt als hoofddocent een leidende rol binnen de opleiding bij onderzoek en innovatie en het bereiken van de strategische ambities voor heden en toekomst van de verloskundige en de opleiding. Om dit te bereiken heb je contact met betrokkenen als collega docenten, management, alumni, beroepsvereniging, beroepspraktijk, lectoraten en anderen binnen en buiten de hogeschool. Binnen de opleiding heeft de hoofddocent een rol als expertdocent voor studenten en collega’s.

De hoofddocent werkt idealiter voor 0,4 fte binnen een opleidingsteam en voor 0,4 fte bij het  KCZI, waar de hoofddocent onderzoek doet binnen een van de lectoraten. Afhankelijk van de totale omvang van de aanstelling en financieringsmogelijkheden voor onderzoek kan dit wel eens verschillen. Verantwoording wordt afgelegd aan de onderwijsmanager en de betrokken lector.

Als hoofddocent maak je zowel deel uit van het opleidingsteam (30 docenten) als van het KZCI. Beiden zijn nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het werkveld en onderwijs. De ingangsdatum voor deze aanstelling is bij voorkeur per 1 december 2021.

Tot de specifieke taken behoren:

 • onderwijs ontwikkeling, uitvoering en toetsing binnen het bachelor verloskunde curriculum;
 • studenten leren hun reflectief- onderzoekende houding verder te ontwikkelen en een praktijkgericht onderzoek uit te voeren met als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepspraktijk;
 • begeleiden van studenten bij het doen van onderzoek en het schrijven van hun afstudeeronderzoek;
 • actief kennis delen van kennis en ontwikkelingen betreft WCC binnen het Kenniscentrum en de opleiding;
 • participeren als onderzoeker in het KCZ;
 • vormgeven, in samenspraak met het docententeam, van een relevant onderzoeksdomein voor de opleiding van verloskundige;
 • relevante en actieve verbindingen leggen tussen het Kenniscentrum en de Ba VKV opleiding;
 • het inbedden van onderzoeksresultaten in het onderwijs;
 • begeleiden van docenten in onderzoek;
 • publiceren van resultaten en inzichten in daartoe bestemde fora voor professionals en het werkveld.

Profiel

We zoeken een hoofddocent die:

 • gepromoveerd is;
 • expertise heeft op het gebied van woman centred care;
 • ervaring heeft met onderwijs en bereid is om indien nodig een didactische aantekening te halen;
 • kan werken in een multidisciplinaire (onderzoeks-)omgeving, waarbij samenwerken in een team een van de kerncompetenties is;
 • in staat is om voor studenten een stimulerende leeromgeving te creëren en studenten en collega’s te enthousiasmeren en te motiveren;
 • beschikt over een netwerk dat betrokken kan worden bij het vormgeven en uitvoeren van het onderwijs en onderzoek;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden heeft zowel in woord als geschrift;
 • ervaring heeft met publiceren van relevante (wetenschappelijke) producten in de daartoe bestemde fora voor professionals in het werkveld.

Aanbod

Hogeschool Rotterdam bied je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (D3 cao hbo) met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal €5.092,01 en maximaal € 6.202,13 bruto per maand (schaal 13) bij een volledig dienstverband, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uitstekende scholingsmogelijkheden en een aantrekkelijke pensioenregeling en stellen je in staat een goede balans te realiseren tussen werk en privé.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het in dienst treden bij Hogeschool Rotterdam.

Bij Hogeschool Rotterdam is iedereen welkom. We zien talent als basis en diversiteit als kracht. Een inclusieve werkomgeving is voor ons een voorwaarde om een goede leeromgeving voor onze studenten te creëren. Diverse teams presteren beter.

Informatie

In het CV verwachten wij een apart overzicht van ervaring en scholing op het terrein van onderzoek(en) en projecten, tevens een overzicht van artikelen en publicaties. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie en de selectieprocedure kun je contact op nemen met Willemijn Eekhof, onderwijsmanager, via telefoon 06-38906733 of e-mail a.w.m.eekhof@hr.nl.

Solliciteren kan alleen via onze eigen website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen